Sala Boulder
© CECSala Boulder

Rocòdroms indoor de Barcelona

Peus de gat, preses, vies... la nostra ciutat és fan de l’escalada

Publicitat

Poseu un rocòdrom a la vostra vida! Aquestes parets inundades de preses de colors poden ser l’aliat perfecte per escalar i substituir la roca quan sou a la ciutat o, simplement, es poden convertir en la millor opció per fer esport durant la setmana. Tenim una bona pila de rocòdroms públics entre places i carrers de la ciutat. Nosaltres, però, us recollim els centres indoor on anar d’una presa a l’altra sense patir pel temps.

Sharma Climbing

Chris Sharma. Us sona el nom? Per molts, el millor escalador en roca del món. Estem de sort perquè el 2015, aquest californià veí de la nostra ciutat va inaugurar a Barcelona un rocòdrom amb la idea de crear un espai d’escalada de primer nivell mundial. És el Sharma Climbing (Marroc, 206), situat en una nau amplia i lluminosa del Poble Nou de més de 1.500 m2 on trobareu més de 160 vies de diferent nivell on iniciar-vos en l’escalada o millorar la vostra tècnica que han estat equipades i dissenyades pel mateix Chris i els seus col·laboradors. A més, no només d’escalada va la cosa! A l’espai del Poble Nou també ofereixen classes de ioga, TRX o entrenament funcional. Vaja, que us posareu forts!

Boca Nord

1,5€! 1,5€! 1,5€! Sí… ho heu llegit bé! Si esteu cansats de caminar en horitzontal, passar un dia sencer d’escalada al rocòdrom del Boca Nord (Agudells, 37-45) us sortirà per poc més d’un euro. I si parlem de trenta dies, per només 12! Aquesta petita joia es troba dins un equipament juvenil i públic d’Horta-Guinardó i està en peu des d’octubre de 2015, quan va substituir un laboratori de fotografia analògica. Amb taulers multi preses i itineraris de diferents dificultats, està pensat perquè els més joves s’enfilin per un boulder interior força singular.

Publicitat

Deu Dits

Ho teniu clar! Vosaltres, sou d’escalada en boulder. Que vinguin els blocs de pedra que vosaltres us hi enfilareu i hi progressareu amb mans i peus i si caieu -Déu no ho vulgui- ho fareu sobre un bon matalàs! A Deu Dits (Pamplona, 106), el rocòdrom és el protagonista de la instal·lació i es compon de dos murs laterals per iniciació i resistència i dos centrals per fer, precisament, vies de blocs. Si us hi deixeu caure, sortireu com uns escaladors de bandera perquè, a banda dels murs, també tenen un parell més de sorpreses: un gimnàs on fer TRX, aixecar peses o rodar en una bicicleta estàtica i… una cinta d’iniciació a l’slackline!

Els Bous de la Salle

Un petit racó de fanàtics! Així es defineixen uns Bous de la Salle que porten un grapat d’anys fent bandera del seu amor per l’escalada. 500 preses, desploms continuats i 80 metres per imaginar i dibuixar gran varietat d’entrenaments i… un sostre on quedar-se cap per avall! D’entrada, els Bous semblen petits però tenen equip de competició, escola jove amb un grup de 10 a 14 anys i un altre de 6 a 9 i un grup d’entrenament.. per tu! Sí, pel que està cansat de fer sempre el mateix al rocòdrom, vol optimitzar temps i millorar nivell! Ah i sabeu què? Els Bous estan ubicats al gimnàs de La Salle Sport&Fitness (Lluçanès, 41) així que la quota de soci inclou rocòdrom, sauna, piscina, activitats dirigides… Mamma mia!

Publicitat

Climbat La Foixarda

Pareu màquines! La sala de Climbat La Foixarda (Camí de la Foixarda, 14-18) és immensa però és que, a més, de cara a l’estiu tenen fins i tot un jardí amb terrassa i un mur amb preses a l’aire lliure. Us cau la bava? Anem per parts i quedem-nos a dins. A l’esquerra, un rocòdrom de formació: de 20 metres d’ample i 10 d’alçada. A la dreta: un de velocitat i un de competició amb 30 m d’amplada, 12 d’alçada i un desplom important, que permet fer rutes de fins a 25 m de recorregut. A més, si els vostres nens somien amb assemblar-se una mica a l’Spiderman, compten amb una zona específica per ells i una secció infantil d’escalada perquè descobreixin una extraescolar diferent. Ah i si esteu molt forts i després d’una sessió indoor en voleu més, a tocar teniu un dels millors llocs de Barcelona per escalar de manera lliure i gratuïta: l’antic túnel, ara tallat al trànsit, i unes parets exteriors amb vies de diverses dificultats equipades amb preses i ancoratges.

Freebloc

Familiar, proper, acollidor i amb encant. Així és l’ambient de Freebloc. Ubicat en ple barri de Sants (Rossend Arús, 11), d’entrada us semblarà impossible que en aquest pis es pugui amagar un rocòdrom! Són tres habitacions equipades per fer escalada en boulder amb panells de diferents inclinacions i desnivells i més de 9.000 preses sobre zones multiformes i grans superfícies contínues. El millor, però, és que hi podreu accedir lliurement gairebé durant tot el dia, no fem broma! L’horari és de 9 a 00 h! Sona bé? Us enfilareu en un entorn amb llum, aire acondicionat i 300 de superfície escalable. Potser és més petit que altres centres de Barcelona, però ho compensa amb el tracte personal i uns preus molt accessibles: 25 euros al mes amb curs d’iniciació inclòs.

Publicitat

Sala Boulder del Centre Excursionista de Catalunya

Dissabte a la Mola, Diumenge al Pedraforca… i dilluns a escalar al boulder! Compreu la idea? És del Centre Excursionista de Catalunya (Sant Pere Més Alt, 29), l’entitat per excel·lència en això dels grups de xirucaires. Situat en una sala interior, el rocòdrom del CEC és senzill però suficient per enfilar-vos i enfrontar-vos cada dia a diversos problemes de blocs. L’accés, de 17 a 21.30 h, és exclusiu, això sí, pels socis del CEC. Si us crida això de formar part d’una entitat excursionista, mireu-vos també la de Sants o la d’Horta. Per què? Pel bon mur que us espera perquè us hi enfileu!

Climbat Magnesi

L’estil és similar al de La Foixarda. Són família i és nota! Al barri del Clot, el Magnesi (Gabriel i Galán, 3) es com una cova molt espaiosa on trobar vies i més de 600 m2 de superfície escalable. Us moureu entre els inconfusibles blocs de colors de diferents angles i inclinacions típics de Climbat. Donen molt de joc! Sigueu grans o petits, si heu pensat a posar-vos per primer cop els peus de gat, aquí compten també amb una escola infantil i, pels adults, organitzen un curs on aprendre els principis bàsics de l’esport: practicareu l’escalada en bloc i amb corda i us ensenyaran els diferents tipus de nusos i de material. Us doctorareu!

Publicitat

Gimnasos

No els descarteu! Tenim una pila de gimnasos i entre sales de màquines, piscines i solàriums s’amaguen també uns quants rocòdroms. A banda de La Salle Sport&Fitness que és la casa d'Els Bous, al Claror Cartagena (Cartagena, 231-239) la quota també us ajudarà a saciar les vostres ànsies d’escalar amb un petit boulder, amb 8 plafons verticals i uns 2,5 metres d’alçada. Si preferiu una opció més gran: Can Caralleu (Esports, 2-8). 12 d’alçada, vies d’iniciació, desploms i més de 600 preses. No us canseu gaire!

Rocòdrom Can Batlló

L’autogestió també ha arribat al món dels rocòdroms! Si us agafeu a les preses del de Can Batlló (Constitució 25), haureu de fer una aportació en funció de les vostres possibilitats. L’objectiu? Cobrir les necessitats del projecte. El boulder s’ha construït pas a pas, i amb treball voluntari. De fet, els dilluns, dimecres i divendres de 18 a 21 s’hi pot escalar però el dijous, per exemple, és dia de manteniment. Us animen, això sí, a acostar-vos-hi a donar un cop de mà: les preses d’escalada són més que benvingudes!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat