Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Concurs Internacional de Roses Noves

  • Llocs d'interès
Roses parc de cervantes
Foto: Òscar Giralt
Publicitat

Time Out diu

Barcelona celebra el 22è Concurs Internacional de Roses Noves del 6 al 8 de maig

El Parc de Cervantes acull el 22è Concurs Internacional de Roses Noves que se celebra del 6 al 8 de maig i coincideix amb la temporada de floració de les roses. Així, Barcelona forma part del circuit internacional que cada any premia els millors nous exemplars cultivats pels obtentors de noves varietats de roses d’arreu del món.

Les varietats presentades són inèdites i mai han estat comercialitzades. En aquesta edició participen 30 obtentors d'11 països diferents que han presentat fins a 102 varietats de roses diferents

El jurat del concurs

La 22ena edició està formada per sis grups de jurats diferents: 65 persones formen part del jurat expert en el món de les roses, de la jardineria i espais verds i del món acadèmic. La Comissió permanent fa una valoració i seguiment oficial des de la tardor fins al mes de maig, de l’evolució de la planta enviada pels obtentors d’arreu del món. El  jurat dels Mestres Perfumistes està format per cinc persones especialistes internacionals que triaran la varietat de roser amb un millor perfum. També triaran enguany la seva varietat preferida, la Gent Gran de Barcelona, l’Escola Castell de Sant Foix, l’escola Mare de Déu de Montserrat i el jurat ciutadà.

Vota la rosa ciutadana 2022!

A partir del dia 6 de maig a les 16 h, tothom que visiti el Parc de Cervantes podrà participar en la votació de la rosa ciutadana a través d'un QR. Durant els dies de concurs hi ha previstes diferents visites comentades al Roserar i visites de coneixement ambiental. Per a participar en les visites, cal fer inscripció prèvia a la carpa d’informació del parc. 

El Parc de Cervantes és un espai de 4 hectàrees i prop de 10.000 rosers de 2.000 espècies i varietats diferents.

Escrit per
Meritxell Palou

Detalls

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà