Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Monestir de Sant Pere de les Puel·les

 • Llocs d'interès
 • Ciutat Vella
 1. Sant Pere de les Puel·les
  Sant Pere de les Puel·les
 2. Monestir de Sant Pere de les Puel·les
  Foto: Monestir de Sant Pere de les Puel·les
 3. Monestir de Sant Pere de les Puel·les
  Foto: Monestir de Sant Pere de les Puel·les
 4. Monestir de Sant Pere de les Puel·les
  Foto: Monestir de Sant Pere de les Puel·les
Publicitat

Time Out diu

El Monestir de Sant Pere de les Puel·les acull una comunitat de monges benedictines amb més d'un segle d'història, on ofereixen diverses activitats

Dins el Monestir de Sant Pere de les Puel·les hi viu una comunitat de monges amb una història centenària. El 1877, amb els diners que els quedaven de l'antic monestir, Antoni Robert i Morera els va construir l'actual al barri de Sarrià, encara que l'obra la va acabar el seu germà, Epifanio Robert i Morera, el 1879. Durant la Guerra Civil, l'edifici religiós va patir un greu incendi, encara que quan va finalitzar, el van poder reconstruir i tornar a instal·lar-se.

Més de cent anys després, el Monestir de Sant Pere de les Puel·les continua sent el lloc de residència d'una comunitat de monges benedictines, que segueixen la regla de Sant Benet "ora et labora" (resa i treballa). Són moltes les activitats que desenvolupen dins del monestir: des de tallers d'ornaments litúrgics fins a restauració de llibres i correcció i cal·ligrafia.

Hostatgeria

A banda de ser l'habitatge de les monges, també ofereixen allotjament al mateix edifici. Tenen 16 habitacions, 11 individuals i 5 dobles, que asseguren un espai de pregària, pau, silenci, reflexió i estudi. Si us cal quedar-vos més d'uns dies, la comunitat de monges també ofereixen la possibilitat de fer una estada temporal de fins a sis mesos a tothom que necessiti un temps de reflexió, pregària i discerniment mentre es comparteix vida amb la comunitat. Per sol·licitar una de les dues opcions, només heu d'enviar un correu a través de la seva pàgina web.

Agenda d'activitats

Més enllà de les tasques que fan les monges al seu dia a dia, també n'ofereixen d'altres obertes al públic. Tot i que van variant segons la setmana, solen posar a disposició de qui vulgui tallers de dansa contemplativa, de cal·ligrafia, actuacions musicals en directe i sessions d'oracions i pregàries. A banda, també podeu fer una visita guiada pel Monestir i assistir a algunes de les conferències religioses.

Santuari de Puiggraciós

El Monestir de Sant Pere de les Puel·les també té annexat el Santuari de Puiggraciós, on les monges benedictines també es van instal·lar. Actualment, forma part del monestir i es duen a terme activitats com a caminades contemplatives, sessions de meditació i fins i tot, han instaurat una escola de pregària.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Anglí, 55
Barcelona
08017
Transport
Ferrocarrils de la Generalitat (Sarrià o Reina Elisenda)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà