Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Top 5 de pel·lícules llargues per veure a casa
Crispetes
Foto: Shutterstock Crispetes

Top 5 de pel·lícules llargues per veure a casa

Ja no teniu excusa, és el moment d'atrevir-se amb títols de més de tres hores de metratge. Saludem el gran cinema!

Per Àlex Montoya
Advertising

Quantes vegades hem dit "m'agradaria veure aquesta pel·li, però... no tinc temps?". Sí, en l'era de maratons de sèries pot semblar una paradoxa, però estem d'acord en el fet que trossejar una pel·lícula en quatre o cinc visionats tampoc és el més recomanable. Aprofitem, doncs, els dies que hem d'estar tancats a casa per veure aquelles obres mestres del cinema que superen els 180 minuts de metratge sense haver d'aixecar-nos del sofà (bé, podeu posar la pausa per anar a fer pipí).

Aquí us en seleccionem cinc d'imperdibles. Compte que n'hi ha de molt llargues!

NO T'HO PERDIS: 9 programes de TV mítics per veure gratis a casa

La flor
La flor
Foto: El Pampero Cine

1. 'La flor' (808 min)

Comencem amb un repte pels més valents. Quasi catorze hores (sí, catorze) dura aquest film de l’argentí Mariano Llinás, guionista habitual de Santiago Mitre ('La cordillera'). Disponible a Filmin per temps limitat, 'La flor' trenca convencions de narrativa cinematogràfica inspirant-se en els vells serials i fent lloc a mòmies i espies, escorpins i segrestos, amb homenatges a la sèrie B i als musicals. -Disponible a Filmin.

Allò que el vent s'endugué
Allò que el vent s'endugué
Foto: Metro Goldwyn Mayer

2. 'Allò que el vent s’endugué' (238 min)

Quasi quatre hores de gran cinema amb un dels films més mítics de la història. Vuit Oscars per aquesta èpica i romàntica epopeia sobre una noia rica i mimada anomenada Scarlett O’Hara que ens ofereix la química entre Vivien Leigh i Clark Gable, el color, l’incendi d’Atlanta, la promesa de no tornar a passar gana, i aquell final, demà serà un altre dia. Una obra mestra. -Disponible a Movistar+ i a Sky.

Advertising
An elephant sitting still
An elephant sitting still
Foto: Dongchun Films

3. 'An elephant sitting still' (230 min)

Potser no us animarà, ni per la tristesa que transmet l’argument, ni per la intrahistòria darrere aquest film de 230 minuts: 'opera prima' i testament del xinès Hu Bo, que es va suïcidar en plena postproducció, superat per les pressions d’uns productors que l’obligaven a retallar el metratge a la meitat. Pessimista i cínica, però amb imatges bellíssimes i virtuosa en les formes. -Disponible a Filmin.

Hi havia una vegada a Amèrica
Hi havia una vegada a Amèrica
Foto: Warner Bros

4. 'Hi havia una vegada a Amèrica' (229 min)

El cim de la carrera de Sergio Leone és una radiografia de la societat americana del segle XX i un mosaic criminal que segueix l’ascens d’un gàngster des que arriba al país, d’adolescent. Cinc dècades plenes de flashbacks que ofereixen una mirada èpica i sentimental en 229 minuts d’enorme cinema. Robert De Niro i James Woods protagonitzen aquesta meravella. -Disponible a Movistar + i a Amazon Prime.

Advertising
JFK: Caso abierto
JFK: Caso abierto
Foto: Warner Bros Pictures

5. 'JFK: Caso abierto' (189 min)

Punyent cronista del segle XX nord-americà ('Nascut el 4 de juliol', 'The Doors', 'Nixon'), Oliver Stone busca les costures de la versió oficial de l’assassinat de Kennedy. Amb un cast que mareja (Kevin Costner, Gary Oldman, Tommy Lee Jones, Jack Lemmon, Walter Matthau...), Stone s’abona a la teoria de la conspiració amb un relat de 189 minuts, nerviós, complex i hipnòtic. -Disponible a Movistar+ i a Amazon Prime.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising