Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Teatre a 1,50 € o #LoveTheatreDay

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Ja ho saben: fins al 17 de desembre, cada dijous hi ha vuit sales de Barcelona que ofereixen entrades a euro i mig. Una ganga, vaja. Inspirada en la Festa del Cine, que un parell de cops l’any ven tiquets a 2,90 euros durant tres dies, el Dia de l’Autor SGAE busca promocionar els dramaturgs catalans i obres que, sense l’ajuda d’aquesta campanya, poca gent arribaria a conèixer més enllà dels sospitosos habituals. Bona idea.

Però hi ha un petit problema: no hi són tots. Per què? Doncs perquè per participar-hi has de ser soci de la SGAE i tenir una obra en cartell en una sala de l’Associació d’Empreses de Teatre a Catalunya (ADETCA), cosa que exclou els teatres públics, on ara mateix gairebé la totalitat del que exhibeixen és d’autoria local. És com si a la Festa del Cine només hi poguessin participar les pel·lis produïdes a Madrid, per posar un exemple.

Fa una dècada, Tony Blair va rebre un informe en el qual li suggerien que, una setmana a l’any, els teatres de Londres fossin de franc. Vaig parlar-ho amb el seu autor, Sir Brian McMaster, exdirector del festival d’Edimburg, i em va dir que l’únic objectiu de la proposta era que la BBC parlés de teatre. Era una campanya de màrqueting. A la SGAE ho han aconseguit, que es parli de teatre i que milers de persones decideixin anar al teatre quan no tenien previst fer-ho. Si la cosa anés més enllà, amb totes les obres contemporànies i a tots els teatres, l’efecte seria molt més gran. No tinguin por d’arriscar-se!

Només cal fixar-se en el que fan avui, 18 de novembre, a Londres. Per segon any consecutiu, tots els teatres celebren el #LoveTheatreDay. No hi ha descomptes ni promocions. Es tracta de promocionar el teatre a sac, en contra de les retallades. Per això s'hi ha implicat tothom. I el que fan és total. D'entrada, expliquen com es fa una obra –fins i tot en 'streaming'– amb el sub-hashtag #backstage, de les 11 a les 13 h. De les 16 a les 18 h, amb #AskATheatre podreu fer preguntes a les principals 'celebrities' del teatre britànic. I de les 20 a les 23 h, #Showtime marcarà la possibilitat de veure espectacles en viu. Una brillant idea que, si no en tenim de millors, hauríem de copiar.

Últimes notícies

    Publicitat