Les millors floristeries de Barcelona

Necessiteu comprar una planta, regalar una rosa o busqueu un bon ram de flors? Amb aquestes recomanacions teniu l'èxit assegurat

© Maria Dias

Ens fascinen les flors, perquè evoquen els fruits, l’aliment, però també per l’harmonia de colors i formes en temps de floració. Ens fascinen les plantes, pel toc de verd que aporten als interiors, també als patis, i perquè ens fan recordar jardins secrets i la natura salvatge d'on provenim, i a la qual ens agradaria tornar. Aquestes botigues són els vostres paradisos, si busqueu flors i plantes. Gaudiu d'elles i de la natura que les habita.

Flowers by Bornay

Les creacions de Bornay són oníriques, exquisides i molt eclèctiques. Un ram pot evocar un quadre de Matisse. I un centre floral, inspirar-se en una antiga pel·lícula de ciència-ficció. A partir d’ara les seves originals creacions es venen al detall en aquest històric espai, que amb el pas del temps s’anirà cobrint de vegetació exuberant fins a convertir-se –i per què no– en la floristeria més maca del món.

Llegir-ne més
Barcelona

Flors Navarro

Navarro, que és una de les floristeries de guàrdia de la ciutat, té un catàleg de productes ampli que s'adequa a les necessitats i l'economia de tot tipus de clients. Fa més de 30 anys que fan un horari extensiu; aquí trobareu flors les 24 hores del dia. 

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample
Advertising

Au nom de la rose

Au Nom de la Rose ha aconseguit convertir les roses en part del nostre dia a dia, no només d’una ocasió especial. Vaja, com si visquéssim a París... Al seu espai podeu comprar des d’una sola rosa fins a bouquets molt sofisticats, com els de les roses perfumades de Kenya o els de roses Piaget. També venen confitures i dolços amb aroma de rosa i espelmes aromàtiques.

Llegir-ne més
L'Antiga Esquerra de l'Eixample

La Rambla de les Flors

La rambla de les Flors conserva part de l'esperit del segle XIX, quan la Rambla era l'únic indret de Barcelona on es venien flors. Hi ha parades centenàries, com Flors Maria, que probablement va inspirar Ramon Casas i Josep Maria de Sagarra en els seus passejos, i botigues coloristes que canvien de cara en funció de l'estació. A l'abril, la quinzena de parades es tenyeixen de vermell, es preparen per als que segueixen el ritual d'anar a buscar la rosa de Sant Jordi a les Rambles.

Llegir-ne més
El Raval
Advertising

Maria Ponsà Flors

S'hi respira tradició, a la petita floristeria de la Rambla Catalunya. Maria Ponsà representa la darrera generació d'aquesta família de floristes que van treballar els jardins del rei Alfons XII i Alfons XIII. Si necessiteu consells per al vostre jardí, voleu iniciar-vos a l'Ikebana o busqueu composicions tan naturals com originals, inspireu-vos al xamfrà de Maria Ponsà, on han començat a arribar les roses.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

Herbs

Són coneguts per la seva originalitat i rams inusuals, en els quals podem admirar la bellesa d'una carxofa. A Herbs compten amb més de 300 referències de flors exòtiques i també treballen amb les plantes de sempre per respondre a qualsevol somni o fantasia vegetal.

Llegir-ne més
Barcelona
Advertising

Flora Miserachs

Flora Miserachs ha estat reconeguda com una de les capdavanteres en la innovació en art floral, una disciplina que coneix i s'ha dedicat a ensenyar i transmetre des de l'Escola d'Art Floral de Catalunya i també des del seu estudi a Sarrià. En aquest espai que combina el taller amb un petit jardí qualsevol idea es materialitza en flors...

Llegir-ne més
Sarrià - Sant Gervasi
Tiestö

Tiestö

Aquí neixen les composicions que adornen alguns dels restaurants del grup Tragaluz, a més de rams que fugen de la norma gràcies a combinar flors curioses –com la d'aloe vera– amb les escorces que recreen els gerros de Serax Pottery.

Advertising

També tenen flors i plantes

Muguet

Muguet, la floristeria de Xavi Montardit i el seu equip, és una proposta inspiradora que recorda les floristeries de Londres i París. La cura i el respecte pels materials naturals, la preferència per les flors de temporada i el domini de tècniques tradicionals i contemporànies són evidents en cada projecte. A Muguet també trobareu objectes de decoració, i una bona selecció de gerros i jardineres originals.  

Llegir-ne més
Barcelona

Jaime Beriestain

Des de fora sembla una botiga de París. O de Nova York. Des de dins, també. Aquesta és la màgia de les 'concept store' d’autor: simbolitzen com de vast i cosmopolita és l’imaginari estètic del seu creador. La de Jaime Beriestain porta el seu nom i està a Barcelona. Volia un espai únic, que reflectís la seva personalitat i els seus gustos. És un enamorat de les flors naturals. Per això ven roses vermelles, cales grogues, tulipes rosades...

Reserva ara Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample
Advertising

Estudio Sauvage

Botiga-taller d'Estudio Sauvage, el duet de creadores florals que formen Laura González i Chabeli Rodríguez. Compaginen el taller amb els projectes de decoracions efímeres i els treballs 'au plain air' que han realitzat fins ara, i tenen ganes d’experimentar amb el disseny de testos i altres suports. 

Llegir-ne més

Espai Joliu

Joliu és una paraula enriolada, plena de bonhomia, i també és el nom d’una planta de bulb emparentada amb el jacint que floreix d’abril a juny als Pirineus. Lucía López va triar la primera de les accepcions per batejar el seu espai, una concept-store dedicada a les plantes, la iŀlustració i el disseny que també és galeria i cafeteria.

Llegir-ne més
Sant Martí
Advertising

Casa Protea

Jesús i Pancho es defineixen com a recol·lectors de plantes. La protea és la seva flor preferida i han decidit que casa seva fos la casa de les plantes amb intenció de crear alguna cosa més que una botiga. A més de popsar a la nostra disposició plantes de totes les formes i latituds, també organitzen tallers i esdeveniments amb aquesta temàtica.

Llegir-ne més
Barcelona

Dadaflor

Les flors tenen un punt artístic i a Dadaflor van decidir explorar-lo. A l’artista-florista Marta Arnau l'apassionen els materials i treballa amb flors naturals, assecades, de roba i plàstic; la flor reinterpretada de forma creativa i atrevida, ara ja sabeu per què es van posar aquest nom.

Llegir-ne més
Eixample
Advertising

Comentaris

3 comments
Anna Vázquez

Anava a escriure el mateix, Laia! Una rosa per a cada amor!

Laia

Us falta la millor de totes!!!! Flora Miserachs al carrer Avió Plus Ultra (sarrià). Està a una antiga casa de sarrià amb un jardí interior. Organitza un gran espectacle el dia de Sant Jordi. Laia