Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Parc Central de Nou Barris

 • Llocs d'interès
 • Horta - Guinardó
 • preu 0 de 4
 1. Parc central de Nou Barris
  Parc central de Nou Barris
 2. Balenes Parc Central de Nou Barris
  Foto: Ajuntament de Barcelona
 3. Parc Central de Nou Barris
  Foto: Ajuntament de Barcelona
 4. Parc Central de Nou Barris
  Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Time Out diu

El Parc Central de Nou Barris és el segon espai verd de la ciutat en superfície i acull la major part de concentració d'espècies vegetals de la ciutat

El parc Central de Nou Barris, al barri de la Guineueta, compta amb gairebé 17 hectàrees i és ple d'història: hi podem trobar masies i un aqüeducte de fa segles. L'aigua n'és un dels elements centrals, i la vegetació de l'espai concentra una gran biodiversitat amb un nombre diferent d'espècies d'arbrat.

I prepareu la imaginació perquè en aquest parc amb els més petits ens transportarem al mig del mar: el seu espai de joc inclou ni més ni menys que dues balenes gegants que neden juntes. També hi trobem un vaixell, una aleta mòbil i altres figures de l'ecosistema marí. A més, els nens i nenes també podran lliscar per tobogans, gronxar-se en gandules de cordes i pujar a la zona d'escalada.

Quan es pot visitar?

El parc és un espai públic que està obert cada dia les 24 hores, pensat per als més matiners fins als més nocturns. A més, l'accés és completament gratuït i apte per a totes les edats.

Història

El projecte dels arquitectes Carme Fiol i Andreu Arriola es va dur a terme entre fases: la primera fase va durar del 1997 al 1999, any en què es va inaugurar l'espai, que tenia 77.986 metres quadrats. La segona va ser entre l'any 2000 i el 2003, on es van afegir 88.652 metres quadrats. Finalment, la tercera fase es va fer el 2007, amb 10.615 metres quadrats més.

On ara hi ha el parc, abans hi havia l'antic Institut Mental de la Santa Creu, que va estar obert fins al 1986. L'edifici ocupava unes 120 hectàrees, encara que actualment només se'n conserven algunes que, actualment, formen la seu del Districte. La història també envolta l'interior del parc, on, si passegeu per dins, podreu passar pels voltants de Ca n'Ensenya, una antiga masia del segle XVIII que ara forma part dels equipaments del barri.

Si continueu amb el passeig, també podreu entreveure una part de l'aqüeducte de Dosrius, que el 1870 era l'encarregat de portar aigua del Maresme fins a Barcelona, tot i que ara el tram que es conserva ha esdevingut un pont transitable. Gràcies al disseny del parc i al compromís amb mantenir la memòria històrica de l'espai, el projecte va rebre el premi internacional d'arquitectura International Urban Landscape Award el 2007.

Biodiversitat

A banda de la història i l'arquitectura, el parc destaca pel color verd que li donen les més de 30 espècies de vegetació diferent. Entre elles, hi ha més de 1560 arbres i més de 500 arbustos, on destaquen les palmeres, els pollancres, les acàcies, les magnòlies i les alzines, entre moltes altres espècies repartides per tot el parc.

A més, el Parc Central de Nou Barris acull la major part de concentració d'espècies de la ciutat, fins a 29 tipus de palmeres. La majoria estan repartides en un espai triangular molt a prop de la plaça Karl Max, que té 4.500 metres quadrats.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Plaça Major de Nou Barris, 1
Barcelona
08042
Contacte
Veure Web
010
Transport
Llucmajor (M: L4) Autobús (47, 76, 122, H2, H4, V27)
Horaris
Tots els dies les 24 hores
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà