Caprichos de Apolo: un cicle de concerts amb garantia

Si t'agrada l'Apolo, també t'agradarà l'exquisit cicle de concerts que programa la sala
Sala Apolo
Sala Apolo
Per Time Out en col·laboració amb Sala Apolo |
Advertising

Que la Sala Apolo és una de les millors sales de concerts de Barcelona ja se sap. Però el que potser és menys conegut és que, a banda de ser un dels espais favorits pels grups i pels promotors de música en viu a la ciutat per muntar-hi directes, la sala també té el seu propi cicle de concerts.

Es diu Caprichos de Apolo, i el nom no és cap caprici: la programació la componen artistes no triats en funció de criteris comercials, sinó exclusivament pel seu valor artístic, sense preocupar-se tant per omplir la sala com per oferir al públic propostes d'altíssima qualitat. Atenció a la programació dels pròxims mesos, amb grans figures veteranes i grups per descobrir.

RECOMANAT: I si ets fan de l'Apolo, no et perdis el llibre i la pel·lícula del 75 aniversari de la sala.

Música, Llatina i world music

Caprichos de Apolo: Femi Kuti

icon-location-pin Sala Apolo, El Poble-sec
icon-calendar

El cognom Kuti és sinònim d'afrobeat. Va ser el músic nigerià Fela Kuti qui a finals dels anys 70 va donar forma a aquest gènere de música de ball amb discurs polític, que combina elements de músiques de l'Àfrica occidental com el highlife, amb músiques nord-americanes com el jazz i el funk. El seu fill Femi és un dels seus grans ambaixadors, hereu del legat del seu pare, i presenta 'One people one world' (2018).

Música, Rock i indie

Caprichos de Apolo: John Parish

icon-location-pin La [2] de l'Apolo, El Poble-sec
icon-calendar

La llista d'artistes que ha produït el músic britànic inclou grans noms com els d'Eels, Giant Sand, Dominique A, Rokia Traoré, Tracy Chapman, Cesare Basile i la nostra Maika Makovski. Però sobretot, el de PJ Harvey, a qui produeix i amb qui col·labora –en els àlbums d'ella o al disc 'A Woman a man walked by' (2009), que van signar a quatre mans– des del 1995. Una oportunitat per conèixer l'home al darrere d'una gran dona. Parish presentarà 'Bird dog dante' (2018), el seu sisè LP en solitari.

Advertising
Meridian Brothers
© Juan Camilo Montañez Riveros
Música, Llatina i world music

Caprichos de Apolo: Meridian Brothers

icon-location-pin La [2] de l'Apolo, El Poble-sec
icon-calendar

Les coses no són el que semblen amb els colombians Meridian Brothers. Per començar no hi ha germans en el projecte d'Eblis Álvarez. I tot i que en les cançons de la banda de Bogotà reconeixereu sons de la música d'arrel llatinoamericana, no els confongueu amb un grup de 'revival'. Salsa, boogaloo i vallenato passades pel sedàs de l'avantguarda en un directe únic amb elements teatrals.

Música, Llatina i world music

Caprichos de Apolo: Eduardo Paniagua

icon-location-pin La [2] de l'Apolo, El Poble-sec
icon-calendar

Si creieu que l'Apolo és només una sala per a músiques modernes, el concert del madrileny Eduardo Paniagua, una autoritat pel que fa a la música andalusí, la que s'interpretava a la península Ibèrica a l'edat mitjana, quan estava sota domini musulmà. Música de trobadors, peces sefardites i les cantigues d'Alfons X el Savi en un concert ple de misticisme.

Advertising
Música, Jazz

Caprichos de Apolo: Tank & The Bangas

icon-location-pin La [2] de l'Apolo, El Poble-sec
icon-calendar

Només de Nova Orleans, on la música t'acompanya del bressol al taüt, en podria sortir un grup com Tank & the Bangas. Un 'ensemble' format per nou músics i liderat per la veu soul de dibuix animat de Tarriona 'Tank' Ball, que combina rock, gospel, funk i folk en una proposta personalíssima.

Advertising