Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Què fem amb els pixats dels vostres gossos?
Notícies / Ciutat

Què fem amb els pixats dels vostres gossos?

Gos fent pipi

Estiu i xafogor, calda insofrible que castiga l'asfalt i les voreres. Barcelona és l'olla on bullen tota mena d'efluvis desagradables, fortors insofribles on destaca de forma predominant la pestilència dels pixats de gos.

A l'evident manca de neteja d'alguns dels racons menys turístics de la ciutat s'ha de sumar l'incivisme. Centenars de milers de quissos que passen incomptables hores engabiats a pisos acaben precipitant el contingut de les seves bufetes al primer lloc que poden que, per desgràcia, és el carrer que tots trepitgem. Riuades d'orins esgrogueixen la convivència als barris menys mediàtics.

Matisem-ho, no és un problema d'excés de mascotes, les pobres bèsties irracionals no tenen cap culpa i fan el que bonament poden. Aquí hi ha una manca de respecte evident per part dels amos, que semblen compartir l'instint primitiu del seu gos i consenten remullar cada cantonada com si també volguessin marcar territori.

 

Al seu moment, la conscienciació sobre les deposicions va ser una victòria per a la cohabitació. Vull pensar que, ara per ara, els propietaris de gossada recullen de forma majoritària les caques precipitades a la via pública, encara que massa sovint continuem trobant-nos desagradables sorpreses en forma de mina de plastilina.

Arribats fins aquest punt, caldria plantejar el següent debat: què fem amb els pixats? Continuem deixant que fanals i cantonades facin el paper de forçades latrines cànides? Permetrem que els escocells dels arbres urbans funcionen com dipòsits de purins?

Posar bolquers a les mascotes no sembla viable. Educar-los perquè aguantin la pixera fins a la zona destinada a pipicà tampoc sembla una bona solució, més que res perquè la ciutat amb prou feines disposa de recintes d'aquest tipus dissenyats per suportar les excrecions.

Què fem doncs? Mentre des de l'Ajuntament no es plantegin solucions de més impacte podem recórrer als remeis casolans. A ciutats més civilitzades –sobretot les asiàtiques– els amos acompanyen els passejos del gos d'una ampolla d'aigua que utilitzen per diluir el pixum. No és el més net i desitjable però ja seria un primer pas per millorar la convivència.

Advertising
Advertising

Comentaris

12 comments
Francisco V

Las personas como tu si me pareceis contaminantes para este mundo,  mas que cualquier residuo .En este caso daba mi opinio al respecto porque era de lo que trataba el articulo, cuando un articulo trate de todos los demas temas que sugieres en tu mal educado comentario y falta de respeto por cualquier persona que no sea de tu opinion, entonces dare mi opinion sobre el tema con educacion y sin faltarle el respeto a nadie.Desde luego de donde no hay no se puede sacar.

marc j

cada vez que escucho a un gilipollas preocupándose de problemas inexistentes en entran ganas de abriros en canal y cagaros dentro puesto que el que ha escrito esto no merece mas reconocimiento por parte de los demás seres vivos que ser usado como wc. Alerta este pobre hombre tiene un olfato muy desarrollado el cual le hace discriminar entre todos los olores de mierda de la ciudad como :coches, aires acondicionados, basuras mal tiradas que apestan la calle. pero esos no le molestan el un humano con un olfato superior a la media sabe que el verdadero problema es el meado de perro -Gente pinchándose y dejando las jeringas -gente bebiendo y partiendo botellas en la calle -gente meando y cagando en la calle -gente follando y dejando condones cargaditos de suco bueno en la calle -niños meando y cagando en la calle . pero estos residuos no contaminan la ciudad es el meado de perro el es el cáncer que corroe nuestra ciudad claroooo que si


PD: esto es un diario?

PD2: manuel perez a esto llamas periodismo?

PD3: humanos de mierda cuando os entierren a todos yo me pagare una puta me la llevare al cementerio y la follare sobre vuestras tumbas


Eve L

Creo que molestan más los pipis de las personas que los hacen en las calles. Al fin y al cabo los perros son perros y hacen sus necesidades dónde pueden. Pero personas racionales que orinan / vomitan en las esquinas... vivo en pleno centro y sé bien de lo que hablo !!!

Joan Carles M

Un article escrit de manera bastant despevtiva cap als gossos i els seus propietàris, entenc que aquest "Sr." no te gos i per aixó parla d'aquesta manera... No dic que no tingui raó, tinc gos i conec molt bé aquesta problemàtica de les ciutats, on hi han molts gossos, paguem els impostos per ells i l'ajuntament ens dona poca cosa a canvi. 

Entenc i comparteixo que hi ha molt propietàris de gossos que passen de tot i deixen el seu gos que faci les seves necessitats a qualsevol lloc, però també som dels que ho intentem fer bé i lluitem i parlem amb l'ajuntament per solucionar el problema.

Francisco V

Mira yo tengo un negocio y me gustaria que vieras como tengo diariamente la fachada y el tranco de la entrada  de lo que tu llamas cuatro gotitas de pipi y sabes quien lo tiene que limpiar? Pues yo, cuando no tengo perro porque no me gustan pero los respeto como a cualquier ser vivo Y no solo son los pipis tienes que ir mirando por donde caminas para no llevarte una sorpresa.Ademas educadamente cuando hemos visto a los dueños que dejan que el perro se haga pipi se lo decimos y acabamos en discusion porque encima tienen la razon.Yo como no me hago pipi por las esquinas estoy en todo mi derecho de quejarme.Como otro lector dice "La ciudad mas limpia no es la que mas se barre, si no la que menos se ensucia.

marc j

@Francisco V como se llama tu tienda ?ansío mear en ella cada mañana el chorro de mi pis a lo mejor activa tu mente de mierda muerta

Cristina R

I què en fem amb el dels humans? Sembla que el problema sempre són les quatre gotes que pixa un gos quan el treus a passejar... Patètic.

José A

@Cristina R quatre gotes???? te invito a pasarte por la salida de la finca donde vivo, donde un gran danes hace su pis y hay que salir saltando para no pisarlo, lástima que no puedo adjuntar fotos en la respuesta, si no te las pasaría.
Alguna vez has visto un San Bernardo haciendo pis??? pues yo si, en las paredes de una finca.

"I què en fem amb el dels humans?" Aquí estamos hablando del de los perros, disculpas una mala acción porque otros lo hacen??? lo que haces es "tirar pelotas fuera" y así no encontraremos nunca solución a los problemas. 

marc j

@José A @Cristina R la cosa es que de todos los residuos que se generan en una ciudad hasta tu mierda son mil veces mas contaminantes para el medio ambiente que una mierda o un meado de perro pero esa contaminación no importa solo tu preocupación de pijo de mierda de que esta sucia la ciudad por que mean en ella los perros solo que sepas que si de verdad vas saltando los meados para no pisarlos eres un pringao espero que te ahogues en meado de perro 


PD: eres un irrespetuoso. CUANDO OS DEDICÁIS A SOLTAR MIERDA A ESCRIBIR MIERDA NO MERECÉIS NINGÚN RESPETO 

Francisco Javier G

Se nota que si no os pagan no habláis de nada para bien, eh!. Por artículos como éste, apa, a tomar por culo, silenciados y bloqueados!

Laurence H

Si l'ajuntament neteges com cal aquest problema no hi seria, de tota manera d'això no ens morirem, de la contaminació dels cotxes potser si. 


José A

@Laurence H La ciudad mas limpia no es la que más se barre, si no la que menos se ensucia.