Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Vintage i segona mà

Vintage i segona mà

Botigues, roba i complements d'una altra època

Advertising
Fusta'm
© Maria Dias
Botigues, Antiquari

Fusta'm

icon-location-pin El Raval

La paraula 'vintage' sonava amb força i el carrer Joaquin Costa utilmava els preparatius per convertir-se en peatonal. Llavors van arribar ells, Fusta'm, el projecte de la restauradora Lídia Matos i el fuster Oriol Viñas. Fans dels Eams i de voltar per fires d'Europa i Estats Units, aquí  trobareu mobles, làmpades i objectes de decoració dels anys 50 fins als 70. Necessiteu un projecte d'interiorisme? Busqueu una relíquia de despertador? Us deliu per convertir aquell racó de casa en el bar? Passeu per Fusta'm.

Botigues

Gidlööf

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Per als amants del vintage, Gidlööf és una mina. Hi atresoren mobles escandinaus dels anys 40 i 50, a més de cadires, taules, butaques i jocs de cafè, tot d'estocs que la Sophia i el Guim s'encarreguen de repostar cada tres mesos amb visites a Suècia. Són peces amb dècades d'història que, abans d'arribar a Barcelona, passen per filtres estètics i de qualitat. La Sophie s'emporta cortines i llençols que convertirà en davantals, pitets i fundes de coixí i la marca Gidlööf també aixopluga els mobles que ha començat a dissenyar el Guim.

Advertising
Botigues, Antiquari

Noak Room

icon-location-pin El Poblenou

La Sara i en Martin han obert Noak Room en un antic taller del carrer de Roc Boronat. Un espai diàfan, de sostres alts, que manté aquest aire industrial que tant els agrada. L’escenografia és perfecta, convida a entrar-hi. Els que ho fan es troben amb mobles i objectes decoratius dels anys 40, 50 i 60 amb una peculiaritat: tot el gènere és escandinau, la gran majoria suec. Cadires, taules, calaixeres, aparadors, sofàs, llums... tot compleix aquella màxima del disseny nòrdic: bellesa, funcionalitat, calidesa i bons acabats. Per aconseguir-ho, cada mes el Martin passa una setmana a Suècia per visitar proveïdors. Li agrada revisar el gènere de ben a prop.

Botigues

El Recibidor

icon-location-pin Eixample

Sembla una galeria d’art, però és una botiga de Sant Antoni especialitzada en mobiliari 'vintage' d’estil escandinau, sobretot dels anys 60 i 70, on els seus propietaris han recopil·lat tots aquells mobles que els hauria agradat trobar en una botiga. El millor és la fórmula que han decidit aplicar als productes: preus continguts + mobles bonics.

Advertising
Botigues

Meublé

icon-location-pin Gràcia

Mobles i objectes antics com miralls, jocs de cafè, telèfons antics i cadires omplen Meublé, la botiga de Clàudia Font. Aquesta creadora singular diu que fa mobles amb set vides: són antics i van destinats a pisos moderns, tenen una petjada personal i alguna cosa per explicar.

Botigues

Alzira

icon-location-pin Gràcia

La botiga que la restauradora Mònica Font Chiariello va obrir el 2005 a Verdi amb el nom d’una de les òperes menys conegudes del compositor romàntic és un espai per visitar periòdicament. A Alzira (Verdi, 42) sempre hi ha peces irresistibles, des d’un estoc de vestits vintage per estrenar –Font vol instaŀlar un penjarobes amb una selecció d’indumentària aquest hivern– fins a un antic plint de gimnàstica reconvertit en banc, o un llum fet amb un tronc d’arbre. El protagonista indiscutible de la brocanteria és el moble industrial, seguit de peces de coŀleccionista dels anys 20 als 80. Font i la seva coŀlaboradora restauren els mobles per retornar-los la pàtina original; sovint conserven les picades i taques de pintura que evidencien el caràcter i la història de la peça i, si toca pintar, ho fan amb barreges pròpies i úniques. Al pati on treballen (i on imparteixen classes d’iniciació a la restauració) ara enllesteixen un banc de treball dels anys 40 que és una joia.

Advertising
Botigues, Vestits de núvia

L'Arca

icon-location-pin El Gòtic

Hi ha peces de roba que resisteixen el pas del temps, que estan carregades d'història. Els trobareu a L'arca, la botiga del barri gòtic que atresora roba de núvia i aixovars, llençols, manteleries i altres antigüitats i tèxtils 'vintage', del segle XVIII fins al XX.

Botigues, Botigues vintage

Holala!

icon-location-pin El Raval

Fa 40 anys que es dediquen a allò que més els agrada, el 'vintage', i al Raval tenen un dels seus quarters generals. Els mercats de puces i el mobiliari industrial alimenten aquesta cadena nascuda a Saint-Tropez on és possible adquirir des de roba retro fins a mobles importats de França i Estats Units, fins a complements, llibres i revistes.

Advertising
Botigues

Turquesh

icon-location-pin Eixample

Peces dels 70 arribades dels Estats Units i Alemanya, ulleres de marques italianes com Mimmina i Gian Marco Ventura, foulards d’allò més retro i bosses que ara tornen a ser objecte de desig. Turquesh és una botiga a seguir entre els que adoren l’estil vintage i la roba de segona mà. No passeu per alt les petites peces d’art que s’hi exposen, com les bombetes-escultura de Carles Piera Claramunt.

Botigues

Loisaida Vintage

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

L’escena 'vintage' de Barcelona potser no està al nivell d’altres capitals europees com Londres i Berlín, però de tant en tant hi floreixen botigues interessants. Una de les darreres a arribar és Loisaida, on la roba d’home té tant de protagonisme com la de dona. I això és una bona notícia. Hi triomfen les camises hawaianes, però els banyadors i les vambes retro també desperten passions.

Advertising