1. Catedral de Barcelona
  2. Catedral de Barcelona
    Foto: Catedral de Barcelona
  3. Cathedral
    Catedral de Barcelona
  • Llocs d'interès | Llocs i edificis religiosos
  • Ciutat Vella

Catedral de Barcelona

Un tresor gòtic al cor de Barcelona, que ara també ofereix una experiència de realitat virtual

Publicitat

Time Out diu

La Catedral de Barcelona és, sens dubte, un dels edificis més destacats de la ciutat i una de les joies del Gòtic. Es va començar a construir el 1298, encara que les obres no van finalitzar per complet fins al segle XIX, i amaga secrets que probablement no coneixes.

Per dins, la catedral gòtica és un lloc que impressiona; les nombroses pintures, escultures i el cor central esculpit (construït en 1390) destaquen en la foscor.

Dedicada a Santa Eulàlia

La catedral està dedicada a la patrona de la ciutat, Santa Eulàlia, una nena de 13 anys martiritzada pels romans l'any 303 dC i les restes del qual jeuen en la cripta, en una tomba amb detalls de les escenes de tortura de la màrtir (va ser llançada en un barril ple de claus per la via que avui porta per nom Baixada de Santa Eulàlia).

Quins espais de la Catedral es poden visitar?

La visita inclou l'accés al temple i al claustre d'estil gòtic, construït entre el segle XIV i XV i que conserva alguns elements romànics de la catedral anterior. El claustre és famós per les 13 oques blanques (una per cada any de la vida d'Eulàlia) i els gravats mig esborrats del sòl que detallen quin gremi va pagar cadascuna de les parts de la capella.

A un costat de la Catedral hi ha un ascensor que puja a la teulada i que permet contemplar unes vistes magnífiques del barri antic de la ciutat.

També podreu visitar el cor, la sala capitular, l'arxiu -on es troben documents que expliquen la història de la ciutat, en part relacionada amb la comunitat jueva- i la capella del Sant Crist de Lepant.

Quin preu té la visita a la Catedral?

El cost de la visita turística és d'11 € per persona. Ara, a més, podeu gaudir d'una experiència de realitat virtual, que eleva el preu a 14 €.

Detalls

Adreça
Pla de la Seu, 3
Ciutat Vella
Barcelona
08002
Transport
Urquinaona (M: L1-L4), Liceu (M: L3), Jaume I (M: L4)
Preu
11 €
Horaris
De dl. a dv. de 9.30 a 18.30 h. Ds. i vigílies de festius religiosos de 9.30 a 17.15 h. Dg. i festius de 14 a 17 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà