can framis fundacio vila casas
© Maria DiasCan Framis. Fundacio Vila Casas
  • Museus i institucions | Art i disseny
  • Sant Martí

Museu Can Framis. Fundació Vila Casas

Una col·lecció d'art contemporani amb més de 300 obres d'artistes com Antoni Tàpies, Amèlia Riera i Jaume Plensa

Publicitat

Time Out diu

Can Framis va ser una de les típiques fàbriques de finals del segle XVIII del Poblenou i des del 2009 és una de les millors mostres d'art de Barcelona gràcies a la Fundació Vila Casas, que també disposa de les sales d'exposicions dels Espais Volart. En les seves parets s'exposen prop de 300 obres d'artistes nascuts o residents a Catalunya des de la dècada dels 60 fins als nostres dies.

Què es pot veure al museu Can Framis?

El museu de pintura contemporània compta amb una exposició permanent que rep el nom 'Monòleg, diàleg i concepte'. La col·lecció, que s'anirà renovant i complementant periòdicament, està formada per unes 300 obres d'artistes com Antoni Tàpies, Jo Milne, Mar Arza o Amèlia Riera. També disposa de sales monogràfiques dedicades al treball d'artistes com Jaume Plensa.

La col·lecció de Can Framis, a través d'aquestes obres, pretén establir connexions i relacions entre artistes de diverses generacions per a oferir una mostra de l'art català de les últimes dècades. Si voleu conèixer la col·lecció en profunditat, el museu organitza diferents activitats, entre les quals hi ha visites comentades.

A més, de l'exposició permanent, l'Espai A0 està dedicat a exposicions temporals.

Horari i preus del museu Can Framis

El museu de la Fundació Vila Casas obre de dimarts a dissabte d'11 a 18 h i els diumenges d'11 a 14 h. Està tancat els dilluns, els dies festius, per Setmana Santa i tot el mes d'agost.

L'entrada a Can Framis costa 8 €. Els majors de 65 anys, els estudiants menors de 25, titulars del Carnet Jove i del Carnet de Biblioteques poden accedir per una tarifa reduïda de 4 €. Per als menors de 12 anys, l'entrada al museu és gratis.

Com arribar a Can Framis?

Aquest centre d'art està situat al carrer Roc Boronat, 116-126, a la zona 22@ del barri de Poblenou. Per a arribar, podeu anar amb metro fins a la parada de Glòries de la L1, o fins a Llacuna amb la L4. Amb la línia T4 de tram, podeu baixar en la parada Ca l'Aranyó, a tan sols uns minuts a peu del museu. Diversos busos, com l'H12 o H14, també us deixaran molt prop de Can Framis.

Detalls

Adreça
Roc Boronat, 116-126
Sant Martí
Barcelona
08018
Transport
Llacuna, Poblenou (M: L4), Glòries (M: L1)
Preu
8 € entrada general / 4 € reduïda
Horaris
De dt. a ds., d'11 a 18 h. Dg., d'11 a 14 h

Què hi ha ara mateix

Al Natural

Un projecte de fotografia de la Fundació Vila Casas creat per Carma Casulá. L'autora, guanyadora del Premi Antoni Vila Casas de Fotografia 2023, presenta un projecte on mostra els espais naturals protegits de l'Estat espanyol, posant èmfasi en els factors humans i naturals que hi participen.Aquestes fotografies busquen fer una crítica social a l'explotació dels territoris protegits. Casulá denuncia la gentrificació i el mal ús d'aquests espais a través de les seves obres. Les entrades es poden aconseguir aquí. 

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà