Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Refugi Antiaeri de la Plaça del Diamant

  • Llocs d'interès
  • Gràcia
  • preu 1 de 4
Refugi plaça del Diamant
©Josep Maria Contel
Publicitat

Time Out diu

És un dels refugis més grans de Barcelona i es pot visitar cada diumenge a les 11 h

Apareix d'imprevist i sense buscar-se l'any 1992 arran d'unes obres a la plaça del Diamant, al barri de Gràcia. Construït a dotze metres sota terra pels veïns del barri durant la Guerra Civil, va donar refugi a més de dues-centes persones. Aquest és un dels refugis més grans dels 1.300 que es van construir a Barcelona. 

Història del refugi antiaeri de la plaça del Diamant

Gràcia, durant la Guerra Civil, era un barri industrial ple de fàbriques, la qual cosa el convertia en un dels objectius principals dels bombardejos. Per això, es van construir 90 refugis al barri.

L'obra del refugi es va aturar en 1937 per la falta d'un paleta que pogués finalitzar-la. Però el refugi estava pràcticament acabat, disposava d'instal·lació elèctrica, una estada per a la infermeria, i ventilació. També es poden observar els bancs en els quals els veïns del barri podien asseure's mentre es refugiaven a l'interior.

Quin dia es pot visitar el refugi antiaeri?

Per a recuperar la memòria, el Taller d’Història de Gràcia ofereix cada diumenge, a les 11.00 hores, visites guiades per explorar l’indret, i val la pena apuntar-s’hi per descobrir l’entramat de túnels que el formen i que van salvar tantes vides. La visita té un preu de 3 € per persona.

Irene Poza López
Escrit per
Irene Poza López

Detalls

Adreça
Plaça del Diamant
Barcelona
08015
Transport
Fontana (M: L3)
Preu
3 €
Horaris
Dg a les 11 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà