Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Laie
Laie

Llibreries de culte a Barcelona

Les botigues de llibres que són el paradís dels lectors de Barcelona

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Trobareu tot el que busqueu (pel que fa a llibres, és clar). Sigui pel seu increïble catàleg o per la seva especialització, aquestes llibreries són els temples dels lectors empedreïts, allà on els barcelonins pelegrinen quan necessiten aliment del bo, allà on hi ha llibreters que t'escolten, trien amb cura i fan bullir l'olla. S'han guanyat aquest lloc a pols!


NO T'HO PERDIS: llibreries que obrin els diumenges.

Llibreria Laie

Laie és una de les llibreries de capçalera de lletraferits i lectors a la recerca les darreres novetats literàries, d'àmbit nacional i internacional. El seu fons es completa amb referències bibliogràfiques de filosofia, història i ciències socials, art i arquitectura. Cinèfils i melòmans també hi trobaran el seu què.

La Central
Malgrat els seus inicis com a llibreria especialitzada en Humanitats el 1996, La Central ha esdevingut una dels espais de referència entre lectors, autors i editorials. S'hi poden trobar títols d'antropologia, arquitectura i disseny, art i cinema, fotografia, però també referències de poesia i arts escèniques, entre d'altres. La narrativa nacional i internacional i edicions difícils de trobar coincideixen a l'espai del carrer Mallorca.
Publicitat
Norma Comics
Tant hi fa si us vau criar amb en Corto Maltès, 'El capitán trueno' o 'Bola de drac', si us agrada Art Spiegelman, Daniel Clowes o Jacques Tardi. Aquest és el paradís de tot amant de la vinyeta, siguin quines siguin les seves pleitesies. Amb un pis extra per a cinèfils i uns aparadors que no tenen vergonya de combinar Jack Skellington amb el bo de l'Spirou. Llamp de rellamp!
 • Botigues
 • Llibreries
 • Sant Antoni

Isabel Sucunza i el llibreter Abel Cutillas van obrir l'any 2014 una llibreria al Passatge Calders que ha esdevingut una referència per al sector. Creada on abans hi havia una fàbrica de botons, la Calders es defineix com "una llibreria especialitzada en llibres". Hi trobareu narrativa, assaig i poesia, a més de títols en diferents idiomes. Però el seu punt diferencial és el seu compromís amb els autors locals. Amb un títol que és un clar homenatge a un autor del barri, Pere Calders, la llibreria vol ser un aparador pels autors més propers i oferir-los també un espai de ‘co-working’. La seva agenda, a més, inclou presentacions, exposicions i activitats que l'han transformat en un focus cultural actiu.

Publicitat
+Bernat
Enrique Vila-Matas en parlava a 'Aire de Dylan'. Aquest espai és la suma d'esforços d'una cinquantena de persones que es van unir per convertir la petita papereria Bernat en una gran superfície que ocupa un local on abans hi havia un monstruós 'sex shop'. Ara és una llibreria amb cafeteria, sala d'exposicions i molta empenta.
 • Botigues
 • Llibreries
 • El Poble-sec

La Carbonera vol convertir-se en la llibreria del Poble-sec, amb la intenció de construir des del barri i per al barri una comunitat lectora que creixi i que estimi la literatura, els llibres i la cultura. Es tracta d'un projecte cooperatiu en què el treball es gestiona de manera compartida i cooperant, amb voluntat transformadora i amb una idea d’economia social i solidària.

Publicitat
Llibreria Nollegiu
 • Botigues
 • El Poblenou

La llibreria Nollegiu va obrir les portes l'ocutbre de 2013 al número 20 del carrer Amistat i més tard es va reubicar a un edifici de tres plantes on hi havia l'antiga Boutique Juanita, sempre al barri del Poblenou de Barcelona. Des del primer moment, la llibreria ha tingut una vocació: ser un agent actiu en la difusió de la lectura. Per aquest motiu, a la Nollegiu es programen actes cada dia relacionats amb llibres en format de recitals, presentacions, teatre, música, performances…

Taifa
 • Botigues
 • Llibreries
 • Vila de Gràcia

Parada obligatòria del barri, on la gent omple els buits entre sessió i sessió dels Verdi, l'estona prèvia a la copa del Châtelet o posterior al gelat de cucurutxo de la plaça Revolució. Amb vint anys de vida, és un clàssic dispensari de literatura de Gràcia, de novel·les, poemaris i, sobretot, un subministre essencial de llibres de cinema.  

Publicitat
Un espai dedicat a infants i joves on els adults també passen hores descobrint meravelles amb coberta, històries i un final. Es pot demanar consell a la llibretera, parar l’orella a les recomanacions que fa a la resta de clients o anar per lliure i remenar per seccions. Hi ha l’espai de tapa dura, per als que encara no saben llegir; el de contes populars i rondallística, al costat d’una petita selecció per a adults; i l’espai de narrativa, música, teatre, poesia i artistes, encarats a la secció de pedagogia, joc i llibres que parlen de llibres. Però la nineta dels ulls de Casa Anita són els àlbums il·lustrats, que esperen el seu torn per ser oberts, endreçats dins de caixes de vi.
Documenta
El 1975, a les portes de la Transició, Josep Cots va fundar aquesta llibreria amb el propòsit que Barcelona tingués un espai especialitzat en novel·la, poesia, art, antropologia, filosofia i una llarga llista de disciplines. Cinc anys després, van convocar la primera edició del premi Documenta, destinat a promocionar autors joves. Actualment, el guardó també compta amb la participació de l'editorial Empúries.
Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat