Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La nova cuina d'hotel

La nova cuina d'hotel

Excel·lent cuina jove d'hotel a preus que no piquen

Hotel Condes de Barcelona
Carlos Fernández @ Ivan Giménez
Per Marcelo Aparicio |
Advertising

Barcelona, com en altres ciutats del món, els hotels tenen un gran protagonisme per la seva qualitat, la seva ubicació o la seva fama, però, a diferència d’altres urbs, no reben la visita dels habitants de la seva ciutat. Per primavera i estiu, alguns bons hotels barcelonins han pensat ofertes per atreure l’atenció dels ciutadans. És una gran oportunitat per substituir viatges costosos de cap de setmana i refugiar-se amb parella –i fins i tot amb nens– en llocs no gaire allunyats de casa. No sempre és imprescindible contractar una habitació que justifiqui travessar les portes giratòries d’un hotel.
 
Jubany entra al Majestic
Un dissabte o diumenge, per exemple, es pot gaudir d’un esmorzar diferent, únic a la ciutat, com el que ofereix l'Hotel Majestic a 29 euros. El superb hotel del passeig de Gràcia i València compta amb l’assessorament extern, ni més ni menys, que del gran xef Nando Jubany, que ha iniciat el seu projecte a l’hotel replantejant la primera gran cita alimentària del dia: esmorzars amb excel·lent xarcuteria, amb picades d’ullet cap a l’alta cuina, amb una àmplia oferta de truites, croquetes o creps fetes al moment i a la vista, i una brioixeria i rebosteria amb signatura.

A més de crear també els banquets i grans menjars, Jubany anirà ocupant progressivament altres sectors que tenen més a veure amb taula i estovalles, fins a arribar a refundar el restaurant de l’hotel, així com crear una nova carta per al bar, punt de trobada de sempre d’alguns barcelonins, sobretot a l’hora del te (amb la càlida companyia del piano, que en un passat llunyà va ser fil musical de la signatura del contracte entre Guardiola i Laporta per a la banqueta del Barça). Ja fora de les fronteres de l’hotel, el xef s’ocuparà de donar un gir radical, sobretot en qualitat, del veí Petit Comitè (al passatge de la Concepció), que forma part del grup.

Un càtering de qualitat
A pocs metres, a l’Hotel Condes de Barcelona, també es couen novetats. El restaurant s’ha imposat, sobretot pel seu caràcter d’impulsor de bones ofertes gastronòmiques. Bull sobretot al migdia, gràcies a la joventut i a l’entusiasme del xef Carlos Fernández, sota l’atenta supervisió d’un dels grans, Martín Berasategui. L’altre gran pol del Condes és l’alta cuina del Lasarte, venerada pels seguidors del gran xef basc.

La novetat d’aquesta temporada és la inauguració del Condes Catering Martín Berasategui. Gràcies a aquesta oferta, casaments i celebracions en cases particulars poden dur la firma i els excelsos plats a què ens té acostumats el xef donostiarra. Sota el lema ‘Una estrella amb estrelles’, el càtering promet que un esdeveniment pugui convertir-se en un “acte inoblidable”, basant-se en un bon servei i una cuidada gastronomia. Es tracta d’un conjunt de menús pensats minuciosament perquè, sigui quin sigui l’esdeveniment, enamorin el paladar més exigent.

També se serveixen en espais excepcionals amb què l’hotel té acords. També sota la seva batuta funciona –i amb èxit— la Fonda España, gràcies al talent i bon fer d’un altre jove xef del qual és necessari començar a parlar-ne més: Xavi Sender, durant molts anys la mà dreta de Berasategui.

La gastronomia és una de les grans apostes i un dels punts d’atracció del nou Hotel España, amb un restaurant en el marc d’un menjador modernista, originàriament projectat i decorat per Domènech i Montaner. També es pot assaborir l’oferta de la Fonda en una moderna terrassa amb excel·lents vistes al centre de la ciutat.

Un espai viu i encantador
Tot i que la novetat és sempre permanent i sorprenent a dins i als voltants de l’Hotel Gallery, segurament el més actiu i proper als veïns de l’Eixample, un barri que per si mateix ja té molt d’ambient i activitat. Des de fa un any, The Gallery Space captiva pel seu dinamisme i caràcter mundà.

Al costat de l’hotel funciona un espai multifuncional, que serveix esmorzars, tapes i menús al migdia, gintònics i tes a la tarda, i organitza mercadillos de roba o un mercat gastronòmic que té previst per al mes de juny amb una més que interessant oferta de productes alimentaris.

A més de convocar molts barcelonins al migdia i a la nit al seu Café Gallery gràcies a un excel·lent menú de 18 euros (12 euros a The Gallery Space), el flamant xef Miguel Ángel García Diez proposa una cuina que combina modernitat i tradició en la seva nova carta. Gaudim amb una molt personal fondue de torta del Casar, i amb un tàrtar preparat davant el comensal, un dels millors de la ciutat. Tot i que la gran novetat de l’estiu serà, sens dubte, la terrassa amb piscina que s’habilitarà aquest estiu, i que durant les tardes i les nits comptarà amb una barbacoa i s’especialitzarà amb còctels.

Info pràctica

Restaurants, Cuina creativa

Loidi

icon-location-pin Eixample

Si es vol menjar en ple centre modernista, en un lloc ben insonoritzat, ben parat i de cuina correcta, l’Hotel Condes de Barcelona posa a disposició dels bons paladars el Loidi, obert el 2007 de la mà de Martín Berasategui. El xef basc presenta una filosofia de restaurant informal i assequible, on pot degustar-se el menú de Martín Berasategui. El lloc, molt ben atès per un personal eficient i discret, ha estat concebut com un bistrot i roman obert tota la setmana. De llum tènue, però agradable, Loidi proposa un menú que varia setmanalment compost per quatre plats (entrant, peix, carn i postres) en petites porcions.La cuina és d’arrels tradicionals i elaborada a partir dels millors productes que ofereix el mercat. “El que busco a Loidi és oferir una cuina per a tots els públics i a partir del respecte a la naturalesa pels productes que ens dóna, de temporada. Però, sobretot, cobrir aquest forat entre el cuiner de tres estrelles i el públic general. A Espanya tenim una grandíssima cuina, però tenim aquesta assignatura pendent”, ens va explicar, amable, el gran xef de Loidi i Lasarte.Els plats del menú estan presentats amb discreta imaginació i el preu és molt accessible, si tenim en compte la qualitat i presentació. Aquest menú costa 38 euros però no inclou begudes. El dia de la nostra visita es podia escollir entre una crema de pèsols, vieira rostida i cruixent de pernil, una torrada cruixent de bolets i formatge brie o el rossejat de fideus negres amb cloïsses i allioli.Optem

Restaurants, Cuina creativa

Fonda Espanya

icon-location-pin El Raval

Dinar a la Fonda Espanya és un dels luxes que es pot donar un bon vivant d’aquesta ciutat, però no pel preu, sinó pels components que transformen aquesta fase del dia en un moment agradable i inoblidable. S’hi ha d’entrar amb la mentalitat de passar un moment rodejat de bon gust. Per l’estil del menjador, espai modernista, originalment projectat i decorat per Domènech i Montaner, i per la bona oferta gastronòmica de la mà d’un dels grans cuiners del país, Martín Berasategui. Als fogons hi ha un experimentat Xavier Sender, set anys deixeble predilecte del gran cuiner basc i amb una trajectòria que es percep en el resultat final de cada plat. Com en la nostra darrera visita, quan ens vam emportar a la boca uns magnífics cigrons amb orella de porc i botifarra negra d’especial qualitat. La particularitat de l’expert i sensible Sender és que ha sabut mantenir-se en aquesta cuina ‘dictada’ per Berasategui i modernitzada per ell sense exagerades pretensions. “Això implica diferents viatges al mes i converses profundes amb el mestre”, ens explica quan li preguntem com es fa per mantenir una cuina conjunta amb un dels grans. Martín “pretén atansar el seu concepte culinari a tots els públics, buscant elaboracions senzilles, equilibrades i saboroses”, comenta. Entre les espectaculars rajoles i aquest màgic espai de sostres alts i decorats, la Fonda Espanya ofereix una cuina d’arrels tradicionals, actualitzada, presentada amb imaginació i basada en els millors productes del mercat. Segui

Advertising
Hotel Gallery
©IvanGimenez
Restaurants, Mediterrània

Cafè del Gallery

icon-location-pin Eixample

Aquest estiu serà un punt de referència inevitable. Emplaçat entre els jardins del Palau Robert, a poques passes del passeig de Gràcia, el Cafè del Gallery ofereix moltes possibilitats, però aquest estiu la seva terrassa és una de les més concorregudes. De dia i de nit. Per la versatilitat de l’oferta, però també per la seva proposta gastronòmica. Norma Galofré, la seva directora, ens va reservar el seu menjador íntim, fresc, amb vista a la terrassa de verdes i exuberants plantes enfiladisses. Vam començar amb la prova del nou: les croquetes. Molt bones, saboroses i d’un arrebossat sublim. La carta planteja el problema dels bons llocs, els dubtes a l’hora de pronunciar-se. Hi ha un menú diari de 23 € amb beguda inclosa, on es pot escollir entre sis plats, on sempre hi ha amanides i pastes. Els productes, per exigència dels propietaris, són molt frescos, i els peixos, salvatges. La cuina del xef Dan Ortiz hi toca de mig a mig: una oferta de qualitat i preus molt equilibrats i ben distribuïts. Comencem amb una crema Bloody Mary sense alcohol, a la qual afegim unes gotes de fino que van combinar molt bé amb les perles d’api i la gelea de tomàquet, anxoves i gerds. Després, una altra creació d’en Dan –que va estar al Petit Comitè amb Fermí Puig–, el tàrtar de tonyina i ostres. La tonyina, excel·lent, i les ostres van ser fregides i presentades crocants. I a la taula del costat feien festa amb uns ous ferrats ecològics amb pernil ibèric. Els segons plats van ser també un encert. U

Hotels

Majestic Hotel

icon-location-pin Eixample

El Majestic Hotel & Spa Barcelona GL ofereix un allotjament de luxe en un edifici d'estil neoclàssic del passeig de Gràcia. Disposa d'un spa, una piscina al terrat i una terrassa amb una vista impressionant sobre la ciutat. El Majestic Hotel conserva la façana original. Les habitacions són elegants i modernes, presenten una atractiva decoració clàssica i disposen d'aire condicionat i TV de pantalla plana. El Restaurant Condal és elegant i serveix plats a la carta. L'hotel inclou un piano bar, un bar de còctels i el modern Gourmet Bar, situat al costat de la piscina. L'spa disposa de banys de vapor i de sauna i ofereix una àmplia gamma de tractaments. A l'hotel també hi ha un gimnàs. L'hotel és a només 100 m de la casa Batlló de Gaudí i a tan sols 10 minuts a peu de la plaça de Catalunya i la Rambla.

Advertising