Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Institut Pere Mata

  • Llocs d'interès
Institut Pere Mata
Publicitat

Time Out diu

Aquest hospital psiquiàtric és una de les joies del Modernisme europeu

L'Institut Pere Mata és l'hospital psiquiàtric de Reus, construït entre 1897 i 1912 per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Destaca pel seu estil modernista, la seva bellesa i, alhora, la seva funcionalitat. Els caps de setmana es pot visitar el conjunt modernista.

Història de l'Institut Pere Mata

A finals del segle XIX, el doctor de Reus Emili Briansó va proposar la creació d'un centre que reunís les condicions adequades per a acollir als pacients, després d'haver estat en contacte amb els malalts mentals de ca l'Agulla, una institució que no reunia les condicions higièniques ni terapèutiques.

Per a fer-ho, es va comptar amb l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, que posteriorment també s'encarregaria de la creació de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, del qual aquest es considera precedent.

L'arquitecte va planificar un complex d'onze pavellons separats per amplis jardins, combinant la pedra, el maó, la ceràmica i el mosaic. Entre ells destaca el pavelló 6, o "Pavelló dels Distingits", que era el que acollia als interns de les famílies més riques. Conserva el mobiliari original i destaca per la seva riquesa ornamental.

Avui dia, l'edifici continua sent un hospital psiquiàtric, i també és un hospital universitari de la Universitat Rovira i Virgili, enfocat en la recerca i la docència.

Horaris i preus de la visita a l'Institut Pere Mata

Podeu visitar l'edifici modernista els dissabtes d'11 a 14 h i de 16 a 18 h, i els diumenges i festius d'11 a 14 h. Per als menors de 8 anys l'entrada és gratuïta; costa 8 € per a les persones de 9 a 15 anys i de més de 65, i 9 € per a la resta. Podeu reservar la vostra visita en línia.

Irene Poza López
Escrit per
Irene Poza López

Detalls

Adreça
Carretera de l'Institut Pere Mata, 1
Reus (Baix Camp)
43206
Preu
Gratuït fins als 8 anys, 8 € de 9 a 15 anys i majors de 65 anys, i 9 € de 16 a 64 anys.
Horaris
Ds. d'11 a 14 h i de 16 a 18 h. Dg. i festius d'11 a 14 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà