Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Grit Series
© Les MilsGrit Series

Els esports que vénen

Feu un cop d’ull a les disciplines que ho petaran en 2017

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Tecnologia, pes corporal alta intensitat, entrenament funcional... feu esport de la seva mà? No podeu estar més al dia! S’emporten tots els focus a l’estudi anual sobre tendències en el fitness que fa l’ACSM (American College of Sports Medicine).

Entrenament funcional

Entrenament funcional

“Des que va aparèixer el crossfit els usuaris van començar a interessar-se més per l’entrenament funcional. No es treballa de forma individual un múscul sinó que es fa de manera global, implicant-ne molts més amb cada exercici”, expliquen en Xavi Rodríguez i la Jenny Asensio de Piscines Picornell. Ells aposten per l’entrenament funcional de la mà d’activitats com el Hard circuit i, també, ho porten fins a l’aigua amb el Wet Hard. Són sessions d’entrenament on es realitza un treball global de la condició física. “El millor és que ho pots individualitzar al màxim, implicant menys o més músculs i pes”, afegeixen.

Entrenament amb pes corporal
© Aqua Body Studio

Entrenament amb pes corporal

Funcional i si és amb pes corporal... encara millor? “Jugar i entrenar amb el nostre cos ens pot ajudar a millorar el nostre rendiment. Llavors, per què no fer-ho?” La pregunta la formula el David Vargas, cofundador del Paleotraining, que té la seva seu a la sala Paelo Barcelona. Arrossegar-se, ajupir-se, fer esquats, flexions, salts... són alguns dels exercicis que s’hi fan sobre el verd de la gespa que ocupa el terra de la sala. L’entrenament amb pes corporal també és el protagonista del nou taller de Claror Sardenya, ‘Aprèn a fer exercicis en suspensió’, on de la mà del TRX es fan curls o planxes per treballar tota la musculatura.

Publicitat
Entrenament d'alta intensitat
© Les Mills

Entrenament d'alta intensitat

És l’altra pota del trio que triomfa: l’alta intensitat en intervals curts de temps. Màxima intensitat en el mínim temps possible. Us sona? Si heu trepitjat un gimnàs últimament segur que sí. A Can Carelleu, al CEM Putxet o al Frontó Colom aposten pels programes de Les Grit Series –setrength, pyo i cardio- de 30 minuts. Als DuetFit proposen sessions X-press, de poc més d’un quart d’hora i a Holmes Place compten amb sessions de Tabata o Suspension Training Class que tampoc s’allarguen més de mitja hora però són fans del PHIIT. “La P fa referència al Pilates i combina els exercicis quedant-nos amb la tonificació del pilates i enfortint el nucli amb l’entrenament cardiovascular HITT”.

En grup
© DIR

En grup

“La socialització és cada vegada més important també pels usuaris. Activitats funcionals o de HIIT, la incrementen perquè quan impliques molta musculatura i els exercicis són durs, es crea un feeling i una complicitat especial”, apunten Rodríguez i Asensio des de Picornell. “Pots venir buscant salut, desconnexió, rendiment... i trobaràs també una sensació de tribu”, afegeix en David de Paleo. “Coneixes a molta gent i, després del primer dia, ja estàs intercanviant telèfons”, diuen des de Crossfit Eixample. Al DiR aposten per l’Small Group Training: “una nova activitat d’entrenament funcional d’alta intensitat en grup d’entre 3 i 12 persones dirigit per un tècnic. Ajuda a aconseguir una major motivació, respon a objectius com perdre pes, millorar forma física o treballar la postura i és més econòmic que un entrenador personal”, expliquen.

Publicitat
Entrenament mixt
© DIR

Entrenament mixt

Meditació, entrenament funcional i fitboxing. És la proposta de Veevo, un nou espai a Barcelona que ofereix rutines de 45 minuts on cremar fins a 1000 calories i on barreja aquestes tres disciplines. El Full Body Cycle ens arriba des del DiR, després de causar furor als EUA o a Regne Unit: combina treball cardiovascular d’alta intensitat a la bicicleta amb entrenament muscular de les extremitats superiors i core sense deixar de pedalar. També, tenim l’Ocean Pilates que fan a Pukkas Surf on combinen paddle surf i pilates; el B3B que fusiona bici, boxa i ballet i que, de moment, es cou només a Madrid, o, l’últim en arribar, el Surfset on es treballen exercicis de fitness sobre una taula i en sec. “Nosaltres portem el triatló al gimnàs. Amb el wet triatló fem tres disciplines en una hora i mitja. Aprofitem la piscina, la muntanya de Montjuïc les bicis”, apunten des de Picornell. Als Estats Units ara, estan obsessionats amb l’Aero Barre: ballet i boxa amb tonificació i a Anglaterra, l’Skinny Bitch Collective i els seus exercicis curts i intensos estan en boca de tothom.

Tecnologia
© Àlex Gallardo

Tecnologia

A la llista de l’ACSM repeteix al top1. La tecnologia portàtil o els wereables sembla que han entrat a la nostra vida esportiva per quedar-s’hi. Els suunto, garmin, polar o l’apple watch són només alguns dels dispositius que s’han enganxat al nostre canell. Als gimnasos, la tecnologia, hi ha entrat, sobretot, en forma de classe virtual: en fan als DiR, als Duet Fit o als Claror.

Publicitat
Aigua
© Aqua Body Studio

Aigua

“Poques vegades es parla d’aigua i té moltes possibilitats més enllà de la natació o l’aquagim. Volem arribar a perfils més joves amb el Wet Hard, on es combinen exercicis de treball funcional amb diferents materials fora de l’aigua i exercicis aquàtics de natació i fitness aquàtic”, expliquen en Xavi i la Jenny de Picornell. També, trobem ja i sembla que ha aterrat amb força, l’aquabiking. Una piscina indoor... amb bicicletes a dins. A Aqua Body Studio aposten per aquest spinning que entra dins l’aigua i on es treballa tren inferior i superior.

Gimnàs boutique
© Carlota Martí

Gimnàs boutique

Si fa uns anys els gimnasos 'low cost' es van escampar com una taca d’oli per Barcelona, ara la nova tendència és que ho facin els Gym Boutique. Més petits, amb menys gent i especialitzats i més personalitzats. Més propers, vaja. Al DiR, per exemple, ja compten amb dos centres de ioga, el de Tuset i Mandri i, també, estan a punt d’inaugurar el Jambox by DiR, un club pensat pels fans de la boxa. També lliguen amb el model boutique espais com la sala Magalí, Knock Down Barcelona, Lynx Cross o la majoria de centres de Crosffit.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat