Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Casa Vicens

 • Llocs d'interès
 • Gràcia
 1. Casa Vicens
  Foto: Pol ViladomsCasa Vicens
 2. Casa Vicens
  © Pol ViladomsCasa Vicens
 3. Casa Vicens
  Foto: Pol ViladomsCasa Vicens
 4. Casa Vicens
  © Pol ViladomsCasa Vicens
Publicitat

Time Out diu

La Casa Vicens ofereix dos tipus visites especials: l'experiència sensorial, creada pel perfumista Ernest Ventós, i l'experiència culinària amb Hofmann.

Un jove Gaudí acabat de sortir de la facultat: imagineu com s’enfronta al seu primer gran encàrrec, fer la casa d’estiueig de Manuel Vicens, membre de la burgesia catalana i corredor de borsa. Es troba un terreny ple de clavells de moro i palmeres, elements que aprofitaria per decorar la façana de la casa i la reixa. La Casa Vicens és un reflex de l’essència de l’univers Gaudí –tècnica, decoració i simbologia– que anys després tornaria a aparèixer a les seves obres més universals. És una casa innovadora, preludi del modernisme, i visitarla és constatar la capacitat de l’arquitecte d’avançar-se al seu temps i de construir molt més que llars.

Ara torna a omplir-se de vida, ja no com a casa particular, sinó com a casa museu, pensada per ser visitada pel públic local. Han estat tres anys de tasques de restauració i rehabilitació –veient la feinada que comporta, em semblen pocs– i de molts reptes: recuperar la casa tal com la va projectar Gaudí el 1883; adaptar l’ampliació que Joan Baptista Serra de Martínez va fer el 1925 –que la va convertir en una casa plurifamiliar amb un habitatge per planta– en un espai museístic; i apropar-se a la idea de jardí que va dissenyar Gaudí. Ara és més petit però s’han replantat espècies de moda al segle XIX, i es tornarà a instal·lar la imatge de Santa Rita del templet del 1927.

Us conviden a visitar-la al vostre aire, vosaltres decidiu si comenceu pel terrat o per la botiga –al soterrani i coordinada per La Capell–, sense audioguies però amb personal a prop que us resoldrà tots els dubtes. I si voleu una visita guiada plena de detalls, també la posen al vostre abast.

L’obra de Gaudí s’ha respectat com si fos el Sant Grial, no s’hi ha afegit cap element aliè, ni mobles de l’època que no fossin originals. Valoreu cada mil·límetre de parets, terres i sostres. La família que hi va viure després dels Vicens va pintar algunes estances d’un color crema avorrit i ara se n’han recuperat les tonalitats inicials. L’ampliació de Serra de Martínez s’ha reconvertit en un espai museístic. Acull l’exposició permanent on s’explica el context social i cultural de la casa i de Gaudí perquè el visitant entengui la concepció que tenia de la casa l’arquitecte; i la mostra temporal 'La primera casa. La casa pròpia. La casa manifest', comissariada per l’arquitecte Juan José Lahuerta, i on veureu catorze maquetes de catorze cases fetes per arquitectes contemporanis a Gaudí, europeus i nord-americans.

Des de la seva reobertura, a part de la visita lliure i la visita guiada, també teniu l'opció d'escollir entre dos tipus de visita més exclusives en aquesta meravellosa casa modernista. D'una banda, s'hi organitza l'experiència sensorial, on podeu deixar-vos sorprendre per les essències desmantellades pel perfumista i col·leccionista d'art, Ernest Ventós. D'altra banda, s'hi ofereix l'experiència culinària, on, juntament amb la visita es pot gaudir d'un aperitiu salat o dolç al jardí, que varia en funció dels productes de la temporada i l'estació de l'any. En tot cas, la Casa Vicens aconseguirà complaure els vostres ulls amb els seus murs, les seves pintures i ceràmiques.

Escrit per
Erica Aspas

Detalls

Adreça
Carolines, 20-26
Gràcia
Barcelona
08012
Transport
Fontana (M: L3)
Preu
16 €
Horaris
Dl.-dg.: de 10 h a 20 h.
Publicitat
També t'agradarà