Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Castell de Montjuïc

 • Llocs d'interès
 • Sants - Montjuïc
 1. Castell de Montjuïc (Barcelona)
  ShutterstockCastell de Montjuïc
 2. Castell de Montjuïc (Barcelona)
  ShutterstockCastell de Montjuïc
 3. Castell de Montjuïc (Barcelona)
  ShutterstockCastell de Montjuïc
 4. Montjuic castle
  © Olivia Rutherford / Time Out
Publicitat

Time Out diu

Ubicat a la muntanya més carismàtica de Barcelona, el Castell de Montjuïc ha estat un escenari de molts passatges crucials de la història de la ciutat

El Castell de Montjuïc, la muntanya màgica, ha estat una instal·lació d'ús militar. Ara, però, és un espai museïtzat gestionat per l'Ajuntament. Els visitants poden passejar per les instal·lacions, pujar als merlets per tenir bones vistes de Barcelona i anar de pícnic al fossat. Hi ha una cafeteria a la plaça d'Armes i diferents exposicions temporals amb temàtiques relacionades amb la muntanya i els diferents usos que ha tingut al llarg de la història.

Òbviament, és un dels llocs més emblemàtics de Montjuïc. L’entrada és gratis per als menors de 8 anys. També hi ha accés gratuït tots els diumenges (a partir de les 15 hores, amb l’excepció del primer diumenge de cada mes, on hi ha portes obertes durant tot el dia).

El Castell de Montjuïc, un espai d’història i de memòria

Al castell i el seu entorn van tenir lloc alguns moments històrics dramàtics, com el bombardeig de la ciutat l’any 1842 o l’afusellament del president Lluís Companys. Per potenciar que és un espai on fer memòria, es van restaurar els grafitis fets pels detinguts que van ocupar algunes de les cel·les de l’antiga presó. Es pot conèixer el passat del lloc i el seu valor patrimonial mitjançant les visites guiades que tenen lloc diàriament. Els horaris i les condicions d’aquestes es poden consultar al seu web.

Passeig per la muntanya o vistes des del telefèric?

Es pot arribar al Castell de Montjuïc a través de diversos mitjans de transport, però el més especial és l'emblemàtic telefèric que va des del port fins a Montjuïc. També s’hi pot accedir amb l’autobús 150, amb bicicleta o amb vehicle privat motoritzat (hi ha aparcament públic per als uns i els altres).

Les persones que facin l’esforç de pujar-hi a peu, en un passeig d’uns 20 o 25 minuts, tenen recompensa: trobaran de camí diversos jardins de la muntanya, com els que duen els noms dels poetes Joan Brossa i Jacint Verdaguer, respectivament.

Cinema a la fresca de Montjuïc

L’any 2002 es va iniciar una tradició: projectar pel·lícules a l’aire lliure en els jardins del castell durant l’estiu, mentre ens posem còmodes i podem estirar-nos en una gandula (encara que això té un cost afegit). Aquest programa cultural, que és doble perquè se celebra un concert abans de cada film, és un dels grans atractius de la Barcelona estiuenca (es pot consultar la programació cinematogràfica al web de la Sala Montjuïc). I el programa pot ser triple si també aprofites per visitar el Castell de Montjuïc.

Escrit per
Ignasi Franch

Detalls

Adreça
Ctra. de Montjuïc, 66
Sants-Montjuïc
Barcelona
08038
Transport
Espanya (L1, L3 i FGC) i després bus 150 per pujar al Castell. També s'hi pot pujar mitjançant el Telefèric de Montjuïc. Pàrquings públics per a bicicletes i vehicles privats motoritzats
Preu
Entrada general: 9 €. Entrada reduïda: 6 €. Entrada gratuïta el primer diumenge de mes, els altres diumenges a partir de les 15 hores. Entrada lliure per als menors de 8 anys.
Horaris
Obert de dilluns a diumenge. De l'1 de març al 31 d'octubre, de 10 a 20 hores (tancament de taquilles a les 19.30 h). De l'1 de novembre al 28 de febrer, de 10 a 18 hores (tancament de taquilles a les 17.30 h).
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà