La millor roba de dona

Els locals on trobar la millor moda femenina
Ivori
©Maria Dias
Advertising

En contrast amb la moda ràpida que ofereixen les grans cadenes de 'retail', hi ha les botigues que aposten per la roba de marques petites locals i internacionals. Aquí trobareu propostes d'autor, produccions limitades i seleccions curades per botiguers i botigueres –sovint també són dissenyadors amb marca pròpia– que entenen i reivindiquen un vestir diferent.

NO T'HO PERDIS: per completar el 'look', una selecció de botigues d'accessoris.

Botigues

On Land

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

L’Elena Castaudi i en Michele Gilli formen un tàndem imbatible al capdavant d’On Land, una botiga multimarca d’on homes i dones sortiran satisfets. Elles, amb les propostes de joves creadores barcelonines com Name i Who. I ells, amb opcions tan interessants com Josep Abril, On Land i Gorni Kramer, les dues darreres dissenyades pels propietaris de la botiga. Vestits d’home, camises, samarretes i pantalons d’estil casual que us serviran per fer fons d’armari sense perdre de vista les tendències. –L.B.

Botigues, Boutiques

Ivori

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Born ha estat l'espai triat per Carola Alexandre i Alba Neddermann per instal·lar aquesta petita però exquisida botiga, on venen la seva firma, Alexandre Nedermann, que es defineix per les teles 'vintage' i siluetes d'inspiració retro. Però a Ivori també hi ha lloc per a marques i creadors que els són afins, com Maria Roch, Borne by Elise Berger, les sabates de Mus&Roew i les bosses de Lubochka, entre d'altres.

Advertising
Botigues

Boo

icon-location-pin Gràcia

Sense moure's de Gràcia ni perdre l'essència, Àlex González ha reinventat Boo on continuen trobant-s'hi parques amb pedigrí com Saint James, Penfield o Levi's i firmes de creadors independents, com Tuk Tuk i Plectrum. Entre-hi un contempleu l'espai, encara que només sigui per permetre's el gust de canviar-vos en una cabina de telèfon de la Barcelona dels anys 20.

Krizia Robustella
©Maria Dias
Botigues

KR Store

icon-location-pin Ciutat Vella

Que la roba d'esport pot ser sexy ens ho ha ensenyat Krizia Robustella. La dissenyadora, reconeguda pel seu estil, comparteix espai amb altres creadors locals com Ahida Aguirre, Niwen Paola i David Méndez Alonso, entre d'altres. Aquí no només trobareu moda: al KR Backyard tenen lloc presentacions i exposicions dels creadors més actius de la ciutat.

Advertising
Botigues

COS

icon-location-pin Eixample

Atemporal, moderna, tàctil i racional són els paràmetres a partir dels quals es teixeixen les col·leccions de la marca a de gamma alta d'H&M, COS. A la botiga de Passeig de Gràcia trobareu roba i complements per a home i dona de línies marcades, d'infulència entre nòrdica i oriental, i paletes de colors mesurades. Deixeu-vos sorprendre.

Nu#02
©Maria Dias
Botigues

NU#02

icon-location-pin Eixample

Txell Miras, Miriam Ponsa i Josep Abril estrenen botiga compartida a l’Eixample. L’origen cal anar a buscar-lo al barri del Rec d’Igualada: REC#00, un projecte efímer que repeteixen dos cops a l’any dins del RECstores i que els serveix per vendre estocs, però també per estar en contacte directe amb el seu públic. I d’Igualada a París. Projecte#01 és la botiga del barri de Marais on el gran protagonista és el disseny català materialitzat en les dones de Miriam Ponsa i Txell Miras (més les d’Andrea Ayala) i els homes de Josep Abril. La bona acollida a París va ser determinant per preguntar-se... i si repetim la mateixa fórmula a casa?D’aquest repte ha sorgit NU#02. “Tenim estils diferents, però els tres junts sumem més. La nostra realitat en el dia a dia és similar: fem coŀleccions d’autor, apostem per la producció local, compartim una paleta de colors i també ens agrada molt donar la volta als patrons”, argumenta Txell Miras. NU#02 és la roba que signen amb el seu nom feta espai: autèntic, sense ornamentacions, amb personalitat pròpia. Aquí el luxe és auster i cal buscar-lo en detalls com els espectaculars mobles de ferro de Jonathan Singleton. O directament als penjadors. Cada marca té el seu espai, per tal que puguin exhibir-se les coŀleccions al complet.

Advertising
Nonchalante
©Maria Dias
Botigues, Roba de dona

Nonchalante

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

Casual, amb un punt despreocupat i alhora elegant, així és l'estil Nonchalante. Aquí trobareu firmes franceses, italianes i també marques locals que Laia Martinell selecciona amb molt d'ull a les fires de moda; compten amb un parell de botigues a la ciutat (a Manuel de Falla i al carrer Aribau) i molts adeptes a la seva eclèctica selecció d'aires 'chic'.

Pinc Store
Maria Dias
Botigues

Pinc Store

icon-location-pin Gràcia

Pinc Store és la botiga, taller i laboratori de creació d'Ana Tichy, una dissenyadora que treballa els patronatges, aposta pel tractament extrem dels teixits i inclou el punt a les seves col·leccions.

Advertising
Emma Pardos
© Maria Dias
Botigues

Emma Pardos

icon-location-pin Gràcia

La dissenyadora Emma Pardos compta amb un espai propi, un local de sostres alts i parets decapades que descobreixen una preciosa paleta cromàtica a base de malves i blaus. Com les seves bosses. Però en aquest espai la marca s'acompanya d'altres firmes locals i internacionals en sintonia amb els seus principis de producció conscients les coŀleccions de la francodanesa Baserange, les sabates de De Ubieta i les coŀleccions elegants de la marca Name. El punt divertit el posa la coŀlaboració que l’Emma va fer amb Las Coleccionistas. Aquí també trobareu publicacions: la col·lecció de llibres de segona mà sobre art brut, els monogràfics de viatges de Holiday i la capçalera de moda francesa Encens, i les petites edicions d’artista de Michael Swaney i Ariadna Serrahima.

Lagarta
© Maria Dias
Botigues, Dissenyador

Lagarta

icon-location-pin Sant Gervasi - Galvany

És una qüestió de pell: pots passar per davant de Lagarta i girar el cap, pensant que el seu nom i proposta no van amb tu, o entrar a l’espai i deixar-te vestir per les seves sequaces, la Sílvia Gausset i la Gimena González Busch. Com a Lagarta signen peces de patrons senzills, treballen amb teixits súper nobles i posen molta cura en els acabats.S’acompanyen de marques amb qui comparteixen filosofia: produccions locals i coŀleccions que sobreviuen a les temporades i resulten afavoridores per a dones de 30 anys i senyores de més de 50. Aquí trobareu marques com Diarte,SSIC AND PAUL i Ifeelnut. També la marca de roba interior The Nude Label i sabates amb caràcter com les de DeUbieta, Eva vs. Maria i Deux Souliers. El look es completa amb les bosses de Prógono, i la versió més minimal de Cyan. El toc de fantasia el posen els collarets de Mireia Fusté, o les plomes que la Gimena cosirà sobre un cos negre, si li ho demaneu...

Advertising
TCN
© TCN
Botigues

TCN

icon-location-pin Les Corts

Parets de pedra, volta catalana, i un exquisit mobiliari minimalista. La nova imatge de la botiga de TCN no és casual: és un viatge a l’essència d’un espai que ha volgut recuperar els seus vestigis originals. Asier Tapia, el nou director creatiu, té la voluntat fèrria de tornar la firma a l’essència, d’amarar-la de Mediterrani i de feminitat contemporània.

Botigues

Greenlifestyle

icon-location-pin Gràcia

Un manifest, una ètica, un peatge: cap de les peces de roba o complements que trobareu a Green Life Style transgredeix els principis de sostenibilitat, reciclatge i comerç just. Una altra de les normes no escrites és l’aposta pel disseny. Ens agraden els vestits-pantaló de Milch, les peces tricotades de Caro-e, els colors de Maronski i la línia de Les Racines du Ciel. Vestiu-vos d’hivern amb una gorra i les mànigues de tricot de Carolina Simón.

Advertising