• Llocs d'interès
  • El Raval

Plaça de Blanquerna

Ubicada al costat d’una part de l’antiga muralla, a la Ciutat Vella que ja mira el mar, la plaça de Blanquerna és coneguda per acollir el mercat Flea Market

Publicitat

Time Out diu

El nucli antic de Barcelona pot associar-se amb les estretors dels carrerons del Raval o del barri Gòtic, però arriba un moment en què aquests camins petits desemboquen en la immensitat del mar. Passar per la plaça de Blanquerna, entre restes de la ciutat medieval i altres espais històrics, és una de les etapes finals del recorregut.

Vestigis de la Barcelona emmurallada

La plaça de Blanquerna va ser batejada en homenatge d’una novel·la escrita per Ramon Llull al segle XIII. L’elecció sembla lògica, atesa la seva proximitat al darrer baluard que es conserva de la muralla de Barcelona: ben a prop estan els Jardins del Baluard i el portal de Santa Madrona, juntament amb altres espais rellevants del passat emmurallat de la ciutat com les Drassanes Reials (i el Museu Marítim que acullen). Més enllà està l’arxiconegut monument a Colom que apunta cap al Mediterrani.

Flea Market, el mercat de la plaça de Blanquerna

El ja històric Flea Market de Barcelona, que se celebra el segon diumenge de cada mes (i en alguna altra ocasió), és potser el gran focus d’atracció d’aquesta plaça. L’esdeveniment es basa en la venda d’articles de segona mà, objectes vintage i artesanies diverses. És tot un calaix de sastre que fa anys que vigoritza la vida de la plaça de Blanquerna i que té un germà: el mercat Fleadonia, un altre esdeveniment dominical de Ciutat Vella.

Com arribar-hi

La línia 3 de metro, la línia verda, t’acosta a la plaça de Blanquerna (l’estació més propera és Drassanes), però hi ha altres opcions de transport públic (com diverses línies d'autobús). Es poden consultar les possibilitats de trajectes concrets a través de l’eina de planificació de viatges de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Detalls

Adreça
Plaça de Blanquerna
El Raval
Barcelona
08001
Transport
Drassanes (M: L3)

Què hi ha ara mateix

El Flea Market

Social, per al barri, ple de veïns i curiosos que volen comprar o vendre a preus raonables... Aquesta és la filosofia del Flea, el mercat de segona mà que el primer diumenge de cada mes es vesteix de gala. No hi aneu amb pressa i segur que hi trobareu autèntics tresors de segona mà. Plaça Blanquera. Segon diumenge de cada mes, de 10 a 18 h.  

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà