Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Temporada de terrasses

Temporada de terrasses

Us descobrim les terrasses que aniran més cotitzades aquest estiu

Per Ricard Martín |
Advertising

La reinvenció del menjar a la fresca: els grans cuiners diversifiquen oferta i els hotels posen tota l’artilleria al carrer. És una guerra incruenta a plena ombra en què tots hi guanyem El Dos Palillos (Elisabets, 9. T. 93 304 05 13) acaba de posar terrassa, i ja de xut directe es converteix en una de les més especials de Barcelona: rere les reixes de la Casa de la Misèricordia, davant del restaurant, la preciosa placeta allotja unes setze cadires. Albert Raurich, xef michelinitzat recent, explica que "és un lloc molt especial, arrecerat i que només apareix de nit", excepte els dissabtes. Comparteix espai amb una escola concertada, i només obren de dimarts a dissabte a la nit i els dissabtes al migdia. Fer el menú degustació amb divuit passes, per la mida de la cuina i la despesa en cambrers, seria una bogeria. I Raurich ha optat per fer una analogia de l'haikú -forma nua de la poesia japonesa, sovint només tres frases essencials- amb el menjar. "Fem un menú de cinc o sis haikús que es mengen, cadascun amb dos o tres platets", explica. "Coses que combinen, divertides i que creen una certa controvèrsia pel que fa a textura", resumeix: rotllet de pollastre cruixent amb sashimi de pollastre tebi, o una amanida freda de calamar, tot conceptualitzat amb una seqüència lògica de producte i cocció. Petita joia de creació  japo.

Mey Hofmann gestiona la terrassa de l'espai de creació contemporània La Seca (Flassaders, 40. T. 93 295 65 09) Preneu nota d'aquest petit gran secret, tota una delícia: el bar situat a peu de carrer frena el turisme, i per accedir a la terrassa cal agafar l'ascensor; de fet, més que una terrassa és un terrat. Entre parets modernes i medievals, sobre un terra de maó vermell, Mey Hofmann ha fet "el seu assaig de restaurant de tapes per quan em retiri de l'alta gastronomia". A preus del tot assequibles -canya ben tirada a 1,60!-, Hofmann ha disposat "una carta molt simpàtica" on manen les coques de recapte: hi destaca la italiana (stracciatella amb cirerols confitats i carxofa), plats freds en què ressalta una burrata amb un xic de pesto que arriba de Brescia dos cops per setmana, i bones tapes calentes com el pop a la gallega amb patata confiada. També hi ha plat del dia, potent i català, sípies amb mandonguilla, per exemple. A la tarda, hi entren en joc els berenars.

I, no cal dir-ho, amb restaurant i pastisseria a la cantonada, tot és fresc i de la casa. Bon tracte: el hipster amb ressaca que s'acaba de pintar els tatuatges amb cafè rep tassa i taula nova en qüestió de segons. S'hi menja la mar de bé per menys de vint euros. Alerta amb l'horari: de dimecres a dissabte, de 12 a 24 h; els diumenges, de 12 a 21 h, i els dimarts, de 16 a 24 h.

No és cap secret que una de les millors terrasses de la ciutat és la de l’Arola (marina, 19. T. 93 483 80 90) una visió espectacular de la platja matisada per un jardí de modernitat selvàtica.

Enguany, Sergi Arola ens explica que “per 20 euros portem una bicicleta a casa del comensal, que es desplaça fins al restaurant i torna a casa amb la bicicleta. Després passem a recollir-la”. Arola, xef roquer per exceŀlència, té una Harley “per descomptat, però tots els desplaçaments curts els faig en bicicleta, la millor manera de mantenir-me en forma”.

I encara que tota la carta està disponible a la terrassa, per dotzes euros podeu gaudir d’una trilogia amb patates braves, sardines marinades amb amanida de bou de mar i musclos, i blues i funk en directe cada dijous a la nit. Després de les inspirades fusions orientals de la temporada passada, han tornat a la tapa clàssica i selecta perquè és el que li agrada més “i el que la gent demana”. Just abans que la Via Augusta es converteixi en via ràpida, el Dos Torres (Via Augusta, 300. T. 93 206 64 80), mansió reconvertida en restaurant, ofereix un jardí amb 200 m2 de verd i una carta de plats frescos en què gaspatxo tunejat i burrata comparteixen espai amb bistec tàrtar o tonyina vermella amb samfaina. Un bon tiberi amb un preu aproximat de 35 euros, beguda inclosa. Esclar que si a Barcelona hi ha una terrassa pionera i responsable de la terratització dels hotels, aquesta és la del Claris (Pau Claris, 150. T. 93 487 62 62): cocteleria impecable i un ambient que tant pot ser adequat per a un sopar romàntic com per a les primeres remenades de pompis de la nit. La teca és d’allò més bona, però a preus de franja alta: menú degustació, 46 euros. Fa vint anys que van inaugurar-la i és un clàssic. La terrassa de l'Omm (Rosselló, 265. T. 93 445 40 00), l'hotel cool per exceŀlència de la ciutat, s'obre al visitant cada nit de set a una de la matinada. Punts a favor: una vista impressionant del passeig de Gràcia, i una barra de sushi combinada amb una oferta dels platets més assequibles del bar del restaurant dels germans Roca: entre els quals hi ha els ja famosos brioixos salats, els rocadillos (molt recomanable el d'anguila amb salsa teriyaki). També hi ha disponibles els gelats d'autor de Jordi Roca.

Informació pràctica

Restaurants, Cuina creativa

Dos Palillos

icon-location-pin El Raval

Albert Raurich –bullinià de pro– demostra que existeix germanor entre les tapes asiàtiques i espanyoles, i un nivell d'excel·lència de producte i creativitat que els ha valgut la seva primera estrella Michelin. Dos Palillos és una perfecta fusió entre bar Manolo i barra asiàtica d’alta cuina, un lloc que no té ni taules i on, si no tenen temps, no et van abocant el vi. Reflexió: part de l’estrella Michelin sempre premia el servei, i que ells la tinguin encara posa en més valor les seves fenomenals tapes asiàtiques.

Teatre

La Seca

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

La Seca, ubicada al barri del Born, és una fàbrica de creació contemporània dedicada a la creació, la producció i l'exhibició de teatre, dansa, màgica, circ i altres arts escèniques, tant visuals com musicals. La iniciativa del Brossa Espai Escènic també proposa activitats que fomenten l'estudi i l'experimentació de nous llenguatges creatius i programes de formació i reflexió.

Advertising
Restaurants, Cuina contemporània

Arola

icon-location-pin La Barceloneta

Sergi Arola torna a la seva concepció de la tapa clàssica amb un punt imaginatiu. En el seu menú degustació hi trobarem una mescla de creativitat amb cuina de tota la vida, i un producte espectacular.  –R.M

Restaurants, Mediterrània

Dos Torres

icon-location-pin Les Tres Torres

Situat en una antiga finca modernista a Sarrià totalment reformada, el Dos Torres ofereix cuina de mercat de molt bona qualitat. En la seva gran terrassa es pot menjar sota l'ombra de la gran palmera que presideix l'estança i a la nit assaborir bons còctels en un ambient tranquil.

Advertising
Hotels, Hotels de luxe

Hotel Claris

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Un hotel de cinc estrelles gran luxe amb una bona oferta gastronòmica, i una terrassa d'estiu que és de les més veteranes i concorregudes de la ciutat

Restaurants, Cuina creativa

Roca Moo

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Els germans Roca han reinventat la seva filial barcelonina amb estrella Michelin. El restaurant Moo s'ha convertit en Roca Moo: amb la instal·lació de la cuina a la sala, el xef Felip Llufriu prossegueix amb el seu estil d'alta cuina sense sobressalts (vegeu el caneló de pularda amb pell de llet), i alhora incorporen una original oferta de brioixos salats al bar, els 'rocadillos', així com de tapes disponibles tot el dia.

Time Out diu
Advertising