Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Parc de la Creueta del Coll

  • Llocs d'interès
Parc de la Creueta del Coll
Foto: Scott ChasserotParc de la Creueta del Coll
Publicitat

Time Out diu

El Parc dels Tres Turons és un espai verd decorat amb obres d’art i ubicat a la Gràcia més muntanyosa. El seu llac és una piscina pública a l’estiu de Barcelona

El parc de la Creueta del Coll està situat al turó homònim, la zona més muntanyosa del districte de Gràcia i un dels anomenats Tres Turons (juntament amb el Carmel i La Rovira) de la ciutat de Barcelona. Va ser construït en una antiga pedrera pels arquitectes Josep Martorell i David Mackay. El seu gran atractiu és un llac que es converteix en una piscina durant l’estiu, a més de la zona de jocs i esports que hi ha disponible, però també hi podem trobar diverses obres d’art.

El llac de la Creueta del Coll, l’oasi de Gràcia

Quan arriba la calor de l’estiu de Barcelona, el llac es converteix en el principal reclam del parc. Amb una superfície de 2.700 metres quadrats, té una altura màxima de 60 centímetres i un aforament de 840 persones. Cap a la meitat de l'estany hi ha un illot amb palmeres i datileres i al darrere s'hi estén una esplanada de terra amb una zona de jocs infantils, dues taules de ping-pong i una cistella de bàsquet. En el parc també es pot jugar a la petanca.

El preu per accedir al llac de la Creueta del Coll és bastant accessible. A més, es preveuen tarifes reduïdes per a famílies nombroses o monoparentals i altres col·lectius. Les persones de més de 65 anys i les menors d’1 any poden entrar gratis.

Art contemporani entre la verdor i l’aigua

Quan es va intervenir en el parc per convertir-lo en un equipament públic, es van instal·lar diverses obres d’art. La més coneguda és ‘Elogi a l’aigua’, una escultura d’Eduardo Chillida de 50 tones de granit suspeses a l'aire que volia dialogar amb el reflex que generava en el llac. Després d’un accident, es va tancar l’accés a la zona on s’emplaça per evitar riscos sobre les persones. A l’entrada principal de l’espai s’hi pot veure ‘Totem’, un monòlit de l’escultor i pintor estatunidenc Ellsworth Kelly.

Com arribar al parc de la Creueta del Coll?

La línia 3 del metro serveix per arribar a la zona del Coll, però l’estació de Vallcarca està a una passejada de distància del parc i del seu llac. Les persones que vulguin acostar-se a menys d’un quilòmetre de l’espai poden trobar opcions en la xarxa d’autobusos de la ciutat. Les opcions de transport públic en trajectes concrets es poden consultar a l’eina planificadora de viatges de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Escrit per
Ignasi Franch

Detalls

Adreça
Pg Mare de Déu del Coll, 77
Barcelona
Contacte
Veure Web
010
Transport
Vallcarca (L3)
Preu
Entrada gratuita (accés de pagament al llac-piscina)
Horaris
De dilluns a divendres. De 10 h a 19 h (horari d’hivern). De 10 h a 21 h (horari d’estiu). Hores aproximades en funció de l’horari solar
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà