Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Platja del Castell

  • Llocs d'interès
  • Ubicació
Platja del Castell
© Sergi Ramis
Publicitat

Time Out diu

La platja de Castell va saltar a la primera plana dels diaris durant la primera meitat dels 90 quan les mobilitzacions dels veïns de Palamós primer, i un referèndum popular després van fer possible mantenir-la lliure d’urbanitzacions. Des de llavors s’ha convertit en un dels últims arenals extensos que es manté verge a la Costa Brava. Amb forma de mitja lluna envoltada de boscos i camps de cultiu, i amb la desembocadura d’una riera just al mig, aquesta platja roman tal com la van veure els nostres avis, amb l’afegit d’un parell de xiringuitos que s’hi instaŀlen a l’estiu i els nudistes que busquen refugi darrere de les roques que s’eleven a la part dreta.

El sorral té una longitud de 375 metres per uns quaranta d’amplada i, el fet d’encarar-se directament cap al sud li proporciona una bona protecció contra els vents dominants a la zona. La platja és idònia per als nens, ja que el pendent d’entrada al mar és poc pronunciat i el fons marí és de sorra.

A la part alta d’un dels sortints rocosos que protegeix l’arenal pel nord es conserven les estructures restaurades d’un antic poblat ibèric del segle VI a C. Continuant pel camí que condueix a aquest jaciment s’arriba a la petita i bonica cala de la Foradada, amb unes aigües transparents que la fan especialment recomanada per fer submarinisme.

A més dels xiringuitos, la platja té un pàrquing, vàters químics, escola de caiac, servei de lloguer d’hamaques i para-sols, i passareŀles d’accés per a persones amb mobilitat reduïda. Si abans de fer la capbussada voleu fer un passeig, arribeu-vos a la platja pel camí de ronda que uneix Palamós i Calella de Palafrugell.

Detalls

Adreça
Platja de Castell, 12, Palamós
Palamós
17230
Transport
Com arribar-hi en cotxe: Per l’A-7 fins a la sortida 6. Se segueix per la C-255 que porta a la Bisbal d’Empordà. Passada la vila, es continua en direcció Palamós fins al càmping Benelux, superat el qual s’arriba al pàrquing de la platja de Castell.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà