Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Parc de Collserola

 • Llocs d'interès
 • Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes
 • preu 0 de 4
 1. Torre de Collserola
  © Alexa Tucker
 2. Observatorio FLORA del IAAC, Valldaura Labs, Parc de Collserola, Barcelona
  © Adrià GoulaObservatorio FLORA del IAAC, Valldaura Labs, Parc de Collserola, Barcelona
 3. Observatorio FLORA del IAAC, Valldaura Labs, Parc de Collserola, Barcelona
  © Adrià GoulaObservatorio FLORA del IAAC, Valldaura Labs, Parc de Collserola, Barcelona
 4. Parc Natural de Collserola
  Foto: ShutterstockParc Natural de Collserola
Publicitat

Time Out diu

El Parc Natural de Collserola és la zona verda més extensa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb més de 8.000 hectàrees i nombrosos itineraris i activitats

La serra de Collserola s'alça com una talaia al bell mig de l'àrea metropolitana de Barcelona. Un magnífic massís, proper, familiar i valuós, que es converteix en un privilegi per a la gran població que viu al seu voltant. Més de 8.000 hectàrees d'espai natural preservat on predominen els espais forestals, però amb una varietat de formacions vegetals que li confereixen una valuosa diversitat biològica.

Collserola també és un espai de descoberta i aprenentatge, de trobada i de lleure. Això fa que la gestió, a càrrec del Consorci del Parc, tingui com a finalitat última promoure l'ús respectuós i sostenible d'aquest espai i preservant els seus valors naturals. Aquest territori ha estat gestionat des de l'any 1987, en el marc d'un Pla especial de protecció, i ara n'ha vist reafirmada i consolidada la dimensió ambiental amb la declaració de Parc Natural el 2010.

Quins municipis ocupa?

A causa de la seva extensa superfície, el Parc Natural de Collserola no només es queda a Barcelona, sinó que també ocupen altres municipis de l'Àrea Metropolitana. Aquests són Esplugues, Molins de Rei, Papiol, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac i Sant Cugat del Vallès.

Quines instal·lacions hi ha dins del parc?

Al llarg del parc natural podreu trobar diferents tipus d'allotjaments, aparcaments, zones accessibles per a persones amb diversitat funcional, banys, bars i cafeteries, restaurant, ermita, museu, observatori i diferents itineraris i rutes senyalitzades.

Nits d'astronomia

Una de les activitats més populars del parc són les nits d'astronomia. Aquesta iniciativa combina explicacions teòriques amb observacions a l'exterior mitjançant un telescopi. L'activitat dura dues hores, de les 22 a les 00 h a l'estiu i de les 21 a les 23 h a l'hivern. L'activitat té un cost de 5,40 € per persona i us heu d'inscriure prèviament per telèfon o per la seva pàgina web.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Ctra. de l'Església, 92
Barcelona
08017
Transport
Peu del Funicular, Baixador de Vallvidrera (FGC)
Horaris
Tots els dies de 9.30 a 15 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà