Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Visca la platja per a gossos!

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

Fa uns mesos, des d’aquest blog, un servidor demanava que els gossos poguessin anar a la platja. Era un clam que se sentia des de feia molt de temps entre els propietaris de mascotes que viuen a Barcelona i els agrada gaudir de la sorra amb el seus cànids. La setmana passada, la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, anunciava que aquest estiu s’obrirà un espai per a gossos de 1.200 metres quadrats a la platja de Llevant de la ciutat. Durant la temporada de bany, la presència de gossos a la platja està terminantment prohibida (i multada) a qualsevol hora del dia; això explica que, tot i la insuficiència de les xifres, la iniciativa tingui gust de victòria per als qui estimem aquests mamífers. Ningú pensava que això arribaria. Sembla que la relació entre l’Ajuntament i els propietaris de gossos afronta una nova era.

Si ho analitzem de forma realista, aquests 1.200 metres no solucionaran res; el senyor que porta el seu gos a la platja de Sant Sebastià a les 8 del matí, el seguirà portant allà, no es desplaçarà fins a l’altra punta del litoral. Jo sóc més radical i crec que, en època de bany, hauria d’estar permès dur el gos a qualsevol platja, en una franja horària matinal; de 6 a 9 h, per exemple. La platja està deserta i les discoteques a peu de sorra vomiten 'guiris' embriagats que ho deixen tot com un abocador nuclear. Em sembla ridícul que l’any 2016 permetem que turistes torrats deixin la sorra de la Barceloneta plena de merda, deixalles, secrecions i condons usats, però, oh, ens arrenquem els cabells perquè un gos corre per la platja.  

No obstant això, hem fet un avanç enorme i, com a prova de foc per incrementar el nombre d’espais a la platja per a gossos en un futur, el projecte de la platja de Llevant transcendeix la categoria de prova pilot i suposa un pas endavant que dignifica la ciutat. A més, el seguit d’iniciatives que ha ideat l’Ajuntament en tots els districtes en forma d’espais d’esbarjo per a quissos és també esperançador i sembla respondre l’afany de Barcelona per posar-se a l’altura d’altres capitals europees, com París i Berlín, pel que fa a la seva relació amb aquests animals.

Segur que hi haurà gent que no ho entendrà i lamentarà agressivament que l’Ajuntament no es de dediqui a arreglar coses més importants; apareixeran els 'cunyats' que es queixaran de les caques i la manca de higiene, els mateixos hipòcrites que després es pixen al mar o llencen les burilles de tabac a la sorra i es queden tan a gust. En fi, sempre hi haurà gent curta de mires, incapaç d’entendre que la forma de tractar i considerar les mascotes diu molt de la generositat, civilitat i l’empatia d’una ciutat i dels seus habitants. Sabeu què? Tot i que insuficient, aquest rectangle de platja que tan furiosos posarà uns quants amargats, em fa sentir molt, però que molt orgullós de Barcelona. Visca la platja per a gossos!

Últimes notícies

    Publicitat