Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Recuperar la Rambla per al veïnat

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Ja fa anys que la Rambla, tal com ha passat amb el mercat de la Boqueria i d'altres espais i punts calents de la ciutat, ha perdut una mica l'essència que la feia gran. Ja no recordem allò de ramblejar, anar a la Rambla a gaudir dels petits negocis locals, trobar-se còmode i no sentir la sensació d'estar a un espai massificat i cada cop més impersonal.

Per una raó o una altra, la Rambla ha anat perdent els elements que més autèntica la feien. És per això que des de l'Ajuntament volen recuperar la Rambla per al veïnat a través d'un concurs internacional per poder posar en marxa, abans de l'estiu, la rehabilitació del carrer més popular de Barcelona.

Aquesta iniciativa tindrà en compte "la important afluència turística, la mobilitat del transport públic i la relació amb els barris o la connexió amb les places de Catalunya i de Colom", expliquen des de l'Observatori de Barcelona per a la Rehabilitació Arquitectònica.

Els equips que s'hi presentin hauran de presentar fins a quatre projectes. Han de ser transversals, amb aspectes rellevants com el "Pla de Gestió d'Espais de Gran Afluència; Pla de Dinamització Comunitària i Activació d'Usos Temporals; Pla de Gestió Cultural i d'Equipaments; i l'Avantprojecte d'urbanització de l'espai públic i de l'entorn de La Rambla". Però això no és tot, ja que s'obrirà un procés de participació ciutadana per ajudar a redefinir el projecte i fer que la Rambla torni a ser una via en la qual els veïns i veïnes s'hi trobin a gust.

Últimes notícies

    Publicitat