Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Mercat de les Flors

  • Dansa
  • El Poble-sec
Mercat de les Flors
Mercat de les Flors
Publicitat

Time Out diu

El Mercat de les Flors neix com a teatre municipal el 1983, quan la llavors regidora de cultura, Maria Aurèlia Capmany, i l'alcalde de la ciutat, Pasqual Maragall, van impulsar la creació d'un espai escènic al Palau de l'Arquitectura, que en aquells moments estava abandonat. Amb l'estrena de 'La tragèdia de Carmen', de Peter Brook, el Mercat va iniciar l'exhibició d'espectacles de dansa de creadors internacionals i de la casa. Es va inaugurar oficialment com a teatre municipal el 1985 amb 'Mahabarata', també de Brook. La gran cúpula de 12 metres de diàmetre que governa el vestíbul del Mercat és obra de Miquel Barceló. 

Detalls

Adreça
Lleida, 59
Sants-Montjuïc
Barcelona
08004
Transport
Espanya (M: L1-L3-FGC), Poble Sec (M: L3)

Què hi ha ara mateix

Israel Galván i l’Escolania de Montserrat

Una estrena mundial del coreògraf i ballarí Israel Galván és una cosa a celebrar. I més quan ens porta el paisatge sonor de la seva infantesa, 'El baile de los seises', una dansa interpretada originalment per sis nens (ara en són deu) vestits amb roba tradicional del segle XVI, que a Barcelona anirà a càrrec, ni més ni menys, de l’Escolania de Montserrat.  

La trilogie des contes immoraux (pour Europe)

La versió que va fer Phia Ménard i la seva companyia Non Nova de 'L’après-midi d’un foehn' de Debussy per a tots els públics el 2014 al Mercat de les Flors és una de les coses més meravelloses que hem vist mai. Després de convertir-la en una peça de teatre físic i de jugar amb el vent, l’artista francesa ha estat pensant en la idea d’Europa a través d’una trilogia on desafia l’aigua. La primera part de la trilogia és un exercici portentós en el qual Ménard aixeca sola un Partenó de cartró. És tot força i precisió.  A la segona part, sempre amb la metàfora europea al cap, fa alçar una gran torre de Babel davant dels espectadors, cosa que requereix paciència i dedicació. Una feina de formiga que ens farà pensar com mai en el nostre continent. Ménard clou 'La trilogie des contes immoraux (pour Europe)' amb una breu performance de deu minuts que potser ens porta directament al present. Ja us podeu imaginar el color.

Publicitat
També t'agradarà