El Jamboree celebra 25 anys de jazz amb Mas i Mas

'Jamboree & San Miguel 25 years together' commemora el quart de segle de Mas i Mas a la jazz cava amb concerts especials
Jamboree
Jamboree
Per Time Out en col·laboració amb Mas i Mas |
Advertising

Fa 25 anys que el Jamboree obre cada vespre portes al número 17 de la plaça Reial per oferir jazz en directe (en dues sessions a les 20 i a les 22 h) i 'clubbing' amb música negra fins a la matinada. Aquesta és la fórmula amb què el grup Mas i Mas va rescatar la veterana jazz cava barcelonina, la sala que als anys 60 havia posat Barcelona al mapa del jazz internacional, on hi havia tocat Chet Baker, Ornette Coleman i Dexter Gordon, entre molts altres, i que havia abaixat la persiana el 1968 quan la Gauche Divine va canviar el bebop pel disseny de Bocaccio.

També és la fórmula gràcies a la qual ara en poden celebrar aquest aniversari amb una programació especial durant tot el desembre que vol ser un homenatge als músics que van protagonitzar aquell segon origen. Baixem les escales del Jamboree per endinsar-nos en alguns dels concerts més destacats de la programació de l'aniversari.

Música, Jazz

Jamboree & San Miguel 25 years together: Clarence Bekker Band 'A Christmas Story'

icon-location-pin Teatre Tívoli, Dreta de l'Eixample
icon-calendar

A tots ens agrada una bona història, i Clarence Bekker en té una. Holandès d'origen surinamès, amb 20 anys va tastar la mel de l'èxit amb 'hits' eurodance als 90. Arran d'una crisi vital va acabar a Barcelona, on va militar amb 08001, grup de world music batejat amb el codi posta del barri d'on sortia, el Raval. Tocant als carrers de la ciutat va ser descobert pel projecte Playing for Change, un moviment que creu en la música com a llenguatge internacional i que ha portat de gira per tot el mon músics de carrer d'arreu del globus. I d'allà a liderar la seva banda al Jamboree, d'on ara és una de les principals estrelles. Després de tancar el San Miguel Mas i Mas Festival 2018 al Coliseum amb un xou amb un cor de góspel i de dansa Bollywood, ara Beckker repeteix la fórmula aplicada al seu repertori de clàssics dels soul i el funk (James Brown, Prince, Whitney Houseton, Michael Jackson) en un espectacle de Nadal al Tívoli.

Música, Jazz

Jamboree & San Miguel 25 years together: Horacio Fumero i Pedro Javier González

icon-location-pin Jamboree, El Gòtic
icon-calendar

Tete Montoliu, que havia iniciat la carrera de 'jazzman' al Jamboree, va continuar molt vinculat a la sala fins a la mort, va ser un dels plats forts de la gran festa a la plaça Reial amb què el Jamboree va estrenar la segona era el 1993. Entre el trio que l'acompanyava marcava el ritme el contrabaixista argentí Horacio Fumero, un dels clàssics de la sala. En aquesta celebració l'acompanyarà el guitarrista flamenc Pedro Javier González, amb el repertori del duo de jazz, tango, cançó i flamenc.

Advertising
Música, Jazz

Jamboree & San Miguel 25 years together: Julian Vaughan, Paul Stocker i Paul Stouthamer

icon-location-pin Jamboree, El Gòtic
icon-calendar

Als 90, quan l'acid jazz regnava a les llistes de vendes, Princess of Time, la banda local que millor defensava aquesta mescla de jazz, soul, funk i disco carregada de 'groove', tocaven cada dilluns al Jamboree. El bateria d'aquell grup era el nord-americà Julian Vaughan, amb un currículum on destaca haver tocat per a herois del blues com Albert King i BB King. Ara torna al Jamboree a propòsit del quart de segle de la regència de Mas i Mas amb Paul Stocker (saxo) i Paul Stouthamer, l'únic violoncel·lista que va tocar (i ho va fer molt) al Jamboree al principi de la nova era.

Música, Jazz

Jamboree & San Miguel 25 years together: Randy Greer & Ignasi Terraza

icon-location-pin Jamboree, El Gòtic
icon-calendar

El seu lema és que el 25 de desembre swing, swing, swing, com es titula un dels discos de Nadal en què el pianista Ignasi Terraza, un dels músics que més ha tocat al Jamboree des de la seva reobertura, i el cantant Randy Greer han col·laborat. El seu concert de nadales a ritme de swing és una de les tradicions recents d'aquestes dates a Barcelona, la millor banda sonora per als preciosos llums de Nadal de la plaça Reial. Cosa que han sabut valorar des del segell nord-americà Putumayo, que va incloure el seu 'Wrap yourself in a Christmas package' a la compilació de nadales 'A Jazz & Blues Christmas' al costat de temes de Ray Charles i BB King. 

Advertising