Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Drassanes Reials

  • Llocs d'interès
Museu Maritim de Barcelona Drassanes
© Maria DiasMuseu Maritim de Barcelona Drassanes
Publicitat

Time Out diu

Visiteu aquest impressionant edifici, construït entre els segles XIII i XIV, per fer-vos una idea de la importància del mar en la Barcelona medieval

Les Drassanes Reials han anat ampliant-se i transformant-se al llarg de vuit segles. El seu origen al segle XIII les converteix en una visita imprescindible pels aficionats a la cultura medieval i la seva arquitectura. Malgrat les posteriors remodelacions d’aquesta obra catalogada com Patrimoni Nacional, mai s’ha prescindit de l’estil arquitectònic més adient: el gòtic.

Després de cobrir la seva funció original, les instal·lacions van ser convertides en la Mestrança d’Artilleria en el segle XIX. Més tard, van funcionar com a caserna. Durant unes obres de reforma finalitzades l’any 2013, es va descobrir una important necròpolis romana datada al segle I dC.

Les Drassanes Reials són la seu del Museu Marítim

Des del 1941, el monument acull el Museu Marítim de Barcelona (MMB), que obre les portes de dilluns a diumenge entre les 10 i les 20 hores. Visitar-lo és un dels plans indispensables que fer a Barcelona, perquè ajunta la immersió medieval amb la proximitat amb el mar. A més del seu fons permanent i la seva biblioteca, el MMB acull exposicions temporals, visites guiades i altres activitats.

L’entrada també dona accés al pailebot Santa Eulàlia, una goleta que està amarrada al Port Vell de Barcelona i que surt a navegar els dissabtes. La possibilitat de visitar aquesta nau serveix de reclam, però s’ha de tenir en compte que la Santa Eulàlia no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda (els Jardins del Baluard, per la seva banda, presenten dificultats d’accés).

Tarifes, entrades i com arribar-hi

Les Drassanes Reials tenen entrada lliure els diumenges a partir de les 15 hores, a més d’altres jornades de portes obertes com el 18 de maig (dia Internacional dels Museus), 24 de setembre (amb ocasió de la Mercè, festa major de la ciutat) i la Nit dels Museus. També tenen entrada gratis els menors de 17 anys i altres col·lectius (cas dels professors d’educació obligatòria o els periodistes prèviament acreditats, entre altres).

Es preveuen tarifes reduïdes en diverses circumstàncies (majors de 65 anys, persones en situació d’atur o amb discapacitat acreditada igual o superior al 33%, etcètera). Es poden consultar els detalls al lloc web del MMB. Una de les maneres d’arribar a les Drassanes Reials és utilitzar el metro fins a l’estació Drassanes. També es poden usar autobusos (com la línia D20).

Escrit per
Ignasi Franch

Detalls

Adreça
Av. de les Drassanes, s/n
Barcelona
Transport
Drassanes (M: L3)
Preu
Entrada: 10 €. Entrada reduïda: 5 €. Entrada gratis per a menors de 17 anys i altres col·lectius. Portes obertes els diumenges a partir de les 15 h
Horaris
Dilluns a diumenge, de 10 h a 20 h (última entrada a les 19)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà