Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
clubs running

Clubs de corredors a Barcelona

Grups d’entrenament organitzats, colles d’amics que es reuneixen cada setmana i fins i tot algun que combina les dues coses!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Amb el bon temps, els runners de fulla perenne veuen com se'ls uneixen els que ara troben més força per vèncer la mandra i els que ja tenen urgències per agafar la forma de cara a l'estiu. Cadascú al seu ritme. Per a molts, la Cursa dels Bombers és una cita ineludible i, fa anys, aprofitaven els entrenaments organitzats per Nike abans i després del gran dia, els concorreguts Start2Run.

Resulta, però, que des d'Oregon van decidir que els interessava més portar-ho tot cap a la seva xarxa social, Nike +. Això va deixar orfes, de sobte, un grup de corredors de la ciutat. Eren una seixantena quan, el juliol de 2008, van posar-se d'acord amb la seva entrenadora, l'exolímpica María Luísa Muñoz, per continuar pel seu compte. Així va néixer Run2Live, el club popular per excel·lència. Al darrere no hi ha cap cadena de gimnasos ni cap marca comercial. Només el grup de corredors que el va fundar. I està obert a tots els nivells, no només a maratonians –el president, l'Ángel Alonso, encara s'ha d'estrenar en els 42 quilòmetres–.

Associació sense ànim de lucre, Run2Live organitza quatre sessions d'entrenament per setmana: dimarts (14.30 h i 19.30 h), dijous (19 h) i dissabte (9.30 h). Es troben al Passeig Marítim de la Barceloneta i, normalment, des d'allà enfilen cap al Parc de la Ciutadella. Perquè tothom es trobi còmode, sempre tenen dos o tres entrenadors a mà per dividir-se en grups segons els ritmes i objectius. És gairebé com tenir un entrenador personal, obert a preguntes sobre preparació, lesions o alimentació. Els entrenaments solen durar entre hora i mitja i dues hores –es recomana fer-ne dos com a màxim per setmana, tot i que no hi ha límit.

També els podeu veure a la Plaça dels Voluntaris Olímpics entrenant rectes o al Parc de l'Estació del Nord quan toquen desnivells. Darrerament s'han associat amb el Club Esportiu Municipal Marítim i estan a l'última, amb sessions tan interessants com el Yoga4Runners. A banda, han organitzat sessions d'entrenament gratuïtes per a nois i noies del Casal dels Infants del Raval. La quota d'entrada és de 15 euros, i la mensual de 25.

Al Poble-sec, el Club Atlètic Running s'hi va instal·lar el 1979, quan els que s'atrevien a córrer pel carrer ho feien sota les mirades d'incomprensió –si no retret– dels veïns. Però qui resisteix, guanya. I fins i tot, en alguns casos, mola. El Running té ara en exclusiva el nom per excel·lència. Els seus entrenaments solen començar al Parc de les Tres Xemeneies, tot i que els diumenges els traslladen a Collserola.

A part, gimnasos com el Metropolitan, els DiR, el Club de Rem Olímpic, ProRunners o el BC Running del Diari Sport també organitzen entrenaments per als seus socis.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat