Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Tot el festival TRANSaccions

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

P Project
P Project

Tot el festival TRANSaccions

El Mercat de les Flors i la Sala Hiroshima acullen tot el mes de març un festival que mescla teatre, dansa i performance. Innovador? Una mica més!

Per Andreu Gomila i Bàrbara Raubert
Advertising

Entrem en un mes d'especulacions conceptuals, negocis que no neguen l'oci i mirades creuades entre la dansa, la performance i els tres gèneres. TRANSaccions és un petit festival pensat per trencar barreres i prejudicis a cavall de dos espais teatrals, el Mercat de les Flors i la Sala Hiroshima, que ens acosten a alguns dels creadors més interessants de l'escena contemporània, com La Ribot.

Aquesta madrilenya que va impulsar la dansa contemporània de la capital als anys 80 després continuar la seva carrera a Londres i Ginebra amb una obra personal i clara, clavada com una pua molesta entre l'escena teatral i l'obra plàstica, mentre tergiversava les lleis del mercat amb les seves Piezas distinguidas, totes elles a la venda. "Des dels inicis -explica en una entrevista recent- defensava un projecte de llibertat. No hi ha una disciplina, els materials són heterogenis i heteròclits".  S'anomena a si mateixa indisciplinada, però el seu cos parla d'hores de formació clàssica mentre dóna forma a idees, "l'exercici més bell del món". Però que no té res a veure amb pensar que la dansa ha de representar la bellesa, "Però quina tonteria!", s'exclama.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising