Les obres d'aquí que has de veure

L'autoria catalana viu un autèntic boom a la cartellera: aquí tens les obres que marquen tendència

0

Comentaris

comments.add +

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera, que ens ofereix cada dia obres escrites per dramaturgs catalans i interpretades per gent d'aquí que atrauen el públic. Tenim comèdies, obres èpiques, drames, peces romàntiques, experimentals. Teniu per triar i remenar.

1
Mar i Cel

Mar i Cel

Mar i Cel

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

 'Mar i Cel' va significar la irrupció del teatre català en el musical de gran format i va ser el primer de diversos espectacles on Dagoll Dagom reivindicava en solitari un musical autòcton de creació. 'Mar i Cel' va ser un èxit espaterrant i el tema principal, sanament enganxós, va quedar gravat a la memòria de milers d’espectadors. 'Mar i Cel' va tornar fa deu anys i va conquerir de nou l’interès del públic. I ara ho fa per tercera vegada en una producció que incorpora amb eficàcia els avenços tecnològics de so i imatge.

 1. Teatre Victòria Paral·lel, 67, Sants-Montjuïc, 08004
 2. Ds Febr 28 - Dl Abr 6
Informació
2
La pols

La pols © R. Blanch

La pols

 • Valoració: 4/5

La Companyia Arcàdia va debutar fa dos anys a la Sala Flyhard amb 'La terra oblidada', un text de Llàtzer Garcia, un dels seus fundadors. Un sec drama rural que apuntava molts dels conflictes familiars que ara es desenvolupen a 'La pols' en un entorn urbà de classe mitjana en situació precària.

 1. La Villarroel Villarroel, 87, Eixample, 08011
 2. Dc Març 4 - Dt Març 24
Informació
3
Tirant lo Blanc

Tirant lo Blanc

Tirant lo Blanc

Després de l’experiència del primer any de la ITNC Jove Companyia, el Teatre Nacional vol apostar fermament per consolidar aquest projecte de formació acadèmica per a postgraduats de l’Institut del Teatre, amb la voluntat de proporcionar a joves actors noves eines d’especialització que els permetin treballar amb major qualitat i rigor el nostre patrimoni dramatúrgic. Aquesta temporada la Jove Companyia presenta una versió teatral del 'Tirant lo Blanc', que permetrà un treball poc habitual sobre els nostres escenaris.

 1. Teatre Nacional de Catalunya Pl. de les Arts, 1, 08013
 2. Ds Febr 28 - Dg Març 29
Informació
4
Lucrècia

Lucrècia

Lucrècia

'Lucrècia' és la més reconeguda de les tres obres dramàtiques de l'il·lustrat menorquí Joan Ramis i Ramis i la més significativa del teatre neoclàssic en català. Tarquino, fill del rei de Roma, i Col·latino, militar a les seves ordres, parlen de les seves mullers i del seu eventual comportament quan ells són a la guerra. Col·latino afirma que la seva, Lucrècia, li és absolutament fidel i que pateix dia i nit per l’absència del marit. Decideixen comprovar-ho i Tarquino s'avança i cedirà a la seva passió.

 1. La Seca Flassaders, 40, Born-Ribera
 2. Ds Febr 28 - Dg Març 15
Informació
5
Teenage Dream

Teenage Dream

Teenage Dream

La companyia Projecte NISU és l'encarregada d'obrir 'El Cicló', primer Cicle de Companyies Independents de Barcelona amb 'Teenage Dream', que pretén indagar sobre la vivència de tres personatges que viuen de ple la fase de l’adolescència. Tant els pares com l’adolescent  construeixen un  món nou, de trànsit, on emergeixen noves formes de relacionar-se, nous rols i nous valors.

 1. Teatre Tantarantana Flors, 22, El Raval, 08001
 2. Ds Febr 28 - Dg Març 1
Informació
6
Marilia Samper

Marilia Samper

Petits monstres

'Petits monstres' és la història de dues germanes que lluiten pel mateix i que semblen tenir 20 anys en lloc de gairebé 40. Anna és una dona que té una nova filosofia de vida: va a conviure amb els seus terrors i paranoies, i mostrarà sense cap tipus de complexe... No té problema a reconèixer públicament que la seva vida és una merda si el moment o una persona ho requereix o pregunta. Està a la vora de la quarantena, és artista conceptual i viu de nou amb els seus pares, després de quedar-se a l'atur.

 1. La Villarroel Villarroel, 87, Eixample, 08011
 2. Dc Març 4 - Dg Març 29
Informació
7

La fórmula de la felicitat

La transformació personal és l’únic camí on un no deixa de ser alguna cosa per ser una altra,  sinó que deixa de ser el que 'no és' para animar-se a ser el que 'ja és', el que sempre ha estat. Què és exactament la felicitat? I el que és més important: cóm s’obté? Existeix alguna fórmula? Igual com passa amb el secret de l’eterna joventut, molts porten anys buscant incansablement la formula magistral per a ser feliç.

 1. Sala Atrium Consell de Cent, 435, Eixample Dret, 08009
 2. Dc Març 4 - Dg Març 29
Informació
8
Watching Peeping Tom

Watching Peeping Tom

Watching Peeping Tom

El protagonista de la pel·lícula 'Peeping Tom' (Michael Powell, 1960), és un realitzador profundament pertorbat obsessionat en captar el terror amb la seva càmera. Segons Martin Scorsese veient aquesta pel·lícula 'pots descobrir tot sobre les persones que fan cine'. Aquest espectacle vol ser una recerca de sinceritat sobre la mirada artística, una confessió sobre la implicació dels creadors en la seva obra, que sovint no poden diferenciar la realitat de la ficció, la vida de l’art, la veritat del teatre.

 1. La Seca Flassaders, 40, Born-Ribera
 2. 10 Març 2015
Informació
9
Camargate

Camargate

Camargate

'Camargate' és una recreació teatral basada en la famosa conversa en el restaurant La Camarga de la líder del Partit Popular de Catalunya Alicia Sanchez Camacho i Victoria Álvarez (ex-amant de Jordi Pujol fill) enregistrada per Método 3. A partir de la gravació real de la conversa d’aquests personatges es construeix una 'ficció teatral real' que va més enllà. Es teatralitzen altres documents reals que mostren, gairebé d'una manera esperpèntica i còmica, com funciona la corrupció, la nostra política i els seus passadissos.

 1. Teatre Tantarantana Flors, 22, El Raval, 08001
 2. Dc Març 11 - Dg Març 29
Informació
Més teatre


Compra entrades a Time Out Barcelona

 1. Can Cassó
 2. Dv Juny 26 - Ds Juny 27
Comprar
 1. El Principal Provença, 286-288, Eixample Dret
 2. Dt Març 10 - Dt Abr 28
Comprar

El Petit Príncep

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat
 1. BARTS (Barcelona Arts On Stage) Av. Paral·lel, 62, Ciutat Vella, 08001
 2. Fins a Dg Març 8
Comprar

El crèdit

 • Valoració: 3/5
 1. La Villarroel Villarroel, 87, Eixample, 08011
 2. Ds Febr 28 - Dg Març 1
Comprar

Els usuaris diuen

1 comments
Clea
Clea

Aquí hi falta sing song swing de la cia Els Pirates Teatre que han reobert el Maldà!

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques

El blog de teatre

Treplev

Per Andreu Gomila

I després

Sopar després de l'espectacle

Aneu al teatre sense preocupar-vos per la gana amb la nostra selecció de locals que tanquen tard.

Fem una copa?

La copa posterior la podeu fer en alguna de les cocteleries més carismàtiques de la ciutat.