Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les biblioteques més boniques de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Biblioteca Catalunya. Sant Pau - Santa Creu
Biblioteca Sant Pau - Santa Creu

Les biblioteques més boniques de Barcelona

Barcelona ofereix 40 biblioteques obertes a tots els gustos i passions, aquí descobrireu deu que has de visitar sí o sí!

Per Tatiana Rojas
Advertising

Cada biblioteca té el seu toc particular i s'especialitza en alguna cosa diferent; novel·la contemporània barcelonina, literatura feta per i per a dones, cinema, hostaleria, medicina complementària, editorials catalanes i moviment obrer, entre d'altres. És per això que si viviu a Barcelona o hi sou uns dies, haurieu de visitar-ne alguna. Les biblioteques són espais on entres i no en vols sortir. Quina és la millor? Això us ho deixarem a vosaltres. A respirar històries!

NO T'HO PERDIS: Els carrers més bonics de Barcelona

Joan Miró
Joan Miró
© Tatiana Rojas

Biblioteca Joan Miró

Llocs d'interès Biblioteques, arxius i fundacions Eixample

T'imagines un vaixell com a biblioteca? La de Joan Miró ho és. Encara que fa molt que no té aigua al seu voltant, va néixer amb la idea de ser un vaixell que navega pel mar del coneixement. Està situada dins d'un parc, així que la vista a l'exterior és part de l'experiència. És petita, però això és el que la fa acollidora i molt familiar. Aquí hi trobareu un fons bibliogràfic amb importants edicions d'editorials catalanes dels anys 80 i 90, però el que la fa diferent és la seva part artística –llibres il·lustrats– de Joan Miró. Els seus 27 anys han fet que tingui un valor nostàlgic i especial per als seus fidels lectors. Núria Perarnau, directora de la Biblioteca, defineix aquest lloc com a un "recés de pau i tranquil·litat".

Tatiana Rojas

Biblioteca Barceloneta-La Fraternitat

Llocs d'interès Biblioteques, arxius i fundacions Ciutat Vella

La biblioteca està ubicada en un edifici d'estil modernista i té 100 anys d'història. Va néixer com una cooperativa obrera i, amb el pas del temps, s'ha convertit en biblioteca. Té quatre pisos i, quan els vas pujant un a un, fa que et sentis en un laberint envoltat de parets grogues. Està especialitzada en restauració i hostaleria, però això no vol que sigui de 'cuina', sinó que el seu fons està enfocat a l'àmbit profesional. És petita, atractiva i de barri. Un altre punt a favor és que està prop de la platja.

Advertising
Tatiana Rojas

Biblioteca Sofia Barat

Llocs d'interès Biblioteques, arxius i fundacions Eixample

És una de les més antigues de la xarxa de biblioteques de la ciutat. Caminar por un passadís llarg i trobar-te amb la biblioteca és un dels reclams pel públic familiar. Està especialitzada en medicina complementària, és a dir, amb tot allò relacionat amb el ioga, taitxí i homeopatia. Tambié trobareu als seus prestatges informació sobre la història, arquitectura i la vida a l'Eixample. Durant l'any, acull activitats com cinema al pati, biblioteca al carrer o l'hora del conte.

Tatiana Rojas

Biblioteca Sant Pau-Santa Creu

Llocs d'interès Biblioteques, arxius i fundacions Eixample

Al cor de Barcelona, el Raval, trobem aquesta biblioteca que complirà 75 anys. És una biblioteca amb una història particular; durant els anys de la dictadura franquista estava prohibit llegir i parlar català, però les bibliotecàries amagaven els llibres perquè la gent pogués llegir-los. La seva especialitat és el món àrab i el subcontinent indi i hi trobareu textos en àrab, urdu, panyabí. Sens dubte, un lloc ple de sensacions i records que no us podeu perdre.

Advertising
Tatiana Rojas

Biblioteca de Catalunya

Llocs d'interès Biblioteques, arxius i fundacions El Raval

És una biblioteca dirigida principalment a historiadors, però està oberta a tothom qui desitgi perdre's i conèixer el patrimoni cultural català. La seva funció és la de preservar, conservar i difondre absolutament tot allò publicat al país. Situat al districte de Ciutat Vella, dins i fora d'aquest lloc podreu gaudir d'una bona lectura.

Tatiana Rojas

Biblioteca El Carmel-Juan Marsé

Què fer Horta - Guinardó

Està situada al barri del Carmel i la vista que té no es pot comparar amb cap altra, és espectacular. S'especialitza en novel·la barcelonina contemporània, però té tot tipus de literatura per a adults, joves i nens. ¿El millor de tot? Obren de dilluns a diumenge, així que no teniu excusa per no anar-hi. Un cafè, una bona vista i un llibre com a companyia us esperen.

Advertising
Tatiana Rojas

Biblioteca Francesca Bonnemaison

Llocs d'interès Biblioteques, arxius i fundacions Ciutat Vella

Antiga, agradable, lluminosa i simbòlica; així és la biblioteca per a dones Francesca Bonnemaison. Un lloc que no passa desapercebut al carreró del Born al que es troba. Els somriures pels passadissos de les dones que hi transiten i hi treballen, s'apoderen d'aquest espai. Bona atenció i, pel que fa al fons bibliogràfic, haureu de descobrir-lo vosaltres.

Xavier Benguerel
Xavier Benguerel
© Tatiana Rojas

Biblioteca Xavier Benguerel

Llocs d'interès Biblioteques, arxius i fundacions Sant Martí

Per als amants del cinema, aquesta és la vostra biblioteca. Aquí trobareu revistes, llibres i bandes sonores relacionades amb el setè art. Té una col·lecció tan gran que segur que voldreu explorar-la. És un lloc lluminós tant pels seus llibres com per la llum que irradia l'espai. Respecte els seus treballadors, està valorada com "el millor servei".

Advertising

Biblioteca Pública Arús

Llocs d'interès Biblioteques, arxius i fundacions Eixample

No necessiteu viatjar fins a Nova York perquè una dona aguantant una torxa i un llibre us doni la benvinguda. A la Biblioteca Arús, un cop pujada l'escalinata d'entrada, us trobareu amb una rèplica reduïda de l'Estàtua de la Llibertat que saluda els visitants. La Liberty catalana, obra de Manuel Fuxà, proclama en una inscripció la llibertat de l'ànima ('Anima libertas'). El fons d'aquesta biblioteca, especialitzada en moviments obrers i maçoneria, concorda amb el lema. La icona laica il·lumina aquest temple dedicat al coneixement com a forma de progrés col·lectiu.

Universitat de Barcelona

Llocs d'interès Eixample

Aquest espai té un gran llegat de manuscrits, incunables, impresos i digitals. La seva infraestructura es conserva molt bé i és molt atractiva per a visitar-la, però en especial per perdre's entre lletres en les seves àmplies sales d'estudi.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising