Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Parc d'Atraccions del Tibidabo

  • Llocs d'interès
  • Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes
Parque Atracciones del Tibidabo
Time Out BarcelonaParque Atracciones del Tibidabo
Publicitat

Time Out diu

El funicular Cuca de Llum et du fins al parc d’atraccions Tibidabo, temple d’oci en plena muntanya que combina artefactes històrics i realitat virtual

El Tibidabo és la muntanya més alta de Collserola, un pulmó verd de l’àrea metropolitana de Barcelona amb vistes panoràmiques de tota la ciutat. Al seu cim es troba el parc d’atraccions Tibidabo, en funcionament des de l’any 1901. La barreja d’entreteniment i natura el converteix en un dels llocs a visitar a la ciutat comtal, especialment si es fa amb criatures.

Algunes atraccions poden estar una mica antiquades, diuen, però són molt pintoresques i atractives. L’espectacle de titelles també és una herència dels primers dies del segle XX. I el Museu d’Autòmats mostra una excel·lent col·lecció de màquines: la més antiga d’elles va ser presentada l’any 1880!

La Cuca de Llum, el funicular del Tibidabo

La Cuca de Llum és la manera més característica d’accedir al parc d’atraccions Tibidabo i forma part de la diversió. Aquest reformat i renovat funicular es va inaugurar el 2021, 120 anys després de la posada en marxa de l’original, i continua partint de la mateixa estació (ubicada a la plaça doctor Andreu). Ofereix més capacitat i també triga molt poc a arribar al parc: el viatge només dura quatre minuts.

També s’hi pot accedir mitjançant busos llançadora que parteixen de punts diferents. Es poden consultar les opcions de transport públic al planificador de viatges de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Hi ha aparcaments de cotxes als voltants del parc i en l'estació de sortida del funicular.

Una història de les maneres d'entretenir

Entre les atraccions més emblemàtiques està la veteraníssima Miramiralls: els que van ser els primers miralls còncaus-convexos d’Espanya continuen retornant-nos imatges grotesques i exagerades de nosaltres mateixos. I la Talaia, malgrat romandre oberta des del llunyà 1921, continua considerant-se una atracció única al món per la seva construcció metàl·lica imponent de 50 metres d’altura. Un altre clàssic és una rèplica de la primera aeronau que va fer el trajecte Barcelona-Madrid (al seu interior conserva elements originals).

Al llarg dels anys s’han anat presentant noves atraccions que complementaven l’oferta de les experiències més clàssiques. El veterà Hotel Krüeger, amb residents provinents del món del terror, fa dècades que està en funcionament i s’ha consolidat com un lloc d’ensurts i riallades (nervioses?). Altres propostes han fet ús de noves tecnologies, com Beyond, que integra la realitat virtual en el seu funcionament. Això sí: no falten els típics autos de xoc o els llits elàstics, juntament amb diverses muntanyes russes a escollir perquè els més petits també puguin pujar a alguna d’elles.

Entrades i horaris del parc d’atraccions Tibidabo

Les entrades al parc poden estar subjectes a promocions o descomptes puntuals. A més, hi ha tarifes reduïdes per a diferents col·lectius (com les persones amb discapacitat, els nens, les famílies monoparentals o les famílies nombroses). L’entrada és gratis per als nens amb una altura inferior als 90 centímetres i per als titulars de la targeta rosa que resideixin a Barcelona. Els accessos a algunes atraccions poden tenir un cost suplementari. També hi ha la possibilitat de contractar l’abonament anual TibiClub.

Els dies de la setmana en què el parc està obert varien al llarg dels mesos, i també hi ha períodes de l’any en què les instal·lacions estan tancades. Per tant, és recomanable consultar els horaris d’obertura al lloc web de l’espai.

Escrit per
Ignasi Franch

Detalls

Adreça
Plaça del Tibidabo, 3-4
Sarrià-Sant Gervasi
Barcelona
08035
Preu
Entrada general (persones de més de 120 cm d’alçada): 35 euros Tarifes reduïdes per a diferents col·lectius. Entrada gratuïta per a nens de menys de 90 cm.
Horaris
Consulteu el web
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà