Les 10 millors platges de Catalunya

No cal viatjar gaire lluny per plantar el para-sol en una platja espectacular

Platja Illa Roja

Per gaudir d'un dia de platja perfecte necessiteu ben poca cosa: una tovallola, un banyador o biquini (o no) i ganes de passar-ho bé. A Catalunya, per sort, tenim unes meravelloses opcions per gaudir de la platja, sigui per a un bany o directament per fer un passeig si la temperatura acompanya. Podeu trobar des de les platges en estat salvatge, fins a les més pròximes, les que trobareu a menys de 30 minuts de la capital catalana. I si no veu sortir de la ciutat, atents a la guia de platges de Barcelona. Però les que us presentem a continuació són el bo i el millor, les platges més maques i més completes entre totes les que tenim al litoral català. Gaudiu-les!

5 platges per accedir-hi en cotxe

Platja del Portitxol

Situada entre les viles de l’Escala i Sant Martí d’Empúries, la platja del Portitxol és un bell sorral envoltat per un bosc de pins que arriba pràcticament fins a la riba de mar. La platja d’aigües tranquiŀles i fina sorra daurada està protegida a banda i banda per formacions rocoses: pel sud, la punta dels Coves, entapissada de pins i amb grans roques de formes curioses que se submergeixen en el mar; i pel nord, els penya-segats coneguts com Muscleres Petites, que la separen de la platja veïna de Les Muscleres o del Convent. Aquestes formacions protegeixen la Platja del Portitxol alhora que generen una zona d’aigües reposades i poc profundes, una espècie de gran piscina ideal per remullar-se sense capbussar-se o perquè hi juguin els nens.

Llegir-ne més
Ubicació

Platja Illa Roja

Situada en un entorn idíŀlic de roques i pins, la cala d’Illa Roja es caracteritza per les seves aigües transparents i perquè està presidida per una prominent illeta rocosa d’un color vermellós que li dóna el nom. És un lloc tranquil, sense aglomeracions, amb sorra de gra gruixut i color daurat amb un pendent d’entrada al mar bastant pronunciat. És una platja nudista de prestigi internacional –per això és freqüentada per turistes estrangers–, a la qual únicament s’hi accedeix després d’un bonic passeig a peu pel camí de ronda, que juntament amb un entorn agrest i els penya-segats que l’envolten, contribueix a la seva fama de petit oasi amagat en plena natura.

Llegir-ne més
Ubicació
Advertising

Platja del Castell

La platja de Castell va saltar a la primera plana dels diaris durant la primera meitat dels 90 quan les mobilitzacions dels veïns de Palamós primer, i un referèndum popular després van fer possible mantenir-la lliure d’urbanitzacions. Des de llavors s’ha convertit en un dels últims arenals extensos que es manté verge a la Costa Brava. Amb forma de mitja lluna envoltada de boscos i camps de cultiu, i amb la desembocadura d’una riera just al mig, aquesta platja roman tal com la van veure els nostres avis, amb l’afegit d’un parell de xiringuitos que s’hi instaŀlen a l’estiu i els nudistes que busquen refugi darrere de les roques que s’eleven a la part dreta.

Llegir-ne més
Ubicació

Cala Fonda

Coneguda popularment com la platja Waikiki, és una de les platges més ben conservades del litoral tarragoní. Parlem d’un sorral situat a pocs quilòmetres de la ciutat de Tarragona –de fet és dins el terme municipal tarragoní– completament verge, amb l’aspecte primigeni de com era la Mediterrània fa només un segle. Cala Fonda està situada al bell mig del bosc de la Marquesa, una de les zones de vegetació amb més valor ecològic d’aquesta part del litoral, i per accedir-hi és necessari fer una caminada des de la Platja Llarga de Tarragona per un camí senyalitzat en direcció est, envoltat de pinedes, penya-segats i vegetació natural.

Llegir-ne més
Ubicació
Advertising

Platja del Fangar

La Platja del Fangar és una extensa llengua de sorra que tanca pel nord el Delta de l’Ebre. A mesura que s’allarga la península del Fangar es va estrenyent i corbant, fins a arribar a tancar una gran quantitat d’aigua salada formant un mar interior que es coneix com el Port del Fangar. La platja, d’aspecte semidesèrtic i verge, constitueix un dels paratges més singulars del Delta de l’Ebre. La seva sorra és de textura finíssima i en contacte amb l’aigua forma una massa molt compacta que podria explicar el nom del lloc.

Llegir-ne més
Ubicació

5 platges a un cop de Rodalies

Platja de Sant Sebastià

Es troba entre el casc antic i el port esportiu de Sitges, enclavada en un barri de tradició marinera. És una platja familiar freqüentada pels sitgetans, amb una longitud de més de 200 metres. Des de la sorra es gaudeix de magnífiques panoràmiques del casc antic, enclavat sobre un petit turó que domina el Mediterrani. La platja disposa de tots els serveis i està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Llegir-ne més
Ubicació

Platja de Morer

Situada a la zona nord del municipi de Sant Pol de Mar, aquesta platja transcorre paraŀlela a la via del tren i a la carretera N-II. Té una longitud de 750 metres de sorra de gra gruixut i color daurat, i s’estreny a mesura que avança cap a l’est. Situades per sobre de l’autopista, hi ha les ruïnes romanes del Morer, un centre de producció de vi procedent del segle I. La platja disposa de servei de dutxes, rentapeus, punt de la Creu Roja, font d’aigua potable i passeres de fusta per a persones amb mobilitat reduïda.

Llegir-ne més
Ubicació
Advertising

Cala de l'Home Mort

És una platja naturista situada en un racó apartat al sud del terme de Sitges, conformada per la Platja de l’Home Mort i la Platja de Roses. Totes dues es troben separades per un petit penya-segat rocallós i dibuixen una badia oberta als vents de la zona. La longitud de les dues platges s’apropa als 300 metres, però no superen els deu metres d’amplada. Les aigües són poc profundes i el fons marí està format per petites roques i sorra. Hi ha un xiringuito amb terrassa i servei de lloguer de gandules i para-sols.

Llegir-ne més
Ubicació

Platja de Sant Simó

Es troba a la zona nord del terme de Mataró, entre la riera de Sant Simó i el municipi de Sant Andreu de Llavaneres. Té una longitud de 1.100 metres de sorra blanca, però és força estreta i va perdent amplada a mesura que s’acosta a Sant Andreu de Llavaneres. La platja està dividida en una zona d’ús familiar, que es troba més a prop de Mataró, on es concentren la majoria dels serveis –aparcament, dutxes i rentapeus, lloguer de gandules i xiringuitos–; i una altra més allunyada de caràcter naturista. Aquest sector és molt interessant per als que practiquen el busseig.

Llegir-ne més
Ubicació
Advertising

Les casetes del Garraf

Situada al nucli urbà de Garraf,  aquesta platja té una longitud de 380 metres, sorra fina barrejada amb pedres i molt poc pendent d’entrada al mar. Entre la platja i la via del tren es troba la zona que dóna nom a la platja, una mena de barri mariner construït gairebé sobre la sorra de la platja. Les cabanes de fusta, ara remodelades, són antigues barraques que els pescadors utilitzaven per guardar els seus estris. Disposa de servei de dutxes, lavabos i equip de salvament, lloguen gandules, para-sols i patins a pedals. També hi ha un hotel i un parell de restaurants.

Llegir-ne més
Ubicació

Comentaris

17 comments
PatriRT

Dir que la Platja de Sant Simó és de les millors de Catalunya és com dir que les platges de BCN són bones i recomanables  

4inspiring_

No hi ha platges iguals que a la Costa Brava!!! Aquí n'heu esmentat algunes però n'hi ha un munt més!!!! Gràcies per compartir aquestes estiuenques publicacions!!! Què us sembla aquesta!!!

Sergio C

Quina es aquesta caleta?

Pol A

Com Sa Riera no hi ha res!

Josep A

M'agrada que hagueu especificat que son accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Llàstima que les platges més "verges" no estiguin amb passeres i serveis. De totes formes, crec que les adaptacions que hi ha a algunes platges es podria fer molt millor. Nomès caldria preguntar als usuaris-es que necessiten.

Moltes gràcies

David M

El millor que podem fer per les platges més "verges" es deixar-les tal com estan i no posar-hi serveis.

Casa Turística Lo Fangar

Desde el Delta del Ebro agradecemos que se mencione la Playa de la del Fangar. Es infinita, salvaje, vírgen y espectacular. En el Delta, y alrededores, hay unas quantas más muy preciosas. Estan esperando a que las descubras. Te ayudamos!! :)

oscar andreu

Muy bonitas gracias, algunas no las conocía, pero para mi gusto es bastante mejor Cala Estreta que la del Castell, si no la habéis visitado y no os importa dar un paseo de 30 minutos es de las más bonitas de España.. Un saludo

Toni

Comentar que la de l'home mort és força freqüentada per per gais i lesbianes, el llarg camí que s'ha de fer els aïlla de famílies amb prejudicis etc. Tothom és benvingut, però cal comentar-ho no sigui que algú vagi a escandalitzar-se i trencar la pau del lloc, si és així tenen 347.000 platges on anar.

Erden

falta la platja de Sa Conca!!! imprescindible! Seguint l'emblemàtic camí de ronda que es pot agafar desde StPol (Girona), o desde Platja d'Aro. També recomano les caletes més arrecerades de Colera, que no són de sorra però són pràcticament verges, i la Cala del Senyor Ramón, entre St Feliu i Tossa de Mar. Cuidado que no bufi la tramuntana!

francesc flores

Molt interesant tot, nomès vull rectificar un error la platja que dius que és la Platja de morer de Sant Pol, pertany a Calella, i alla li diem Platja de Rocapins. Moltès gràcies. A disfrutar de l'estiu.

ângels

La del portitxol m'agrada molt, però la meva preferida és la del moll grec, també entre Sant Martí d'Empúries i l'Escala. Coincideixo amb l'Anna. Una altra de les platges que m'agrada és la de Sa Riera a Pals

Anna Ciutat

La platja del portitxol és coneguda com la platja de "ca'l gambo", el malnom del primer propietari de l'hotel que hi ha al davant. Ah, i a mi m'agrada més la del moll grec, o la de les muscleres, també a Sant Martí d'Empúries

janina

l'a platxa d'e sitxes no l'a conec, aquet estiu amb vacançes anirem, l'as altres si i m'agraden totes

Monica

Holá, molt bonic estas platjes...no he conegut tots, per ara......