Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Estació de França

 • Llocs d'interès
 • Ciutat Vella
 1. Estació de Renfe
  Foto: Ajuntament de BarcelonaEstació de Renfe
 2. Vestíbul de l'Estació de França
  Foto: Pepe Navarro
 3. Estació de França
  Foto: Estació de França
Publicitat

Time Out diu

L'Estació de França és la segona més gran de Barcelona i és un dels màxims exponents de l'arquitectura de ferro modernista a la ciutat

A banda de ser una de les estacions de tren de referència de Barcelona, l'Estació de França és un dels edificis més importants de l'arquitectura de ferro modernista de la ciutat. L'estació es va construir a principis del segle XX i va ser una de les primeres connexions de Barcelona amb París, ciutat que va influir la construcció de l'edifici. Actualment, l'Estació de França continua com una de les estacions més rellevants de Barcelona i la segona més gran de la ciutat després de la de Sants, des d'on podeu fer una escapada amb tren pel territori.

Quines línies de tren passen?

L'estació és capçalera de la línia R2 Sud en direcció Vilanova i la Geltrú i Sant Vicenç de Calders i totes dues són les úniques de Rodalies de Barcelona que parteixen des d'aquest punt. Pel que fa als trens regionals de Rodalies de Catalunya, l'Estació de França també és capçalera de les línies R13, R14, R15, R16, R17 i Ca6.

Una estació amb molta història

A causa de l'Exposició Universal del 1929, Barcelona va començar a transformar-se. En aquest context, l'enginyer Andreu Muntaner i l'arquitecte Pedro Muguruza es van unir i construir l'Estació de França. L'objectiu era donar una bona imatge a la resta del món amb una estació de tren moderna i elegant que uniria, per primera vegada, Barcelona amb França. El resultat va ser una estació amb una estructura de ferro i d'estil modernista, amb dotze vies i set andanes, amb una gran il·luminació natural i molt d'espai.

Més enllà de la seva imponent estructura de ferro, el vestíbul és espai que més crida l'atenció. L'espai té un estil noucentista dissenyat per Duran Reynals, on destaquen el marbre i el bronze que aporta un toc de distinció a l'estació. El vestíbul ha estat comparat moltes vegades amb l'estació d'Orsay, on ara hi ha el museu d'Orsay, un dels més importants de París.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Avda. Marquès de l'Argentera, s/n
Barcelona
08003
Transport
Barceloneta, Jaume I (M: L4)
Horaris
Consulteu els horaris a la web
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà