Les obres d'aquí que has de veure

L'autoria catalana viu un autèntic boom a la cartellera: aquí tens les obres que marquen tendència

0

Comentaris

comments.add +
El lloc

El lloc Guillem Atienza/Tània Verdú

El teatre local està de moda. I la prova d'això la trobem a la cartellera, que ens ofereix cada dia obres escrites per dramaturgs catalans i interpretades per gent d'aquí que atrauen el públic. Tenim comèdies, obres èpiques, drames, peces romàntiques, experimentals. Teniu per triar i remenar.

1

©David Ruano

El crèdit

 • Valoració: 3/5

Una 'comedy factory' d'èxit. En això s'ha convertit el Torneig de Dramatúrgia Catalana que Jordi Casanovas celebra des de 2011 al ring que instal·la a Temporada Alta. 'El crèdit' de Jordi Galceran va ser el guanyador de la primera edició. Vota i sentencia el públic. I ho ha fet durant tres anys amb força olfacte. Amb aquest inapel·lable aval es presenta aquesta comèdia sense matisos semàntics a la Villarroel. L'equip és una reunió de vells coneguts acostumats a l'èxit.

 1. La Villarroel Villarroel, 87, Eixample, 08011
 2. Dj Set 4 - Dg Oct 26
Comprar
2
Temps

Temps

Temps

Un home acaba de saber que li queden 90 minuts de vida. Què pot fer? Res millor que experimentar una sensació d’absoluta llibertat, possiblement la més genuïna de tota la seva vida. Una obra de Quim Masferrer dirigida pel 'joglar' Ramon Fontserè.

 1. BARTS (Barcelona Arts On Stage) Av. Paral·lel, 62, Ciutat Vella, 08001
 2. Dc Set 3 - Dg Set 21
Informació
3
Lou Reed

Lou Reed

Desde Berlín (Lou Reed)

Nova York, The Factory, Warhol, creació explosiva, molta poesia, realitat i irrealitat, molta ambigüitat i sobretot, molt Rock and Roll. Al voltant de tot aquest panorama, un músic, poeta, agitador, ciutadà de la seva ciutat i no d’una altra, hereu de la més pura tradició poètica urbana de Delmore Schwartz, Saul Below o Allen Ginsberg i algú que esdevé una influència fonamental per a diverses generacions de músics, poetes i persones de la cultura, Lou Reed. De la mà d’Andrés Lima, Pablo Derqui i Nathalie Poza ens portaran a fer un passeig per aquest univers màgic, contradictori i extremadament brillant que ha marcat el pas a tants i tants artistes de totes les disciplines de l’art dels últims 60 anys.

 1. Teatre Romea Hospital, 51, El Raval, 08001
 2. Dt Set 9 - Dg Oct 19
Informació
4
Mar i Cel

Mar i Cel

Mar i Cel

Per celebrar quaranta anys, la companyia Dagoll Dagom posa el seu musical 'Mar i Cel' en escena per tercer cop i amb una força renovada, un nou càsting i noves sensacions. Un espectacle sobre la intolerància i la incomprensió entre dos mons, orient i occident. Dues religions eternament enfrontades, la islàmica i la cristiana. Un història d’amor impossible entre una noia cristiana i un corsari morisc. Un musical basat en la pirateria de la mediterrània del segle XVII i en l’expulsió del regne d’Espanya de 300.000 moriscos decretada per Felip II l’any 1609.

 1. Teatre Victòria Paral·lel, 67, Sants-Montjuïc, 08004
 2. Ds Set 20 - Dg Nov 2
Informació
5
El lloc

El lloc Guillem Atienza/Tània Verdú

El lloc

Amb el pretext d’un episodi històric –la matança de jueus esdevinguda a Tàrrega el 1348–, Íntims Teatre teixeix un relat on convergeixen passat i present. A partir d’un joc, quatre amics reunits en el seu lloc de trobada habitual fan aflorar les veritats soterrades que mantenen entre ells. Un treball que investiga en la càrrega històrica que tenen els emplaçaments i en la connexió de les nostres vides amb les vides –sovint oblidades– dels nostres avantpassats.

 1. SALA FlyHard Alpens, 3, Sants-Montjuïc, 08014
 2. Dc Set 17 - Dg Oct 5
Informació
6

©Rojobarcelona

One-Hit Wonders

Solo on Sol Picó fa un repàs de la seva carrera. Pugem a l’avió de la coreògrafa i ballarina pilotat pel seu l’alter ego. La ballarina i coreògrafa fa un exercici de sinceritat revelant la seva vulnerabilitat a la resta dels viatgers (el públic) en exposar la por intrínseca  que sempre l'ha acompanyat al llarg del seu recorregut artístic. És una mirada panoràmica sobre l'esdevenir d'una carrera artística 'en puntes': el que es deixa, el que s'adquireix i el que perdura.

 1. Mercat de les Flors Lleida, 59, Sants-Montjuïc, 08004
 2. Dv Oct 10 - Dg Oct 19
Informació
Més teatre


Compra entrades a Time Out Barcelona

 1. Teatre Condal Paral·lel, 91, Sants-Montjuïc, 08004
 2. Dv Set 12 - Dg Oct 12
Comprar
 1. BARTS (Barcelona Arts On Stage) Av. Paral·lel, 62, Ciutat Vella, 08001
 2. Dv Des 5 - Dg Gen 11
Comprar

El crèdit

 • Valoració: 3/5
 1. La Villarroel Villarroel, 87, Eixample, 08011
 2. Dj Set 4 - Dg Oct 26
Comprar

Els usuaris diuen

1 comments
Clea
Clea

Aquí hi falta sing song swing de la cia Els Pirates Teatre que han reobert el Maldà!

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques

El blog de teatre

Treplev

Per Andreu Gomila

I després

Sopar després de l'espectacle

Aneu al teatre sense preocupar-vos per la gana amb la nostra selecció de locals que tanquen tard.

Fem una copa?

La copa posterior la podeu fer en alguna de les cocteleries més carismàtiques de la ciutat.