Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Botigues de decoració de Nadal a Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Botigues de decoració de Nadal a Barcelona

6 botigues amb llicència i gust per portar-te el Nadal a casa a base de pessebres, garlandes i casetes que et seduïran

Per Eugènia Sendra
Advertising

Nadal són els canelons o l'escudella amb galets, les llums al carrer i també la decoració nadalenca. Durant unes setmanes - la gràcia es que caduquen - els guarniments, corones a les portes, boles i pessebres ens transformen racons de la casa i ens recorden que una de les millors èpoques de l'any ha arribat. No dissimulis, tots hi caiem sense remei, perquè hi ha botigues que aconsegueixen seduir-nos. Algunes per la seva capacitat d'innovar des de la tradició i altres per conservar-ne l'essència any rere any. Et portem cinc destins obligatoris per vestir la casa de Nadal.

NO T'HO PERDIS: guia del Nadal a Barcelona

Käthe Wohlfahrt
Foto: Käthe Wohlfahrt

Käthe Wohlfahrt

Botigues Barcelona

La casa alemanya Käthe Wolfahrt, especialitzada en decoració nadalenca des de 1964, s'estableix al centre de la ciutat en un espai de 300 metres quadrats que recrea un poble tradicional en temps de Nadal. Escultures del trencanous de totes les mides, arbres farcits d'ornaments, piràmides de fusta i boles de vidre, la majoria produïts a Europa i de forma artesanal, són els protagonistes de la primera botiga de Käthe Wolfahrt a l'estat.

Salmon 2000-Beardsley

Botigues Barcelona

És l’opció més clàssica: durant 38 anys van fer arribar a Barcelona els adorns típics de les fires de Nadal europees i, tot i que la botiga va tancar, el seu esperit i catàleg vol reaparèixer cada campanya allà on van fer-se populars (ara són els baixos de la botiga Salmon 2000). Els grans reclams continuen sent les casetes amb llum, la decoració per a l’arbre i les boles de neu, ben hipnòtiques (a partir de 30 euros).

Advertising
Bon vent
© Maria Dias

Bon Vent

Botigues Boutiques Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Més eclèctica i atemporal, per a tots els pressupostos, resulta la proposta de Bon Vent (a partir de 3 euros podeu firar-vos). S’hi troben decoracions fetes amb materials naturals, com les corones de pinyes, i diferents objectes en tonalitats daurades, la combinació de verd i vermell –les boles amb estampat tartà estan volant– i els colors blaus i turquesa que emparenten la botiga amb el Mediterrani. Un regal diferent? Durant tot l’any tothom els demana per les boles del món i les peces de vidre fetes a Alep

Navidecor
FOTO: Marc Andreu

Navidecor

Botigues

Navidecor, amb seu i macro-botiga de 1.400 m2 a Manresa, importa productes d'Amèrica per oferir un ventall de productes que no trobaràs a cap altre lloc. La seva especialització és la decoració d'espais de grans dimensions amb figures, arbres i instal·lacions de gran format. El Nadal per la porta gran i amb gust. També ofereixen servei de lloguer i de decoració de la gran majoria dels productes que disposen.

Advertising
Cerabella
© cerabella

Cerabella

Botigues Ciutat Vella

En clau ritual i simbòlica, el Nadal convida a encendre espelmes en àpats entranyables i nits llargues com la de Reis; les de la col·lecció Géomètre de Cerabella estan inspirades en l’origami i esperen vestides per a la festa (a partir de 10,50 euros).

Pessebres Puig
© Maria Dias

Pessebres Puig

Botigues Barcelona

Els Puig tenen botiga des del 1933 a Poblenou, i fa mig segle que són al barri de Sant Antoni. Aquesta botiga ho té tot per al pessebre. Figures de fang (Múrcia), resina (la Xina) i plàstic (Catalunya), amb desenes de personatges de totes les mides. A més, moltes construccions en suro, i centenars d’accessoris que imiten la naturalesa o recreen detalls d’oficis, llars, que amb gran precisió són llaminadures per als amants de les cases de nines. I de les miniatures a les escultures XXL de pasta de fusta (Olot). Les figures de pessebre en moviment (Itàlia) tenen també caganer. Vestit a la manera clàssica, enarbora un paper blanc com la seva camisa i, gràcies a un petit motor, fa el gest d’eixugar-se. Un pagès més actiu que el filosòfic fumador de pipa.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising