Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Platja del Fangar

  • Llocs d'interès
  • Ubicació
Platja del fangar
© Sergi Ramis
Publicitat

Time Out diu

La Platja del Fangar és una extensa llengua de sorra que tanca pel nord el Delta de l’Ebre. A mesura que s’allarga la península del Fangar es va estrenyent i corbant, fins a arribar a tancar una gran quantitat d’aigua salada formant un mar interior que es coneix com el Port del Fangar.

La platja, d’aspecte semidesèrtic i verge, constitueix un dels paratges més singulars del Delta de l’Ebre. La seva sorra és de textura finíssima i en contacte amb l’aigua forma una massa molt compacta que podria explicar el nom del lloc. El sorral té més de 400 hectàrees de superfície i una extensió d’uns 7 quilòmetres de platja, i es pot recórrer amb cotxe o amb bicicleta, tot i que en certes èpoques de l’any l’espai central de la península s’acordona per protegir la zona de nidificació de xatracs i gavines.

El far, pintat de blanc i vermell, és l’únic element que trenca la monotonia horitzontal de la platja i proporciona un punt de referència. A més, la zona de bany que l’envolta és estupenda. Si en els dies de forta insolació veieu elements estranys a la platja, com ara vehicles o edificis damunt de l’aigua, no us alarmeu: la península del Fangar és famosa pels miratges, originats pels efectes de les làmines d’aigua i la calor.

A la badia és habitual descobrir mariscadors pescant amb barca o a peu. Aprofitant la riquesa de les seves aigües, s’hi han instaŀlat diverses muscleres, que es poden visitar mitjançant excursions en caiacs.

La platja del Fangar no disposa de cap servei. Tampoc hi ha elements que permetin protegir-se del sol o del vent, per la qual cosa no us oblideu de portar tot el necessari per passar un dia de platja, des de begudes i aliments, fins a para-sols i protecció solar.

Detalls

Adreça
Punta del Fangar, s/n, Parc Natural del Delta de l'Ebre
Deltebre
43580
Transport
Com arribar-hi en cotxe: Per l’A-7 cal agafar la sortida 39A de L’Ampolla, i seguir fins a Deltebre, on es continua per la TV-3451, que porta fins a la platja de la Marquesa i després a la platja del Fangar.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà