Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les 6 millors comèdies clàssiques en 'streaming'
Cinema d'humor
Foto: Shutterstock Cinema d'humor

Les 6 millors comèdies clàssiques en 'streaming'

Per amenitzar les hores a casa, us recomanem sis pel·lícules clàssiques d'humor disponibles a plataformes digitals

Per Àlex Montoya
Advertising

Al mal temps, bones rialles. Deixeu que entri a casa una bona dosi de diversió amb aquestes sis pel·lícules clàssiques del cinema còmic, disponibles en 'streaming' a diferents plataformes digitals. Frank Capra, Billy Wilder, Howard Hawks, José María Forqué... penseu que us deixem en mans dels millors. A continuació, us donem un grapat de motius perquè les trieu des de la comoditat del vostre sofà –sabatilles, coixí i manta– i us prepareu per fer-vos un bon panxó de riure (amb compte, que no volem que us ennuegueu amb les crispetes).

NO T'HO PERDIS: Top 5 de pel·lícules llargues per veure a casa

'Arsènic per compassió'
'Arsènic per compassió'
Foto: Warner Bros. Pictures

1. ‘Arsènic per compassió’ - Frank Capra (1944)

Per aquestes dues velletes adorables amb la malsana afició d’enverinar pobres sense recursos per salvar-los d’una vida de penúries. Per Cary Grant, que mai ha estat tan desfermat. Per la barreja perfecta entre el vodevil i el terror més còmic, o la comèdia més terrorífica. -Disponible a Rakuten TV.

'Uno, dos, tres'
'Uno, dos, tres'
Foto: United Artists

2. ‘Uno, dos, tres’ - Billy Wilder (1961)

Per la seva sàtira immisericorde de la Guerra Freda, repartint mastegots a comunistes i capitalistes. Per uns diàlegs rapidíssims, endimoniats. Per James Cagney, amo i senyor de la funció. Pel pla final. Perquè Billy Wilder és Déu, i... pot ser que aquesta sigui la seva pel·li més divertida! - Disponible a Filmin.

Advertising
'Atraco a las tres'
'Atraco a las tres'
Foto: Hesperia Films

3. ‘Atraco a las tres’ - José María Forqué (1962)

Per aquest tros de repartiment: José Luis López Vázquez (o "Fernando Galindo, un admirador, un esclau, un amic, un servent"), Gracita Morales, Cassen, Manolo Alexandre i Agustín González. Per com subverteix els clixés del cinema de robatoris. I per ser capaç de millorar 'Rufufú', la ja meravellosa peli que la inspira. - Disponible a Movistar+.

'Su juego favorito'
'Su juego favorito'
Foto: Universal Pictures

4. ‘Su juego favorito’ - Howard Hawks (1964)

Per una premissa que funciona des del minut u: un tipus que ha escrit un reeixit manual sobre pesca sense agafar una canya en la seva vida es veu obligat a participar en un concurs... Per Rock Hudson, el seu braç enguixat, l’indi enredaire i l’ós ferotge. Pel pols còmic de Howard Hawks, capaç de reproduir sense rubor l’escena més mítica de la seva 'Quina fera de nena!'. -Disponible a Filmin.

Advertising
'La festa'
'La festa'
Foto: The Mirisch Corporation/United Artists

5. ‘La festa’ - Blake Edwards (1968)

Per Peter Sellers, un geni de l’humor físic, a l’altura dels Keaton, Chaplin i Lloyd. Pel director que millor partit li va treure, aquí i com a Inspector Clouseau. Per la llibertat que respira. Per com es riu de Hollywood des de Hollywood. Per l’elefant tunejat, l’escuma i el pollastre volador. I pel cambrer borratxo, esclar. -Disponible a Sky, Filmin i Rakuten TV.

 'Aterriza como puedas'
 'Aterriza como puedas'
Foto: Paramount Pictures

6. ‘Aterriza como puedas’ - Zucker & Abrahams & Zucker (1980)

Per inventar l’'spoof'. Perquè, per moltes vegades que la vegis, sempre descobreixes un acudit nou. Per incorrecta. Per Leslie Nielsen, per Otto i per Kareem Abdul-Jabbar, que sempre sua la samarreta. Perquè vaig triar un mal dia per deixar de fumar, i un de pitjor per deixar d’ensumar cola. -Disponible a Amazon Prime.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising