Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Raons per anar votar el 24-M

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Aquest diumenge els barcelonins triarem qui serà el nostre alcalde els propers quatre anys. Ell/Ella i el seu equip de govern decidiran cap a on ha d'anar la ciutat, en què s'inverteixen els nostres diners, quins equipaments culturals necessitem, quines coses seran prioritàries. Així que no s'hi val badar. Però si necessites una embranzida per sortir de casa aquest diumenge, et donem unes quantes idees:

1. Tens tantes opcions que et falten margarides: mai a la vida havies pogut votar tantes candidatures amb opcions de guanyar. De fet, les enquestes diuen que almenys n'hauran de pactar dues per formar govern. Així que no pensis, en cap cas, que llences el teu vot. Potser tries una opció minoritària i resulta que és cabdal per fer alcalde algú.

2. Tens una (nova) excusa per quedar per fer el vermut: les previsions meteorològiques diuen que diumenge que ve farà 20 graus i sol. Vaja, un dia esplèndid per assaltar el carrer i... fer un vermutet! Ja sabem que no et calen excuses per quedar amb la família i/o amics per posar-te les botes abans de dinar. Però aquest diumenge, a més, podràs parlar d'algun tema més.

3. Et podràs compadir del teu veí a qui li ha tocat estar a la mesa electoral: quan vas a votar sempre et mires la gent que li ha tocat estar a la mesa amb cara de pena. Rotllo, pobrets, tot el dia aquí. Però imagina't que et topes el veí perepunyetes que no et deixa dormir. Per un cop, tindràs una mica de pena per ell.

4. Et trobaràs gent que fa temps que no veus: és un clàssic del dia de les eleccions. "Ostres, vius al barri?", demanes. "Fa tres anys!", et diu. "No tens Facebook, oi?". I així fins a l'eternitat. Potser aquell company d'escola amb qui quedaves per jugar als clicks viu a dos carrers de casa teva i no ho sabies. Mai no és tard per retrobar una amistat!

5. Podràs queixar-te quan el nou alcalde la cagui: si no votes i aixequen les terrasses de la teva plaça preferida, no et queixis. Vas tenir la teva oportunitat de dir la teva i ara el nou alcalde et fa la guitza i has de canviar de bar. Mala sort, xato.

6. Podràs passar el vespre del diumenge sense melancolia: no hi ha res més trist que la tarda-nit de diumenge, quan recordes que dilluns al matí t'has de llevar d'hora. Però aquest diumenge tens l'excusa perfecta per seguir els resultats electorals a la tele, la ràdio, a twitter... Segur que riuràs (serem dolents) amb les cares dels perdedors...

7. Converteix-te en trending topic: esmola el teu enginy, treu el diablet que portes a dins i... dispara. La nit electoral és perfecta per donar-te a conèixer a les xarxes socials i esdevenir una celebritat. Hi ha el hashtag d'algun partit que es presta a dir moltes dolenteries.

8. Sabràs de quin color és el teu barri: sortiràs de dubtes i sabràs del cert si allà on vius són de dretes o d'esquerres. És un dels moments més durs o dolços de la nit electoral, això de comprovar que què vota la gent del teu carrer. Sempre ets a temps de canviar de barri...

9. Surt a celebrar la victòria o a apaivagar la set de la derrota: guanyis o perdis, un cop sabuts els resultats, tens una oportunitat d'or per descobrir la teva ciutat un diumenge a la nit... I poder arribar tard a la feina. "Estava trist perquè els meus no han guanyat", pots dir al curro. O: "Havia de sortir per celebrar que els meus han guanyat!". Segur que cola. Tot sigui per la democràcia!

Últimes notícies

    Publicitat