Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Volem els Street Squad a Los Angeles!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Són 12 nois d'entre 20 i 25 anys. De l'Hospitalet. I han guanyat el campionat europeu de hip-hop coreogràfic World Of Dance, celebrat a Bèlgica. Això vol dir que aniran a ballar al campionat del món, el més prestigiós i important que hi ha, a Los Angeles (EUA), però per fer-ho necessiten ni més ni menys que 30.000 euros, dels que ara per ara només en tenen uns 400.

La història de la Street Squad es remunta al 2012, any de la fundació del grup, format per un grup de nois que els encantava la dansa urbana i que des del principi es van entendre a la perfecció i van veure que allò se'ls donava bé. Tant, que l'any passat es van classificar per la final mundial del torneig Hip Hop Internacional. "Era a l'agost, a San Diego (EUA), i vam veure que ens era impossible afrontar les despeses que això suposava. Ens vam apuntar a un 'talent show' de TVE, 'Insuperables', on el premi eren 30.000 euros, a veure si hi havia sort. Vam lluitar molt i vam arribar a la final, però no vam guanyar", ens explica Àngel Patiño (Kadoer), director i coreògraf de Street Squad.

Després d'això el grup es va desanimar, però van treure forces d'on no hi havia i es van apuntar al World of Dance, a Bèlgica. "És el campionat més important del món de dansa urbana coreogràfica, junt amb el torneig Hip Hop International. Ens vam pensar molt si anar-hi o no a Bèlgica, per una qüestió de mitjans econòmics, però al final ens vam llançar a l'aventura. Vam llogar dues caravanes perquè el viatge fos més barat i vam fer 17 hores d'anada i 17 de tornada, això sí, molt feliços, ja que vam tornar com a Campions d'Europa".

Ser els millors d'Europa els permetia participar al campionat del món, que es durà a terme a Los Angeles el 30 de juliol d'aquest any, però les despeses són molt altes, diuen. "Els vols al juliol i agost són molt cars, a més de l'estada allà, hotel, transport, inscripcions, etc. S'encareix tot moltíssim!", explica l'Àngel. Més concretament, anar a Los Angeles són uns 30.000 euros i per pagar-ho el grup ha llançat un crowfunding per recaptar fons i aconseguir el somni d'anar al campionat del món. Però no només això, sinó que també ofereixen classes extraordinàries a escoles de dansa de tot Catalunya, samarretes que venen a 10 euros i fins i tot calendaris 'sexis' del grup, al més pur estil calendari de bombers en pilotes de tota la vida. "Ens estem movent tot el que podem i principalment estem oferint, a canvi de l'ajuda, el que millor se'ns dóna, que és ballar. Tots els membres del grup s'estan esforçant moltíssim per contactar amb gent, demanar ajuda a persones influents o amb molts seguidors perquè ens donin suport i treballant molt dur en aquest projecte", afirma amb orgull el director de l'Street Squad. "Som capaços del que sigui per tal de poder aconseguir aquest somni!".

Un cop vista la il·lusió de la Street Squad mireu com va ser el ball que els va permetre guanyar el campionat d'Europa a Bèlgica. Una actuació estel·lar que els ha obert la porta a actuar al campionat del món de Los Angeles. Que els diners no els impedeixi fer-ho, doncs!

Últimes notícies

    Publicitat