Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Església de Sant Felip Neri

 • Llocs d'interès
 • Ciutat Vella
 1. Plaça Sant Felip Neri
  © WikipediaPlaça Sant Felip Neri
 2. Sant Felip Neri
  Foto: Antonio Lajusticia Bueno / barcelona.cat
 3. Plaça de Sant Felip Neri
  Foto: ShutterstockPlaça de Sant Felip Neri
Publicitat

Time Out diu

Aquesta església barroca és la protagonista de la plaça de Sant Felip Neri, i a la seva façana encara és visible l'impacte d'un bombardeig de la Guerra Civil

El barri Gòtic de Barcelona està replet de petites joies i sorpreses. Sense cap mena de dubte, la plaça de Sant Felip Neri i la seva església són una d'elles. Aquest oratori és un dels pocs exemples d'arquitectura barroca a la ciutat, i és el protagonista de l'acollidora placeta en la qual porta des del segle XVIII.

A més de la seva arquitectura i decoració interior, l'aspecte que més crida l'atenció de l'església són els forats de la seva façana, resultat de l'impacte de metralla d'un bombardeig durant la Guerra Civil.

Història de l'església barroca de Sant Felip Neri

La congregació dels anomenats "felipons" disposaven d'un edifici en el lloc de l'actual església des de 1673, any en què es va fundar la casa de la Congregació de l'Oratori, encara annexada a l'edifici religiós. Va ser entre 1721 i 1753 que l'arquitecte Pere Bertran, amb l'ajuda de Salvador Ausich i Font, va construir l'església barroca.

Es tracta d'una església d'una sola nau amb creuer i absis rectangular. En el seu interior destaquen les capelles laterals, on es poden veure retaules i altars barrocs i neoclàssics del segle XIX. A més, l'interior del temple també alberga dos quadres del pintor modernista Joan Llimona, que representen escenes de la vida de Sant Felip Neri.

Bombardeig de 1938 durant la Guerra Civil

Els forats en la façana presidida per la figura de Sant Felip Neri és probablement el que més sorprèn de l'edifici. El 30 de gener de 1938, un bombardeig aeri per part de l'aviació feixista italiana va posar fi a la vida de 42 persones. Aquestes es refugiaven en el subterrani del convent, el sostre del qual es va esfondrar. De fet, només va quedar en peu la façana de l'edifici i una part de la seva estructura.

Visita turística i horari de misses

Si voleu realitzar una visita turística a l'edifici i conèixer la seva història, ho podeu fer de dilluns a divendres de 15 a 18 h, els dissabtes de 10 a 18 h, i els diumenges i festius de 14 a 18 h. La visita té un preu de 6 euros.

Les misses tenen lloc els diumenges i festius a les 12 h i els dissabtes i vigílies de festius a les 20 h.

Irene Poza López
Escrit per
Irene Poza López

Detalls

Adreça
Plaça Sant Felip Neri, 5
Ciutat Vella
Barcelona
08002
Transport
Jaume I (M: L4), Liceu (M:L3)
Horaris
De dl. a dv. de 15 a 18 h. Ds. de 10 a 18 h. Dg. i festius de 14 a 18 h

Què hi ha ara mateix

Ensemble O Vos Omnes

 • Clàssica i òpera

És un dels grups vocals catalans més importants de l'actualitat. Ara actuen a l'Església de Sant Felip Neri, dins del cicle Llums d'Antiga, organitzat per L'Auditori de Barcelona. El programa, que dirigirà Xavier Pastrana, el seu fundador i director titular, està format íntegrament per la música de Johann Sebastian Bach, de qui oferiran els seus motets.

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà