Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Brazil, Terry Gilliam
Brazil, Terry Gilliam

Terry Gilliam en 5 pel·lícules

La Filmoteca dedica un cicle a l'antic Monty Phyton i creador de 'Brazil' amb una tria de les seves millors pel·lícules

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Terry Gilliam, esplèndid i somrient, ha vingut a Barcelona per presentar 'Lost in la Mancha'; pel·lícula que recull el rodatge frustrat del seu primer intent d'adaptar El Quijote i també el seu darrer film, 'The man who killed Don Quixote'. La Filmoteca aprofita per dedicar-li una retrospectiva al geni creador de 'Brazil', antic membre dels Monty Phyton, autor d'un univers fantàstic i explorador incansable dels límits entre la realitat i la ficció. Gilliam és un artista total: dirigeix, actua, és animador, il·lustrador i fins i tot ha dirigit òpera. Resseguim la seva obra cinematogràfica amb cinc pel·lícules clau que projecta la Filmoteca. 

NO T'HO PERDIS: El top 5 de la cartellera de cine

Brazil
  • Cine

Terry Gilliam. Regne Unit, 1985. VOSC. 142'. En un estrany i depriment univers futurista on regnen les màquines, una mosca cau dins d'un ordinador i canvia el cognom del guerriller Harry Tuttle (Robert de Niro) pel del tranquil pare de família Harry Buttle, que és detingut i assassinat per l'aparell repressor de l'Estat. El tranquil buròcrata Sam Lowry (Jonathan Pryce) és l'encarregat de tornar un taló a la família de la víctima, circumstància que li permet conèixer a Jill Layton (Kim Greist), la dona dels seus somnis. I, mentre la persegueix, fa amistat amb Harry Tuttle i es converteix en el seu còmplice.

Los caballeros de la mesa cuadrada y sus locos seguidores
  • Cine

Terry Jones, Terry Gilliam. Regne Unit. 1975. VOSC. 90'. Esbojarrada versió de Monty Python de la llegenda del rei Artur. El rei Artur i els seus cavallers reben un encàrrec diví: anar a buscar el Sant Grial. Per a això hauran de lluitar contra enemics molt diversos: malignes cavallers rivals, bèsties sanguinàries, grollers cavallers francesos fortificant un castell a Anglaterra, bruixes, Scotland Yard, i fins a un conill assassí i carnívor.

Publicitat
El rei pescador
  • Cine
  • Drama

Terry Gilliam. EUA, 1991. VOSC. 133'.En aquesta paràbola sobre els guanyadors en la competitiva societat occidental, Robin Williams interpreta un antic professor d’història que viu com un captaire obsessionat per la recerca del Sant Greal. El film ens presenta la ciutat de Nova York sota un prisma nou i revolucionari: la Grand Central Station pot convertir-se en un immens saló de ball, o els edificis esdevenir castells medievals.

Los héroes del tiempo
  • Cine

Terry Gilliam. Regne Unit, 1981. VOSC. 113'.  Un nen és segrestat per un grup de nans que el porten de viatge per diferents èpoques de la història, en les quals pot establir contacte amb personatges que van des de Déu fins al mateix dimoni, passant per Napoleó, Agamèmnon o Robin Hood. Un viatge d’imaginació desbordant que fa palès el gust de Gilliam pels mons delirantment onírics, un gust que explotarà amb la posterior 'Brazil'.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat