Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
James Holden
James Holden

James Holden, el Llàtzer del techno

Nit d'electrònica gurmet amb Border Comunity

Publicitat

Border Community va ser el segell que va definir el millor techno de fa deu anys. Va ser el 2003 quan James Holden, fart de ser un productor esclau al servei dels DJ més comercials del house progressiu de l’època, va buscar l’emancipació i es va muntar un segell per a ell i els seus amics, amb total llibertat per fer el que els vingués de gust. La idea era no arronsar-se amb concessions comercials i fer la música com si fos privada. Aquesta va ser la clau de l’èxit de la plataforma: unint de manera harmoniosa les necessitats de la pista de ball amb un irresistible instint melòdic, van planxar la música més atrevida i apassionant del moment, amb artistes com Nathan Fake, The MFA i, més tard, Luke Abbott. Holden, de sobte, es va erigir en un DJ reclamat, en caçador de talents perspicaç i en remesclador de l’elit de la professió.
Va passar el temps i la màgia inicial es va difuminar i, tot i que Border Community sempre ha estat un segell fiable, va venir altra gent que va ocupar el seu espai. Però mai es pot donar la seva tasca per acabada o morta: mai no hi ha bona sintonia entre les necessitats per arribar a final de mes i les del trending topic, però James Holden continua sent un DJ espectacular i diferent, i els seus artistes arriben als gurmets electrònics més exigents.
Un d’ells és Luke Abbott, un productor anglès amb llarga trajectòria i un repertori fet a poc a poc que és, ara com ara, el millor exemple i resum del so Border Community: àmplia profunditat espacial, buscant fins i tot dimensions còsmiques, ritmes mecànics engrescadors i un so raspallat, com antic i fet malbé. L’actor Elijah Wood, melòman incorregible, el va citar entre els seus artistes favorits del 2011.
Ara toca comprovar com sona el nou material, que presentarà en viu, acompanyat de James Holden, encara un DJ singular que mai saps per on et sortirà. Per exemple, fa uns dies explicava a Twitter que s’havia comprat una recopilació de música grega primitiva que sonava espectacular, cosa que fa pensar que potser farà servir material insòlit d’aquesta mena per cobrir de capes estranyes i alienígenes els ritmes techno i house, parits amb patrons irregulars, flexions melòdiques inesperades i escapades cap a terrenys còsmics i al·lucinògens. Així, que mai doneu aquests monstres per morts: encara són capaços de fer-te passar la millor nit de la teva vida o, si més no, una que et deixarà desconcertat.

JAMES HOLDEN + LUKE ABOTT
Sala Apolo - Nitsa Club. Dv. 15, 1 h

Sala Apolo
  • Música
  • Espais musicals
  • El Poble-sec

Aquesta sala de concerts, amb Nitsa com a residència més important, s’ha convertit en el paradigma del clubbing indie barceloní i la bona música en viu sense etiquetes. Figures emergents i consagrades del pop, rock, folk i electrònica internacional trepitgen l’escenari cada dia de la setmana.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat