Jardins de Can Sentmenat
  • Llocs d'interès | Parcs i jardins
  • Sarrià - Sant Gervasi

Jardins de Can Sentmenat

Uns jardins senyorials d'estil afrancesat als peus de la muntanya de Collserola

Publicitat

Time Out diu

Barcelona està plena de jardins i espais verds amb encant, i potser aquests encara no els coneixeu. Als peus de la muntanya de Collserola, en el districte de Sarrià-Sant Gervasi, els jardins de Can Sentmenat us permetran entrar en contacte amb la Barcelona aristòcrata i senyorial de finals del segle XIX. Es tracta d'uns jardins d'estil afrancesat, amb un estany circular i un passeig amb estàtues que envolten un antic palau, que avui acull l'Escola de disseny EINA.

Història dels jardins de Can Sentmenat

El 1325, es va construir el Mas Teixidó, una masia en els terrenys dels jardins. La família Sentmenat va adquirir la finca a principis del segle XVII i, el 1779, va convertir la masia en una mansió senyorial d'estil neogòtic. Va ser en el segle XIX que es van introduir les modificacions que van convertir l'edifici en un palau d'aspecte romàntic, tal com ho podem veure avui.

Els Sentmenat, el 1974, van vendre l'edifici a una immobiliària, després d'haver-lo llogat al cònsol de França. No obstant això, l'Ajuntament de Barcelona es va interessar per ell i, el 1992, va adquirir el palau, per a cedir-lo dos anys després a l'escola de disseny EINA, que és la propietària durant 35 anys.

Què es pot veure als jardins de Can Sentmenat?

Els jardins d'estil afrancesat destaquen per la diversitat de la seva naturalesa, amb arbres com a pins blancs i alzines, i palmeres centenàries. Podreu trobar exemplars com un saboner de la Xina, un gran cedre de l'Himàlaia o xiprers de Lambert. També, als murs, veureu buguenvíl·lies, plantes enfiladisses, o parres verges.

A més, en el passeig que separa l'edifici dels jardins, podreu observar set estàtues de figures femenines, que representen els símbols de les famílies amb les quals estaven emparentats els Sentmenat. I tot això amb vistes de tota la ciutat!

Detalls

Adreça
Can Caralleu, 14-16
Barcelona
08017
Transport
FGC L6 - Reina Elisenda
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà