Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
7 esports pels petits de la casa
© Carlota Marti

7 esports pels petits de la casa

Busqueu extraescolars diferents!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Obriu els ulls i mireu més enllà: teniu tot un món esportiu per descobrir! Vosaltres i els vostres petits. Hi ha vida més enllà del futbol i una disciplina més minoritari és sinònim al 100% d'ambient familiar, acollidor i bon rotllo. La diferència uneix, vaja! Us recomanem 7 esports i espais que es fixen en els petits i tenen sessions pensades especialment per ells.

7 esports pels petits de la casa

Patinatge
© Rollergrind Patinatge

Patinatge

Barcelona és una ciutat de patins! Hi ha un bon grapat de centres que ens ensenyen gratuïtament a lliscar per la ciutat i que organitzen sortides en grup. Ara, si en busqueu un que estigui especialitzat en els més petits heu d’acostar-vos a Rollergrind. Botiga de patinadors, programen classes i rutes pensades especialment per nens i pares. Vaja, són molt familiars. Els dilluns i dissabtes fan tallers gratuïts per tots els nivells i són les del cap de setmana les que estan més pensades pels menuts! Us deixaran patins i proteccions i si el tastet els convenç, també fan cursos regulars extraescolars de patinatge a diferents escoles i treballen amb el centre educatiu i terapèutic El Carrilet en sessions pensades per nens afectats per l’autisme.

Rollergrind
Carrer de Castella, 15-17 (Poblenou)

Vòlei

Vòlei

“La idea és que els peques gaudeixin del Beach Volley tot l’any, no només a l’estiu o durant un beach camp”. La Delphine Miquel fa anys que ensenya a jugar a vòlei a la platja de Barcelona i, després que uns quants alumnes li comentessin, va decidir engegar sessions pels més petits. Són classes per nens d’entre 6 i 10 anys, els matins de dissabte, i que tenen com a escenari la platja de la Nova Icària: 1 hora amb part tècnica, jocs d’agilitat i mobilitat en un terreny que per algun d’ells potser serà nou! D’octubre fins a juny, la primera sessió és gratuïta perquè provin i vegin si els hi agrada i, després, surten cadascuna a 5€.

Delphi Volley Kids
Delphine Miquel (617 34 17 03)

Publicitat
BMX

BMX

Sabeu què és el BMX? És una modalitat extrema de ciclisme que va néixer a Califòrnia i que es divideix en dues modalitats: race i freestyle. Ara, no us espanteu! La cosa va de fer salts, pedalejar de pressa i fer acrobàcies amb la bici però els vostres petits en poden aprendre amb un tècnic al costat. Al Velòdrom d’Horta hi ha un circuit tècnic i ràpid, amb peralts i salts de fins a 15 metres. Els divendres a la tarda està obert al públic, hi ha un responsable a punt per orientar i ajudar i rodar-hi surt per 5€. A més, també hi ha escola de BMX, gestionada pel CC Genesis. Ep, i una cosa més, és un esport olímpic!

CC Genesis. Velòdrom d’Horta.
93 318 90 92

Recòdrom
© Irene Fernandez

Recòdrom

Els petits sempre tenen els ulls ben oberts i són curiosos de mena- És veure un arbre i enfilar-s’hi? No els hi talleu les ales! Els peus s’han de tenir a terra sí, però, a vegades, també va bé allunyar-se’n uns metres.! A Barcelona tenim una pila de rocòdroms on podran aprendre amb seguretat. Es posaran els peus de gats, es tacaran les mans amb magnesi i faran a activitat entre cordes, riures i mosquetons. A Indoorwall El Clot, per exemple, tenen cursos a partir dels 4 anys, on ensenyen mitjançant el joc tota la part tècnica de l’esport i transmeten els valors de respecte pel món en què vivim al menut.

Indoorwall El Clot
www.indoorwall.com

Publicitat
Orientació

Orientació

Córrer està molt bé però busquem coses diferents, oi? Agafeu mapa! L’orientació va de córrer però hi afegeix un parell de coses que el fan un esport encara més complet. Es barreja exercici físic amb el pensar i prendre decisions. Tant en curses com en entrenaments, l’objectiu és localitzar en el menor temps possible les fites que us marquin i, després, creuar meta. És com un joc en què no sempre el que més corre guanya. La clau? Trobar l’equilibri, orientar-se bé i anar ràpid! El Club d’Orientació de Catalunya també pensa en els petits i al llarg de l’any organitza entrenaments per Barcelona: per la zona de la UPC, per parcs com el de Pedralbes, Cervantes o La Creueta del Coll i a rodalies.

Club d’Orientació de Catalunya
www.clubcoc.cat
672 45 01 26

Parkour
© OurPark

Parkour

Heu vist algun noi saltant de banc en banc, escalant murs, agafant-se a una barra, pujant a tota velocitat una escala... Semblen micos! En el bon sentit, eh! Fan parkour, una disciplina esportiva que consisteix en això, en desplaçar-se superant qualsevol obstacle que es creui pel camí. OurPark és una organització de practicants de parkour que es dedica a l’ensenyament i difusió d’aquest esport i compta amb un gimnàs dedicat només a ell, amb 650 metres quadrats amb material específic per practicar-lo! I sabeu què? Fan classes pels petits, cada dia de la setmana i els divendres hi ha open park: portes obertes perquè entreneu i us divertiu com animals.

OurPark
Travessera de Les Corts, 27. Bis local A.

Publicitat
Dansa aèria

Dansa aèria

Ballar sense tocar de peus a terra! Com? Amb l’ajuda d’un arnès, un cèrcol, una tela, una corda...! No té edat! Ens van dir que mai és massa tard per començar però també ens hi podem llençar des de ben petits! Els nens són curiosos, valents, actius i segur que s’ho passaran pipa fent de ballarins aeris. A les classes infantils d’Onair Kids descobriran tots els aparells i disciplines a través del joc i de diferents exercicis. És un programa pensat especialment pels petits majors de quatre anys.

Onair (Pere IV, 99)
www.onairbarcelona.com

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat