1. Biblioteca Xavier Benguerel
  © Tatiana Rojas Biblioteca Xavier Benguerel
 2. Biblioteca Xavier Benguerel
  Foto: Diptuació de Barcelona
 3. Biblioteca Xavier Benguerel
  Foto: Diptuació de Barcelona
 4. Biblioteca Xavier Benguerel
  Foto: Diptuació de Barcelona
 • Llocs d'interès | Biblioteques, arxius i fundacions
 • Sant Martí

Biblioteca Xavier Benguerel

La Biblioteca Xavier Benguerel va ser una de les primeres de Catalunya a tenir un fons especialitzat en cinema, així com de bandes sonores i literatura infantil

Publicitat

Time Out diu

Pels amants del cinema, aquest és el vostre lloc. Aquí trobareu revistes, discos, llibres i bandes sonores relacionades amb aquest art. A banda, també compta amb una gran varietat de llibres i revistes infantils; un pla perfecte per anar-hi amb els més petits i gaudir en família de bona literatura. La Xavier Benguerel és una de les biblioteques de Barcelona que no us podeu perdre.

Horari de la biblioteca

L'entrada a la biblioteca és completament de franc i està oberta tot l'any, encara que el seu horari varia segons l'època. L'horari d'hivern és del 26 de setembre al 23 de juny, on podreu entrar a l'edifici els dilluns i els dimecres de 15.30 a 20 h, i els dimarts, dijous i divendres de 9.30 a 13.30 h i de 15.30 a 20 h. Entre el 23 de juny i el 26 de setembre s'instaura l'horari d'estiu, on les hores d'obertura continuen igual, excepte els dissabtes, que també obre al públic de 10 a 14 h.

Col·lecció de cinema

Barcelona sempre ha estat molt relacionada amb el cinema, tant que en diverses ocasions s'ha convertit en el plató de diverses produccions cinematogràfiques. Tot i que la imatge de la ciutat ha arribat a molts racons del món, alguns districtes han tingut una presència més notable que altres. En el cas de Sant Martí, el món del cinema i l'audiovisual sempre han estat presents, per la qual cosa no és estrany que molts edificis del districte encara es continuïn dedicant a aquest sector.

El 1995, un segle després de la invenció del cinema, es va crear la Biblioteca Xavier Benguerel, que va marcar la diferència, ja que va ser una de les primeres biblioteques públiques de Catalunya a dedicar una secció al setè art. Des de llavors, l'espai ha anat desenvolupant un fons especialitzat en cinema, i també ha organitzat actes i activitats per divulgar-lo.

Bandes sonores

La música és una part essencial del cinema, i a la Biblioteca Xavier Benguerel ho saben bé. A la seva col·lecció també tenen un espai reservat a conservar les bandes sonores originals que pertanyen a alguna de les pel·lícules que ells mateixos conserven i altres que simplement són rellevants pel seu impacte o el del seu compositor. En el seu fons tenen més de 600 títols amb què animen tothom a comparar el llenguatge fílmic, musical i literari.

Detalls

Adreça
Av. del Bogatell, 17
Barcelona
08005
Transport
Ciutadella/Vila Olímpica (M: L4) Bogatell (M: L4)
Preu
Gratis
Horaris
Dl. i dc de 15.30 a 20 h. Dt. dj. i dv. de 9.30 a 13.30 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà