1. Mirador torre Glòries
    Mirador torre Glòries
  2. Foto: Shutterstock
    Foto: Shutterstock
  • Llocs d'interès
  • Eixample

Torre Agbar

La torre barcelonina que s'il·lumina de nit genera gran atractiu turístic i local pel seu mirador, la seva forma peculiar i les dimensions

Publicitat

Time Out diu

És difícil batejar amb un únic nom a la controvertida torre situada a les Glòries, per la seva forma peculiar i les seves dimensions considerables. De fet, aquest gratacel és conegut per ser la Torre Agbar, però oficialment rep el nom de Torre Glòries. Va ser dissenyat per l'arquitecte francès Jean Nouvel i actualment és propietat de la companyia d'aigües Barcelona (D'aquí el nom Agbar). Nouvel es va inspirar en el llegat arquitectònic de Gaudí i en les muntanyes de Montserrat per crear aquesta impressionant construcció de 144 metres d'alçada i 34 pisos que va canviar l’skyline de Barcelona. 

Arquitectura de la torre

És un dels edificis de Barcelona que més atrau turísticament amb conversa i curiositat per la seva forma, en certa part perquè s'ha construït a partir de dos cilindres de planta el·líptica. Segueix els patrons de l'arquitectura bioclimàtica, que aprofita el clima i les condicions de l'entorn per reduir el consum energètic i millorar la qualitat de vida dels usuaris de l'edifici. Això és possible perquè té una cobertura de dues pells: la més interna és una planxa d'alumini amb tons de terra, blaus, verds i grisos. La més externa és un mur transparent i translúcid compost per 60.000 làmines de vidre. D'aquesta manera l'aire que queda enmig de les dues capes permet que la calor de l'edifici es reparteixi i hi hagi més ventilació. 

Quina funció té la torre Glòries?

Un dels seus principals atractius són els efectes lumínics canviants de la façana. Segons els esdeveniments que celebri la ciutat, les 4.500 finestres tenen dispositius lluminosos de LED que s'encenen i permeten crear imatges al voltant. La més coneguda: La projecció de les campanades de l'any 2006. A més, cada dia de 20 a 22 h es pot anar a contemplar com la torre s'il·lumina. 

Si vols veure Barcelona a vista d'ocell, la Torre Glòries ofereix tres maneres diferents per poder-ho fer: l'Hipermirador Barcelona, El Mirador i la instal·lació artística Cloud Cities Barcelona. Les entrades són disponibles a la seva pàgina.

Tot i aquestes funcions més turístiques, la torre Agbar és un edifici funcional que compta amb oficines, instal·lacions tècniques i serveis, a més d'un auditori de 360 metres quadrats on sovint se celebren esdeveniments corporatius de gran format.

Horaris

L'edifici és obert les 24 hores del dia.

Detalls

Adreça
Avinguda Diagonal, 211
Eixample
Barcelona
Transport
Glòries (M: L1)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà