Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Casa Vicens

 • Llocs d'interès
 • Gràcia
 • preu 1 de 4
 1. Casa Vicens
  Foto: Pol ViladomsCasa Vicens
 2. Casa Vicens
  © Pol ViladomsCasa Vicens
 3. Casa Vicens
  Foto: Pol ViladomsCasa Vicens
 4. Casa Vicens
  © Pol ViladomsCasa Vicens
Publicitat

Time Out diu

La Casa Vicens va ser la primera obra mestra de l'arquitecte i és un reflex perfecte del seu univers i de com estava d'avançat al seu temps

Un jove Gaudí acabat de sortir de la facultat: imagineu com s'enfronta al seu primer gran encàrrec, fer la casa d'estiueig de Manel Vicens, membre de la burgesia catalana i corredor de borsa. Hi havia un terreny ple de clavells i palmeres, elements que aprofitaria per decorar la façana de la casa i la reixa.

La Casa Vicens és un reflex de l'essència de l'univers Gaudí -tècnica, decoració i simbologia- que anys després tornaria a aparèixer a les seves obres més universals. És una casa innovadora, preludi del modernisme, i visitar-la és constatar la capacitat de l'arquitecte d'avançar-se al seu temps i de construir molt més que llars. Sens dubte, una de les joies arquitectòniques de Barcelona que heu de visitar.

Quant costa l'entrada a casa de Gaudí?

L'entrada general costa 18 €, encara que els estudiants entre 12 i 25 anys, els més grans de 65 anys, els membres de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona, els membres de família nombrosa o monoparental i les persones amb diversitat funcional podran acollir-se a la tarifa reduïda de 16 €. A banda, els menors d'11 anys, els acompanyants d'una persona amb diversitat funcional i els membres del Club Super 3 tenen accés gratuït.

Tots els preus són si l'entrada es compra en línia, si preferiu comprar-les a taquilla, tenen un augment de 2,5 €. Si voleu fer la visita acompanyada de tota mena de detalls, també podeu escollir fer la visita amb audioguia, amb un expert a la Casa Vicens i fins i tot, amb una experiència olfactiva. Totes les opcions les podeu triar a través de la seva pàgina web.

Quant dura la visita a la Casa Vicens?

Si feu la visita amb un guia expert, el recorregut pot durar de 60 a 75 minuts, encara que si decidiu fer-la lliurement, podeu durar des de 40 fins a 70 minuts, depenent del ritme de cadascú.

Quan es va construir l'obra?

La Casa Vicens va ser la primera obra i casa de Gaudí, l'arquitecte havia acabat els estudis el 1878 i ja el 1883 va començar el projecte per a la família Vicens. Finalment, la casa es va acabar el 1885, una primera obra que el 2005 va ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO.

L'arquitectura

L'edifici va ser un preludi de la seva obra posterior, la Casa Batlló. Una de les seves característiques més rellevants és el seu colorit, creant un collage d'estils i deixant de banda les seves famoses formes corbes per línies rectes. Amb aquest concepte, Gaudí va crear una estructura exterior d'allò més original, amb tres façanes diferents. Una altra genialitat de l'arquitecte.

La casa té quatre plantes: una per un celler, dos per viure i una altra per fer unes golfes per al servei. A més a més, també hi havia un ampli jardí, on hi havia una font monumental de maó, que va ser demolida. Actualment, la Casa Vicens es conserva en perfecte estat, tot i que el jardí espaiós està ocupat per edificis d'habitatges.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Carolines, 20-26
Barcelona
08012
Transport
Fontana (M: L3)
Preu
Entrada general: 18 €; reduïda: 16 €
Horaris
Cada dia de 10 a 20 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà