Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Recinte modernista de Sant Pau

 • Llocs d'interès
 • Eixample
 • preu 1 de 4
 1. Recinte modernista Sant Pau
  Foto: Sant Pau
 2. Recinte modernista Sant Pau
  Foto: Sant Pau
 3. Hospital de Sant Pau
  © Olivia Rutherford / Time OutArchitecture
 4. Recinte Modernista de Sant Pau
Publicitat

Time Out diu

És el conjunt arquitectònic modernista més important d'Europa i durant un segle va servir com a hospital públic

Situat al barri de l'Eixample de Barcelona, el Recinte Modernista de Sant Pau va ser construït entre 1905 i 1930. El recinte va ser concebut per Lluís Domènech i Montaner com a ciutat-jardí per als malalts i durant més de 80 anys va acollir les instal·lacions de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Avui, permet conèixer com era la vida hospitalària i la medicina fa un segle i és un dels llocs imprescindibles de Barcelona.

L'obra de Lluís Domènech i Montaner és patrimoni de la humanitat de la UNESCO des de 1997. El conjunt arquitectònic està format per 12 pavellons amb adorns bizantins de colors, gòtics i moriscs, envoltats de zones verdes.

Quin preu té l'entrada i quins tipus de visites hi ha?

La visita al Recinte Modernista costa 16 €. Les persones residents de Barcelona, joves de 12 a 29 anys i majors de 65 compten amb una tarifa reduïda d'11,2 €, i per als menors de 12 anys l'entrada és gratuïta.

També podeu fer una visita guiada els caps de setmana i festius per 20 €; 14 € amb tarifa reduïda, i 5 € per als menors de 12 anys. A més, el recinte també ofereix visites familiars recomanades per a nens i nenes.

Quines parts del Recinte Modernista de Sant Pau es poden visitar?

Començareu la visita a l'antiga sala d'urgències de l'hospital, la Sala Hipòstila i, a través dels túnels, arribareu al Pavelló de Sant Salvador. Els jardins també són una part essencial del recinte, a la qual l'arquitecte va donar especial importància per a la curació dels pacients.

A la Casa d'Operacions i el Pavelló de Sant Rafael podreu veure una recreació històrica de com era la vida a l'hospital. Finalment, arribareu al Pavelló de l'Administració, l'edifici més destacat pels seus singulars elements decoratius.

A continuació podeu veure els pròxims esdeveniments.

Irene Poza López
Escrit per
Irene Poza López

Detalls

Adreça
Sant Antoni Maria Claret, 167
Barcelona
08025
Transport
Guinardo (M: L4), Sant Pau/Dos de Maig (M: L5)
Preu
16 €. Tarifa reduïda 11,2 €
Horaris
Tots els dies de 9.30 a 17 h del novembre al març. De 9.30 a 18.30 h de l'abril a l'octubre.

Què hi ha ara mateix

Els Llums de Sant Pau

 • Rutes i passejades

El Recinte Modernista de Sant Pau, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO, aquest Nadal es tornarà a transformar en un conjunt lumínic, amb un recorregut de colors, llums, sons, videomapping i un arbre de Nadal de 16 metres, a més d'un Tió gegant i un tren màgic de 20 metres on els assistents podran interactuar. D'altra banda, aquest any hi ha una novetat: una pista de gel coberta a la Sala Hipòstila, dins del recinte modernista. Per accedir-hi, cal pagar 5 € per 20 minuts de patinatge a més del preu de l'entrada, que és recomanable adquirir-la amb antelació i val de 12 a 16 €. L'horari d'accés al recinte és de 18 a 21.30 h.  

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà