Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Botigues de decoració de Nadal a Barcelona

Botigues de decoració de Nadal a Barcelona

4 botigues amb llicència i gust per portar-te el Nadal a casa a base de pessebres, garlandes i casetes que et seduïran

Per Eugènia Sendra |
Advertising

Nadal són els canelons o l'escudella amb galets, les llums al carrer i també la decoració nadalenca. Durant unes setmanes - la gràcia es que caduquen - els guarniments, corones a les portes, boles i pessebres ens tranformen racons de la casa i ens recorden que una de les millors èpoques de l'any ha arribat. No dissimulis, tots hi caiem sense remei, perquè hi ha botigues que aconsegueixen seduir-nos. Algunes per la seva capacitat d'innovar des de la tradició i altres per conservar-ne l'essència any rere any. Et portem quatre destins obligatoris per vestir la casa de Nadal.

NO T'HO PERDIS: guia del Nadal a Barcelona

Botigues

Salmon 2000-Beardsley

icon-location-pin Barcelona

És l’opció més clàssica: durant 38 anys van fer arribar a Barcelona els adorns típics de les fires de Nadal europees i, tot i que la botiga va tancar, el seu esperit i catàleg vol reaparèixer cada campanya allà on van fer-se populars (ara són els baixos de la botiga Salmon 2000). Els grans reclams continuen sent les casetes amb llum, la decoració per a l’arbre i les boles de neu, ben hipnòtiques (a partir de 30 euros).

Bon vent
© Maria Dias
Botigues, Boutiques

Bon Vent

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Més eclèctica i atemporal, per a tots els pressupostos, resulta la proposta de Bon Vent (a partir de 3 euros podeu firar-vos). S’hi troben decoracions fetes amb materials naturals, com les corones de pinyes, i diferents objectes en tonalitats daurades, la combinació de verd i vermell –les boles amb estampat tartà estan volant– i els colors blaus i turquesa que emparenten la botiga amb el Mediterrani. Un regal diferent? Durant tot l’any tothom els demana per les boles del món i les peces de vidre fetes a Alep

Advertising
Cerabella
© cerabella
Botigues

Cerabella

icon-location-pin Ciutat Vella

En clau ritual i simbòlica, Nadal convida a encendre espelmes en àpats entranyables i nits llargues com la de Reis; les de la col·lecció Géomètre de Cerabella estan inspirades en l’origami i esperen vestides per a la festa (a partir de 10,50 euros)

Pessebres Puig
© Maria Dias
Botigues

Pessebres Puig

icon-location-pin Barcelona

Els Puig tenen botiga des del 1933 a Poblenou, i fa mig segle que són al barri de Sant Antoni. Aquesta botiga ho té tot per al pessebre. Figures de fang (Múrcia), resina (la Xina) i plàstic (Catalunya), amb desenes de personatges de totes les mides. A més, moltes construccions en suro, i centenars d’accessoris que imiten la naturalesa o recreen detalls d’oficis, llars, que amb gran precisió són llaminadures per als amants de les cases de nines. I de les miniatures a les escultures XXL de pasta de fusta (Olot). Les figures de pessebre en moviment (Itàlia) tenen també caganer. Vestit a la manera clàssica, enarbora un paper blanc com la seva camisa i, gràcies a un petit motor, fa el gest d’eixugar-se. Un pagès més actiu que el filosòfic fumador de pipa.

Advertising